Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamatka

imię Gildas

Polecane posty

Gość lepsze będzie Dupencjusz

a nazywaj go ak se chcesz tylko zacznij zbierać kase na indywidualnych nauczycieli bo do szkoly to on tylko raz pójdzie

"bo nie chcemy dziecka nazywać jakimś pospolitym polskim imieniem które noszą alkocholicy i wieśniacy" Czyli wg Ciebie wszyscy Polacy to alkoHolicy i wieśniacy? W takim razie gratuluję światopoglądu.

Gość albo Pizdeusz bardzo piekne
i jakie oryginalne

Dalabym mu na imie Gildas. Tylko, ze jak ja urodzilam syna, mialam nie cale 20 lat i wielki wplyw co do wyboru imienia miala moja rodzina i ojciec dziecka. To nie ja nadalam synkowi mojemu jego imie. Zaluje, ze sie nie postawilam i nie dalam mu imienia takiego, jakie ja chcialabym aby syn nosil.

Gość mamatka
A może Yo? bedą go wołali Jou zim? może zostanie słynnym raperem

Gość a jakie chcialas nadac mu imie
?

Gość mamatka
ziom nie zim:(

Gość taka sobie karolajna
w pyte jak bys sie czula jak by ci matka dala imie herregunda na przyklad ? bo jej sie podobalo i naogladala sie jakis pieprzonych seriali ?

Wtedy bardzo podobaly mi sie imiona jak Lukasz i Adam. Co prawda polskie, ale nikomu z rodziny sie nie podobaly te imiona i pod ich wplywem nazwalam dziecko inaczej, imieniem, ktore mnie sie osobiscie nie podobalo. Dzis inaczej to wszystko widze. Podobaja mi sie inne imiona takze.

Gość mamatka
No ja chciałam mu dac imię Gidas ale tu pisza że będą sie w szkole smiać z tego potem i bedą wołać Gil i chyba to prawda bo polska jest bardzo zacofana kulturowo i nietolerancyjna i w takiej atmosferze wychowywane są dzieci

Gość wybrala najgorsze wsrod
milionow imion swiata..............a nie mozna czegos NORMALNIEJSZEGO?? Od wielu już stuleci odrębną grupą pozostają tzw. imiona biblijne. Są one uniwersalne oraz ponadczasowe, a ich popularność jest w zasadzie niezmienna. Obecnie istnieje kilkanaście imion biblijnych, które są stale używane niemal na całym świecie: dla mężczyzn: Jan, Piotr, Paweł, Andrzej, Jakub, Marek, Mateusz, Józef, Michał itp. dla kobiet: Maria, Anna, Elżbieta, Janina, Marta, Zofia itp.

Gość Łukasz i Adam to bardzo
ladne imiona, Adam szczegolnie. Po co wiec wymyslac jakichs Gildasow, Brajanow, itp. Takie imiona dobrze brzmia za granica, ale u nas niestety, zazwyczaj sa smieszne.

nzwij go "ola "albo" bo "to szwedzkie imiona wtopi sie w tlum zacofanych wedlug ciebie polskich dzieci ewentualnie wybroni sie hiszpanski ola muczos garcios

Gość mamatka
imie biblijne odpada, bo takie prostackie typowo polskie, katolickie

albo bjorn od tenisisty bjorn borg imie od niedzwiadka hahaha potocznie misiu

"bo takie prostackie typowo polskie" To co, do cholery, robisz na polskim forum?!!

Gość mamatka
prowokuje

Gość wybrala najgorsze wsrod
typowo polskie????????????????????? chyba jest UNIWERSALNE i PONADCZASOWE wiesz co to znaczy???

Gość mamatka
extinct "bo takie prostackie typowo polskie" To co, do cholery, robisz na polskim forum?!! PROWOKUJE:(

Gość o lol........
W ostatnich latach urzędy stanu cywilnego zarejestrowały szereg nietypowych imion, utworzonych przez samych rodziców lub zainspirowanych bohaterami filmowymi albo literackimi: imiona męskie: Toro, Thorgal (postać z komiksu), Mił, Myszon, Żyraf, Wolid (skrót od „wolność i demokracja”), Max, Xawier itp. imiona żeńskie: Viorika, Wisenna (imię występujące w sadze o wiedźminie A. Sapkowskiego), Telimena, Niunia, Jeżyna, Izaura (z serialu telewizyjnego), Franczeska, Nike, Calineczka (z bajki Ch. Andersena), Roxana, Luna (księżyc) itp. MYSZON :D

Gość mamatka
w ogóle mi nie pomagacie, a Gildasa już mi obrzydziliście Nazwę go Terminator.

Gość kammilaa
Myszon, Żyraf, o Boże :D:D

Gość pomysl zanim......
Imię dziecka to jego wizytówka na całe życie, dlatego ważne jest, aby dobrze się kojarzyło, było łatwe do wymówienia i miało przyjemne brzmienie. Myślcie rozsądnie, nie spieszcie się z tym wyborem w końcu dziewięć miesięcy ciąży to wystarczający czas na przejrzenie odpowiednich lektur, przewertowanie stron internetowych oraz rozmowy z rodziną i przyjaciółmi.