Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamanatalcii324

ILE JADŁY/JEDZĄ WASZE 6 TYGODNIOWE DZIECI???

Polecane posty

Gość mamanatalcii324

pytam poniewaz zaczęłam sie martwić , moja córcia je juz 90-120 ml mleczka co 2 ,3 godziny , moja siostra powiedziala ze to za duzo bo jej syn ma 7 miesiecy i je tyle samo....ile wasze dzieciątka jadły w tym czasie?

Wtedy jeszcze cycusia, ale 90 -120ml co 3h zjadala jak miala 3 miesiace. Teraz ma 8 m i zjada 150 ml maks.

Moje dziecko jadło 90 w piątej dobie życia;) Dobrze jest, nie martw się. Jeśli wszystko dobrze z wagą to jest ok:D

Kochana myślę że możesz być spokojna jeśli maluszek ładnie przybiera na wadzę. Mój też mało jadł. Góra 120 ml i to od święta. Najczęściej jadł po 60 ml co 2-3 godziny. Na wadzę przybierał,,książkowo"

Gość mamanatalcii324
no wlasnie ja jestem zdziwniona ze dziecko 6 tygodniowe i 7 miesieczne je prawie tyle samo , a dziecko mojej siostry nie je nic innego od mleka wiec jeszcze bardziej mnie to dziwi , moze poprostu moja to głodomorek.

Gość mój je 60ml co 3-4h
czasmi zje 90ml

Gość Kochana to siostra
powinna sie martwic i czym predzej rozrzeszyc diete dziecka a nie Ty:)

twoja siostra powinna sie martwić ,a nie ty tak jej powiedz bo dzieciak który skończył 7 miesięcy powinien wypijac 210 ml mleka 3 razy + dwa innne posiłki (jak juz chce cie tak zamartwiac);) pozdrawiam ;)

a tak po zatym to każdy bobas jest inny jak przybierają na wadze jest oki, nie ma za duzo czy za mało;)

Ja karmię piersią i dziś się trochę zmartwiłam. Moja córka przy wypisie ze szpitala ważyła 3500 a dzis ma 6 tygodni i waży 4100.Wydaje mi się to zdecydowanie za mało. Jak u was jest z przybieraniem na wadze? W zasadzie niewiem jaka jest norma , słyszałam ze dolna granica to jakies 120 g na tydz.

byłaś już na szczepieniu? jeśli tak i lekarz nie powiedzial że zamało to nie amsz sięczym martwić, jzaraz poszukaw w książeczce zdrowia jak to było u nas

Moja corka urodzila sie z aga 3490, ze szpitala wyszla z waga 3350. Jak miala 6 tyg. wazyla 4250. Karmiona cycusiem. Lekarka nigdy nic nie mowila na temat jej wagi, grutn ze sie zwiekszala. Dzis ma 8 m wazy kolo 9 kg i ma sie dobrze :)

Byłam dzis na szczepieniu , ale z powodu nie wygojonej szczepionki przeciwgrużliczej odłożono jej szczepienie na za tydz. Pielęgniara ją zważyła i wpisała wagę do ksiązeczki nawet nie zaglądając ile ważyła przy wypisie.Ja spojrzałam dopiero w domu, bo na szczepieniach przyjmowały po troje dzieci na raz więc nie było jak.

Gość słuchajcie a jak z tą
szczepionką przeciwgruxliczą bo mój mały ma taką bardzo czerwoną grudke

Byłam dzis na szczepieniu , ale z powodu nie wygojonej szczepionki przeciwgrużliczej odłożono jej szczepienie na za tydz. nie rozumiem troche tego co to znaczy niewygodnej? a ja w 4 tygodniu byłam na samym ważeniu, polożna jak była to wizyte wyznaczyła

I jeszcze zdązyłam zrobić sobie fantazyjnego koka na głowie malując przy tym paznokcie..kretynko

mojemu najpierw było czerone potem ropiało, nie można tego moczyć podczas kapieli bo sie bedzie paprać i dlugo goić tak mi położana mówiła stosowałam się i szybko sie zagoiło

Asega wiesz co lepiej nie zwracać uwagi na docinki pustych kobiet, nie mają sie na kim wyzyc to wchodzą i próbują zgnojić innych

Niewygojonej, nie niewygodnej :) Strupek po prostu się nie wygoił jeszcze i nie chciały jej jeszcze szczepić.

Z tego co dziś widziałam w przychodni to w nóżkę.

moja mała długi czas jadła 60ml pozniej po jakims 3 miesiącu zaczela jesc 90ml, a wtej chwili pochłania tyle jedzenie hehe ma rok i miesiąc uwielbia kazde jedzenie, czasem potrafi zjesc tyle co jej cioteczny brat siedmiolatek mleko je wieczorem(210ml) w nocy nie stety sie budzi zjada 170ml i czasem nad ranem zje ale nie zawsze chce, a wciągu dnia to juz babcia ją karmi róznymi przysmakami zapewne co godzine hehhe pzybiera na wadze normalnie wazy ok9,5kg kiedys sie martwiłam ze je za mało teraz czasem martwie sie ze za duzo i brzuszek bedzie ją bolal ale dzieci oby jadły zdrowe jedzonko to same wiedzą ile potrzebują skoro twoj malec chce tyle jesc to nie zaluj mu widocznie tylemu potrzeba:) pozdrawiam

no to nie rozumiem co ma nóżka do strupka na rączce? Wogóle jakieś dziwnwe zwyczaje w tej przychodni!

koro twoj malec chce tyle jesc to nie zaluj mu widocznie tylemu potrzeba pozdrawiam 19.09.2009 Nareszcie ---- Tak, Oliwka, święte słowa, nie trzeba żałować :o :o Niech dają tyle, ile potrzeba :o I jeszcze jedno: połozna pisze się przeż ż z kropką... :o :o .

W ogóle - rozłącznie :o Wy chyba szkól nie pokonczyłyście, tylko siup! do łożka chłopcom i do rodzenia :o A potem wynikają takie nieporozumienia z karmieniem :o Cóż, nauczycie się jeszcze, młódki :o Moja rada jest taka: niech dziecko je ile chce, nie wyliczaj... :o