Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania_K23

Plamienie w okresie karmienia piersią

Polecane posty

Witam Mamy powiedzcie mi czy plamienie w tym okresie jest normalne? Jestem prawie 11 tyg po porodzie, a 4 tyg temu skończył mi się połóg. Karmię piersią. Małego dosyć często przystawiam do piersi ( za dnia nie rzadziej niż co 4h, w nocy różnie ale jest jedna długa przerwa 5-7h). Czy możliwe jest że normalnie dostanę okres? Może to i głupie pytanie ale ja naprawdę nie wiem ;( Od wczoraj ćwiczę, a dziś byłam na solarium ( piersi były zakryte), czy możliwe że to stąd to plamienie? Troszkę się tym zmartwiłam. Aha dodam, że miałam ponad 20 szwów założonych po porodzie ( w środku, bez nacięcia krocza). Pozdrawiam

Możliwe że już wkrótce będziesz miała okres. Przyczyną jest to, że miewasz nawet 7-godzinne przerwy nocne. Przerwy powodują zmienne stężenia prolaktyny w organizmie, a one zainicjowały zmiany w poziomach estrogenów. 11 tydzień po porodzie to czas, kiedy naprawdę duża ilość kobiet dostaje okres

Moja mala tez w nocy robila sobie przerwe 6 h, juz jak miala 2 tyg. A @ po prodzie dostalam w niecale 8 tyg :o Mimo karmienia piersia.

Dziękuję za szybką odpowiedź ! Cóż jak bym dostała okresu to nie było by tak źle :) w końcu wiedziałabym na czym stoję :)

Gość gość
Czy ktoras z mam miala podobnie? Syn ma rok a ja od miesiaca mam brazowe plamienia, takie skrzepy jakby

Gość gość
Mam podobnie. Cytologia ok, usg ok, ale sie martwię. Co wyszło u Ciebie?