Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa 222ss

ile mialyscie szwow po naturalnym porodzie?

Polecane posty

Gość ciekawa 222ss

i ile wazylo wasze dziecko ??

Gość mamamama111
2kg- 3 szwy

4080g i nie mialam szwow :) ale porod byl dlugi 33godziny 7 godzin parcia :P

Gość ------ --------- ---------
Poród trwał 5 godzin.Dziecku 2,90 kg. 8 szwów.

Gość Klarisaaaa
12 szwów 3700 wazył moj syn a porod trwał 13,5 godziny

mały ważyl 3340, 15 szwów (nie popękałam, tylko po nacięciu), poród trwał baaaaaardzo długo ale na samej sali porodowej spędzilam koło 8 godzin, wcześniej chodziłam 3 dni z regularnymi skurczami krzyżowymi co 7 minut.

Gość ...glamour
Moja córeczka ważyła 3,3 kg. Rodziłam 6,5 godz. Nie wiem ile miałam szwów, ale sama lekarka podczas szycia mówiła, że szwów będzie bardzo mało.

surfitka - pytałam lekarza ,który mnie zszywał :P taką pogawędkę sobie ucieliśmy zeby nam się nie dłużyło :P

O boze normalnie mnie przerazilyscie bo wychodzi na to że im większa dzidzia tym wiecej szwow. Ja jestem w 30tyg. i moja corka wazy juz 1200g to pod koniec pewnie ze 4kg bedzie. Ojjjjjj:(

Gość ------ --------- ---------
Ja się sama spytałam lekarza :)

No ja tez sobie z nim gadalam jak szyl. Ale jakos nie przyszlo mi do glowy zapytac ile mam szwow. Ale nie duzo, troszke tylko peklam. Porod 18 h, 2,5 h parcia, zakonczony vacuum, mala 3,5 kg. Tylko go pytalam czy bardzo zle to wyglada. Szybko sie zagoilo wszystko.

LullabyMom - nie martw się pomiary z usg baaaardzo często się nie sprawdzają :) ja miałam usg na tydzień przed porodem, wyszło ze maly waży 4450 i będzie króciutki, max 54 cm. a urodził się ponad kilo lżejszy i długaśny :) a w 30 tygodniu ponad 1400 ważył :) ale potem zwolnił z tyciem jakby wiedział że mamusia większego nie wypchnie :P no ja zapytałam czy w 10 szwach się zmieścimy to tylko się uśmiechnął i powiedział ze szanse zerowe, prędzej w 20. no i na 15 stanęło :) goiło się długo, po 3 tygodniach mogłam usiąść na całej pupie i to też ze sporym bólem. nawet teraz szew pobolewa czasami :(

1 porod 23 godziny w tym 12 pod oksytocyna, syn 3 kg - 0 szwow :) 2 porod 4 godziny corka 2900 - 0 szwow :) u nas akurat pomiary z usg sprawidzily sie super, zwlaszcza w 2 ciazy, gin na badaniu w 25 tyg powiedzial ze jezeli tak dziecko bedzie dalej rosnac to w dniu porodu nie przekroczy 3 kg i mial racje w 1 ciazy mowil ze dziecko bedzie wieksze ale ja urodzilam szybciej

Moja corka w 34 tc wazyla 2 kg. Przybierala rowno 250 gr na tydzien. Bo potem jeszcze mialam robione usg w 38 - 3kg . I po 40 tygodniach 3,5 kg :) Ostatnie usg wskazalo ze mala wazy 3560. 3 dni pozniej sie urodzila i wazyla 3490, wiec pomylka prawie zadna. Ale czasem pomylki sa ogromne, mojej znajomej az cesarke zrobili bo maly mial byc olbrzym - wazyl 3200 :o

pierwszy porod- 5 godz 15 min , syn 3900 g ,9 szwow, drugi porod 4 godz , corka 3900 g, 9 szwow.

4050 kg - 3 szwy - poród 5 min, ale z rączką 3570 kg chyba też ze 3, nie więcej, ale zapomniałam zapytać - poród 10 min

Gość Wiolettta
Rafinka jak to 5 minut porod pojechałas na sam koniec

Gość no ja taz z 5 minut
i zapomialam jak to było szew 0

Gość aroniaa a
7 szwowo, porod trwal 18 godzin, syn mial 3100kg i 51cm :o

Gość no ja taz z 5 minut
a ważyła 3140

Gość malwinkaaa
ja tez nie mam zielonego pojecia ile mialam szwow maly 3400g teraz ani sladu szwow, ale przez 2 tyg dawaly znać o sobie i w ogole jakos tak posmierdywaly mimo ciaglych kąpieli i chodzenia bez majtek

ja domniemuje ze okolo 3 bo tyle znalazlam na majtach (mialam rozpuszczalne) ps. SZWY NIE ŚMIERDZA! to wala odchody

Gość smierdza smierdza jak zle
sie goją!!!!!!!!!!!

3 kg maluszek 18 szwów. ale mala urodzila sie poprzez vacu poniewaz teteno jej spadalo bo byla 2 razy owinieta pepowina

Gość ja miałam dużo po nacięciu
nie liczył ale powiedział że około 30 !! na dodatek nie rozpuszczalne myślałam, że umrę przy zdejmowaniu :(

Oj dużo !!! Nacięcie- coś około 7 szwów, pękła mi obustronnie szyjka i tam to dopiero miałam sporo założonych. Zszywało mnie dwóch lekarzy chyba z godzinę bo dostałąm krwotoku. Niunia ważyła 4 kg i miałą 57 cm