Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jokokokokokol

czy znacie kogos kto wpadl biorac benefity nielegalnie

Polecane posty

Gość jokokokokokol

????? bo chcialabym i boje sie...

Gość jokokokokokol
czy to taka sciema ze sprawdzaja samotne matki no bo jak sprawdzaja wpadaja do domu w nocy patrzac czy mieszkam z facetem?

Gość ja znam
dziewczyna kolegi szkota z mojej pracy brala zasilki na samotna matke mimo ze z nim mieszkala - wpadla bo prawdopodobnie ktos ze znajomych ich podkablowal. Wiem ze musiala wszystko oddac co dostala ale juz nie pytalam sie czy dali jej jakas kare bo koles za bardzo nie chcial o tym gadac tak wiec to twoj wybor- ale w tym kraju nie oplaca sie kombinowac - spokojnie zapracujesz na zycie i niczego nie bedzie ani Tobie ani Twojemu dziecku brakowalo nie warto ryzykowac kradziec benefitow jest tutja traktowane jak przestepstwo

Gość kolorowa20
kradziez benefitow to przestepstwo, ciesze sie ze lapia zlodziei :) :P

ja juz pisalam na innym watku ze moja znajoma podawala sie za samotna matke. ale sasiadka jej o tym nie wiedzxiala i powiedziala prawde ze ta kobieta jest z facetem . a teraz placz.... jesli ci udowodnia ze kolamiesz mozesz isc siedziec do wizezienia. jeli masz kogos..to tez a dziecko??

Gość ja aja jajajajaja
i kase trza oddac

Gość supermanka
ale jak to, to sasiedzi tak po prostu nie pytani o nic gdzies tam zadzwonia i doniosa na kogos? a skad sasiedzi maja niby wiedziec czy ta osoba ma jakies zasilki czy nie? nosz do cholery ludzie, get a life! wstyd!

ne to nie tak. oni sprawdzaja czyli robia wywiady zrodowiskowe... czyl pytaja sasiadow kto do was przychodzi kiedy i jak . a co powiesz wszystkim sasadiom zeby nie mowili nic? a jak widza to powiedza. do domu tez przychodza a jak kogos spotkaja u ciebie to niestety tez ciagna za jezyk. i sprawdzaja te osoby. ale tak do ajajajajaja...ja ci piszeo dziecku co nim by blo a ty pytasz czy kase kurna treba oddac??????? ty jaja sobie robisz????pujdziesz do wiezienia wiesz kase ci zabiora ale dzecko tez.wiec martw sie o ta kase.

Gość pracuje w council
jeszcze nikomu nie zabrali dziecka, tylko dlatego ze nielegalnie pobieral benefity, jak zlapia to bedziecie splacac, plus wstyd, o ile wiecie co to takiego....

Gość znalam taka jedna co byla TA
jebaniete te councili sa .... kase wydawac na takie glupoty....

a powiedz mi co bedzie jak np. by poszli za to wlasnie do wiezienia??? co z dzieckiem???

Gość asiulek z angolowa
słyszalam o przypadkach złapania kogos na nielegalnym pobieraniu benefitów... najczesciej ktos podkablował. Ale moim zdaniem to kazdego sumienie.... mysle że lepiej opłaca sie byc uczciwym bo pamietaj ze ktos na to pracuje