Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukrecja560

lepiej chodzić w ciązy zimą czy latem???????????

Polecane posty

Gość lukrecja560

chodzi mi o okres np styczen-wrzesien wysokie miesiące latem czerwiec-marzec - zimą

ja tam chce zajsc w ciaze w sierniu i urodzic w kwietniu, lepiej sie znosi ciaze, jak jest chlodno

Gość lukrecja560
hmm a ja znowy myślałam odwrotnie chciałam zajsc w grudniu zeby urodzic w pazdzierniku

Gość nie wierzę że to czytam
podobno najzdrowsze dzieci rodzą sie późnym latem i wczesną jesienią, kiedy jest duzo słońca i dużo witamin w pozywieniu

Gość moim zdaniem.....
ja zaszlam w ciąze pod koniec lipca i bede rodzic na początku kwietnia na wiosnę, nie olanowalam tego ale taki czas jest najlepszy, akurat jak juz brzuch urósł to bylo zimno a na wiosnę jak zacznie sie robic cieplo urodzę :]

są plusy i minusy. Teraz jest grypowy czas, więc większość ciężarnych ciężko to znosi (do tego dochodzi jeszcze np zmęczenie, a krótkie dni dodatkowo temu sprzyjają). Dla mnie również uciążliwe jest noszenie tony ubrań i rajstop pod spodniami, które dodatkowo uciskają brzuszek. Wchodzę do sklepu taka naubierana i od razu mi słabo. Ale z drugiej strony moje dziecko urodzi się w lecie, więc będziemy mogły chodzić na częste spacery, a ja będę miała urlop macierzyński w wakacje :)

Gość a ja .......
zaszłam we wrzesniu i urodzilam w czerwcu - to piekny miesiac! jednak uwazam ze najlepiej urodzic na przełomie kwietnia i maja

no ja zaszłam sierpniu, urodziłam w maju, nie musialam chodzić z wielkim brzuchem jak było goraco i nie męczyłam sie tez zimą w ubieranie bo tez nie był aż taki duży. nie dała bym rady chyba latem chodzić i tak w kwietniu i na początku maja był mi juz ciężko bo robiło sie coraz cieplej a brzusio rośnie i nie jest z nim lepiej

Gość wafellll
zajsc na wiosne a urodzic zima bo w poczatkach ciązy będziesz jeśc same zdrowe warzywka i owocki a latem tak samo, będzie duzo wit. D. w upały nie będziesz się tak męczyć a na zimę urodzisz i nie będziesz kisnąc w upałach w szpitalu

no tak moje urodziło się 15 maja i tez wychodziliśmy na spacerki, a latem jak było 30 stopni to i tak w domu siedzialam tylko rano i po poludniu wychodziliśmy;) wiecie tak źle i tak nie dobrze;) pozdrawiam;)

Gość dwfehdyrh
ale wy glupie baby jestescie:O pewnie ze lepiej byc w ciązy w zime:O w lato moja kolezanka byla to koszmar przezywala, wiecznie spocona, zasapana, dlugie cięzkie dni, zar sie leje z nieba :O na dodatek na spacery wcale sie nie chce chodzic z takim brzuchem wiec poco w lato niby sie meczyc?? :O koszmar

Byle nie lato :) Poród miałam we wrześniu.Całe lato od czerwca do sierpnia było upalnie.Duszno i spiekota.Jed3en wielki koszmar. Dużo przytyłam,nogi puchną coś okropnego.

ja bym właśnie chciala urodzic kwiecien-maj by moc z malenstwem chodzic na spacerki, a w zimie to tylko dom i suche powietrze od kaloryfera, a na dworze zima.

kazda pora roku ma swoje plusy i minusy, np ja zaszlam w marcu i rodzilam w listopadzie, fajnie, bo jak jeszcze bylo zimno to nie mialam jeszcze brzuszka i we wszystko sie miescilam, w lecie brzuch byl jeszcze sredni, a jak zaczynalo byc juz zimno to urodzilam:P ale pazdziernik i listopad byl wtedy cieply:)

ja tak nivea 85 zaszłam w marcu urodziłam w grudniu i dla mnie był to najlepszy czas, dziecko było malutkie ja zmęczona, przezimowaliśmy w domku pierwsze miesiące życia dziecka a później jak podrosło to łatwiej było gdzieś z nim wyjechać na wakacje czy do znajomych i ja mogłam już bez problemu wyjść ze znajomymi w letnie wieczory, teraz mam termin na 4 lipca i już sobie wyobrażam jak miną mi te wakacje koło nosa a ja uwielbiam wypady nad działkę wodę i opalanie plackiem cały dzień :( a i w ciąży zimą też mi się nie za dobrze chodzi ciągle lęki że wywrócę się jak będę szła do pracy na lodzie albo że dzieciaki w pracy zarażą mnie jakiś grypskiem itp

Mimo że jesień była deszczowa ja wychodziłam z dzieckiem na spacer.Dla mnie nie było problemu opatulić się i chodzić w deszczu :D W mrozie też wychodziłam (do -10 stopni można) tak więc nie ma sensu siedzieć i kisić się w domu. Mój ma przeszło 3 lata i nie zależnie od pogody spacery u nas są długie :) Dlatego też jest zahartowany i mi nie choruje?

Ja urodzilam w polowie czerwca. Ostatnie 2 tygodnie z powodu pogody byl horrorem. Opuchniete nogi i ten gorac ( nie mieszkam w Pl i w czerwcu u mnie bylo naprawde goraco). Zdecydowanie lepiej chodzic z brzucem w zimie. Jak ktos moze wybierac, to najlepiej jest urodzic dziecko wczesna wiosna ( marzec, kwiecien) .

Albo jak dziewczyny pisza pozna jesienia, kiedy w lecie ma sie jeszcze malenki brzuszek.