Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Babeczka24

Cesarka a urop dla meża

Polecane posty

Witam. Kto wie niech mi odpowie! Czy mojemu ślubnemu należy sie 2 tyg. uropu ze wzgledu na to ze miałam cc. bo słyszałam że tak i ze w ciagu roku mozna wykożystać te wolne. Tylko czy to prawda i gdzie ewentualnie ma sie zgłosic ze chce je wykozystać, ( praca, zuzsy czy gdzie) ???

dwa dni po porodzie i tyle, w szpitalu mi odrazu powiedziały, też miałam cc i nic mi po za tymi dwoma dniami nie powiedzieli;)

Gość prawda-mój mąż
dostał jakieś papiery od mojego lekarza przy wypisie ze szpitala, szczegóły mnie nie interesowały, a nie ma go w domu i nie mogę zapytać

Gość prawda-mój mąż
eee- dwa tygodnie, rodziłam w 2008

Gość tobemummy
jest cos takiego jakm zwolnienie w celu opieki nad zoną w połogu 14 dni, moze to wypisac ginekolog, lekarz rodzinny, albo w szpitalu

Gość prawda-mój mąż
ale wydaje mi się, że trzeba to zwolnienie wykorzystać od razu, bo to zwolnienie a nie urlop

Gość wszystko dozwolone
najnormalniej kobiecie przysługuje 4 miesiące, a facetowi 2 tyg po narodzinach TAKIE JEST TERAZ PRAWO

Witam, Niezależnie od tego jaki był poród czy sn czy cc ojcu dziecka należą się: 🌼 2dni urlopu 🌼 14 dni opieki /na żonę lub drugie dziecko/ licząc od dnia porodu. Pozdrawiam.

Gość Tak to prawda....
Tak,2tyg.Tylko nie jest to ''wolne",ale L4 dla meza na opieke nad zona.Wystawia to lekarz prowadzacy-zazwyczaj.