Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamatka

imię Gildas

Polecane posty

Gość mamatka

chcę dać synowi na imię Gildas jest to imię pochodzenia bałtyckiego co o tym myślicie?

Gość mamatka
sory to nie bałtyckie tylko celtyckie imie

Gość jsghsjs
jak myślisz o imieniu to jeszcze pomyśl jaką przyszłośc będzie miało dziecko z takim imieniem, Gildas - skrót Gil, baby z nosy - potocznie gile

Gość a pasuje do nazwiska
?Sorry, ale Gildas Kluska albo Gildas Cebula bedzie raczej niefortunnym zestawieniem.

Gość mamatka
Będzie pasowało napewno. Nazywam się Nosowska. Będzie Gildas Nosowski.

Gość taka sobie karolajna
chcesz dac dziecku imie ktorego nie jestes dokladnie pewna a jak myslisz jak dziecko bedzie sie czuli w wieku 15 ... ja bym matke chybap oszlachtowala jak by mi dala na imie gilda jak glizda czy gnida czy gil z nosa to pomysl jak takich setka dzieci musi miec wyobraznie chcesz byc oryginalna ? to daj mu imie polskie albo po dziadku z historia twojej rodziny

Nie podoba mi się. Kojarzy mi się raczej z 'gilgotkami' aniżeli z imieniem... Ale to moje bardzo subiektywna opinia. Jeśli podoba się Tobie i Twojemu partnerowi nie widzę przeszkód w nadaniu. Otoczenie się przyzwyczai. : )

Gość mamatka
będę go mogła wołać Gilek, albo Giluś

A czy Ty chciałabyś mieć imię z kosmosu? Pewnie nie. Pomyśl, jak dzieci będą się z niego śmiały, a on będzie pytał "mamusiu, dlaczego nie mam na imię Marcin albo Piotrek?". STOP wymyślnym imionom!

Gość 8uh
twój syn już oficjalnie będzie GILEM boze jakie głupie te baby

Gość parisz
nie podoba mi się to imię :-O A nie lepiej mu dać po prostu Adaś albo Piotruś? :P Gildas kojarzy mi się z jakimś gilgasem i łachotaniem

Gość ja bym raczej wybrala
inne imie. W Polsce imie Gildas faktycznie moze sie kojarzyc z gilami :D, a chyba nie o to chodzi.

Gość mamatka
A imię Brajan albo Kewin? No bo w sumie to z gildasa mogą polskie dzieci się śmiać bo Polska jest bardzo nietolerancyjnym krajem

Mam znajomego, ktory ma na imie Gil. Ale to Anglik. A Wy kierujecie sie stereotypami. No i znowu rady typu: co kto pomysli, jak dzieci beda go wolac, daj imie po dziadku, etc... Drodzy rodzice, dajcie dziecku imie, ktore Wa sie podoba i ktore ma ladne znaczenie.

bardzo mi się NIE podoba takie imię a twój mąż chciałby nosić takie imię jako dorosły facet?

spytalam mlodszej siostry ma obecnie 15 co by powiedziala na to jakby koles do jej klasy przyszedl z imieniem gilda czy gildasz ona powiedziala ze by mial lipe jak kozojad

Gość Brajan i Kewin to jeszcze
gorsze niż Gildas :O, wez sie kobieto ogarnij :O. Mało to ładnych i normalnie brzmiacych imion?

A nie może być po prostu Kuba albo Przemek? Na pewno syn będzie wdzięczny.

Gildas jest straszne - jak on się będzie dziewczynom w wieku 15 lat przedstawiał?? Już mi szkoda chłopaka. Ja ostatnio spotkałam się z kolejną nawiedzoną mamuśką, która nazwała syna Nikita (bo przecież to znaczy \"odwaga\"-ja myślę, że większa odwagą będzie się musiało dziecko wykazać). No a w rodzinie mamy również Kolę :)

Gość Gildas Gil
Tak brzmi moje imię. A Gildas Kowalski to mój wój i mieszka za wielką wodą.

parisz, dlaczego uważasz, że Marcin czy Piotruś jest lepszy od Gildasa? na bogów, to tylko kwestia gustu. ja na przykład nie chciałabym mieć za żadne skarby na imię Marcin, gdybym urodziła się jako chłopiec.

Gość mamatka
No mężowi się Gildas podoba. A może Kaito? to japońskie imię bo nie chcemy dziecka nazywać jakimś pospolitym polskim imieniem które noszą alkocholicy i wieśniacy

moze to wpadka z jakims wikingiem :->

Gość a ja mam pytanie do Mayor
of London - czy dałabys swojemu synkowi na imie Gildas?Łatwo bredzic cos o stereotypach, szkoda tylko, ze o uczuciach dziecka nikt nie pomysli :O.

Gość ueeeee glupia prowokacja