Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale-mam-uda =

dziwne uda, co z nimi robić?

Polecane posty

Gość ale-mam-uda =

pytanie do szczupłych dziewczyn - czy jak zaprzestałyście jeżdżenia na rowerze, biegania itp. to też wam uda jakoś zwiększyły swoją objętość? :O To jakieś nienormalne w moim wypadku bo do bioder to jestem chuda, ogólnie mam sporą niedowagę i nie chcę chudnąć w tułowiu bo po co! tylko cos sie stalo tym udom...:O i coś z nimi musze zrobić. ostatnio długo nie jeździłam na rowerze, nie biegałam i teraz są skutki... ale czy to faktycznie tego skutki? Od zawsze miałam na całej długości podobnie szczupłe uda, nie "latały" mi, a teraz...? o rety... wewnątrz na górze mam takie grubsze tzw. "bułki".:D Jak się patrzy na udo z boku to z przodu są lekko wybrzuszone, a jak się nogę podniesie tak, że udo będzie poziomo, to pod spodem "wisi" i normalnie jest takie miękkie jak flak!:O ja mam bardzo mało tkanki tłuszczowej, to czy w nogach ona się powiększyła czy to po prostu mięśnie tak zwiększyły swoją objętość i dodatkowo sflaczały...? Chcę zmniejszyć ich obwód i je jakoś ujędrnić bo w stosunku do mojej góry wyglądają dziwnie...:O Mam w domu trenażer, niedługo będę jeździć na rowerze. Czy to pomoże? Do wakacji chcę coś z nimi zrobić. Naprawdę przez ten czas bardzo się zmieniły...

Gość ale-mam-uda
uppupupupupupppppp :)

"ogólnie mam sporą niedowagę i nie chcę chudnąć w tułowiu bo po co" może przybierz na wadze i wykonuj ćwiczenia (na uda i brzuch) tak aby mieć odpowiednia figurę. Wtedy uda nie będą optycznie wyglądać na aż tak grube w stosunku do reszty ciała

Gość ale-mam-uda
nieee nie bede przybierać, chce zostać taka jaka byłam. A poza tym ja nie moge przybrać w tułowiu. :) po prostu mam szybką przemianę materii. Przy 175 cm wzrostu waże 52 kg, wiem mało i ogólnie patrząc jestem naprawde chuda (i chcę taka zostać, jem normalnie tyle ile lubię i nic mi nie przybywa) tylko te uda straciły kształt i są sflaczałe. łydki mam raczej ok. (choć też takie z nich latające flaki, jak sie je poklepie...:D) no tylko te uda... oj chyba musze po prostu jeździć na rowerze... macie jakieś inne sposoby na uda? to są chyba zwyczajnie "opadnięte" mięśnie, no nie? i przez to wydaje się, ze one zwiększyły obwód...

no to poszukaj jakiś ćwiczeń na uda lub zacznij biegać/jeździć na rowerze :)

Gość ale-mam-uda
no mam nadzieje, że rower coś da. ;] niech tylko śnieg zniknie to wsiadam i jade.

Gość rghh
kup sobie gąbkę do masażu (w rossmannie ok 3 zł) i codziennie pod prysznicem masuj uda, a potem masuj nogi balsamem przez parę minut

Gość ale-mam-uda
i to poważnie coś da?:O bo ja pod prysznicem masowałam nogi zieloną zapachową solą:D ale doszłam do wniosku, że to nic nie da.:) i przestałam...

Gość ale-mam-uda
a poza tym cellulitu to ja nie mam... :) tylko obwisłe, sflaczałe uda z bułkami wewnątrz. ;] patrze na stare zdjęcia i tęsknie za dawnymi nogami. ;]

Gość ale-mam-uda
no i nie sądze, by to masowanie coś dało... bo taki masaż to raczej na tkankę tłuszczową, której ja mam bardzo mało... chyba, że mi sie zgromadziła w nogach:O ale niby skąd...? jak ja mam niedowage i jestem chuda do bioder... :/

Gość ale-mam-uda
mam nadzieje... kiedyś to ja duuużo jeździłam... ale przestałam, bo ortopeda mówił, że rower w moim wypadku zaszkodzi kręgosłupowi (mam z nim problemy... ale już jest lepiej)...

Gość ale-mam-uda
nikt nie ma takiego przypadku jak ja...? :( myślałam, że ktoś coś jeszcze poradzi... bo wiem, że Levviatan to facet i niezbyt się zna... :) :classic_cool:

Gość no ja mam podobnie
czy gruba czy chuda wisi mi bułka od wewnętrznej strony, albo jak podniosę nogę. Nawet jak miałam 47 cm w udzie wisiały mi te sflaczałe części. A Ty ile mierzysz w udzie? Acha, ja nie byłam nigdy zbytnio wyćwiczona, ćwiczę gdy się odchudzam... A teraz robię ćwiczenia na uda z obciążnikami i jestem ciekawa czy coś pomogą. Bo balsamy czy peelingi to można sobie wsadzić...

Gość ale-mam-uda
wiesz że mam tyle samo co Ty czyli 47 cm... około narazie nie podawałam obwodu bo sądziłam, że mnie wysmieją i powiedzą, że mam mało, ale naprawdę, w stosunku do mojej płaskiej góry te uda wygladają jak nie moje.

Gość ale-mam-uda
no ja mam podobnie - powiesz coś jeszcze? jakie ćwiczenia wykonujesz na te nieszczęsne uda...?

Gość ale-mam-uda
aha z obciążnikami... a co to jest właściwie ?

Gość ale-mam-uda
upupupupupuuuup! :D

Gość ale-mam-uda
aha... to pooglądam sobie te ćwiczenia:) no i oczywiscie powykonuję jutro:D

Gość ale-mam-uda
i to myślisz wyszczupli...? poćwiczę codziennie i po miesiącu może będą efekty...:D

Gość pokaż zdjęcie
to Ci powiemy co z nimi zrobić..

Gość beyo
Sorry laska ale ty nic nie rób z udami tylko z głową! Wiesz, że masz poważną niedowagę - pewnie anoreksję i zawsze patrząc w lustrze na siebie będzie ci się wydawało, że jesteś strasznie gruba. BMI=17 litości!!!

Gość no ja mam podobnie
O, już się zaczęło. Nie wiem czy pomoże ale spróbować warto. Ja ćwiczę od miesiąca i czuję mięśnie pod skórą, teraz trzeba tylko je jakoś uwidocznić :P Chyba po prostu spróbuję zrzucić ze 2 kg.

Gość ale-mam-uda
to jak widze swoje nogi to nie żadne zaburzenie:):) one naprawde są masywne - mam chudą górę i przez to jest to nieproporcjonalne... a poza tym, nie zamierzam stosowac diety wiec beyo nie rozumiem cie.... tylko ćwiczenia i już - a to jest samym zdrowiem.

Gość Ania 1111
słuchajcie ja mam taką metodę bardzo prostą i dającą stuprocentowe rezultaty podaję kilka wskazowek do ktorych warto sie zastosować, ja dzięki temu schudłam bardzo dużo i efekt się nadal trzyma 1 dużo spacerować, godzinę dziennie minimum na początku, poźniej zwiększyć 2 zamiast jechac do sklepu przejść się, narzucone do dźwigania kilogramy też spalaja nam dużo kalorii 3 zmienić dietę na mniej kaloryczną, ale nie robić drastycznych cięć bo efekt jojo murowany!!!(jeść to co wcześniej ale troszkę mniej za każdym razem) 4 co do diety zrezygnowac ze słodyczy, ciast, zakąsek, deserow kompletnie, możecie słodzić sobie herbatę 5Pić wodę mineralną, wypłucze tłuszcz i wygładzi nogi z cellulitu zrezygnowac z kolacji, lub jeść bardzo mało na noc, nie poźniej jak o 18.00 jeśli pękniecie, można się najeść jogurtu jaki lubicie 6 nie rezygnowac z sokow, kiełbas, nabiału, kurczaka, ryby smażonej itp... ale jeść troszkę mniejsze porcje pamiętajcie Gwarantuję że stosując moje wskazowki spadniecie z wagi i uda wrocą do formy Nie wierzę w żadne kremy, masaże, super diety, jogę,basen... wybaczcie ale wszystko zawiodło procz zmiany trybu życia Dla przybliżenia powiem wam że potrafiłam na powietrzu spędzać 5 godzin dziennie jak moja corcia miała 3 mies a ja o 25 kilo za duzo i jak miała 8 miesięcy ja spowrotem ważyłam 52kg!!! Wiem co mowię! Rruch to zdrowie, i to nie jakis tam wyczynowy, wystarczą dłuuugie spacery na swieżym powietrzu :)

Gość ale-mam-uda
nie no ja nie mam cellulitu tylko cos sflaczałego, dobra... pojeżdżę na rowerze i sie zobaczy :D