Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggadu

co sądzicie o stosunku przerywanym?

Polecane posty

Gość gggadu

czy stosunek przerywany to dobra antykoncepcja?

Gość mądrość wieków
stosunek przerywany to żadna antykoncepcja. Poza tym możecie się nabawić nerwicy i jest to niesprawiedliwe i po porostu wredne z Twojej strony dla partnera, bo nie pozwalasz mu skończyć w Tobie. Bez sens.

jezeli ktos jest doswiadczony i wie w ktorym momencie ma wyciagnac czlonka to wszystko jest ok, nerwicy moze i mozna sie nabawic, ale sa partnerzy ktorzy wola to od zakladania gumek

Gość ona198007
stosunek przerywany moja droga to zadna antykoncepcja... Kto mysli podobnie?

Gość one one one
ja sie zgadzam ze to raczej zadna metoda. i nerwica gwarantowana. dzieci !!! przeciez istnieje cos takiego jak prezerwatywa.

Gość skoda----yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
a gdy chłopak ma tzw. kropelkowanie to znajdują się tam plemniki?? czy można przez to zajść w ciążę?

Gość moniczka_020
cóż najlepiej stosować tabletki antykoncepcyjne.... :) po za tym jak jeszcze nie brałam tabletek ,używaliśmy prezerwatywy ale to męczące było,sprawdzanie co chwila czy nie pękła,czy nie spadła itp... i nawet jak już dochodził to wychodził ze mnie dla większego bezpieczeństwa,żeby w razie ''jak będzie dochodził" nie pękła....

Gość moniczka_020
a tak do tematu to: stosunek przerywany to żadna antykoncepcja.... zawsze pod czas stosunku facetowi ''ulatuje"... wiec lepiej stosować jakieś zabezpieczenie!!!!!!!

ja stwierdzilam ze nigdy nie bede truc swojego organizmu jakimis badziewnymi tabletkami i nie mam zamiaru ich brac, stosunek przerywany mnie nie zawiodl do tej pory.. pozatym stosowalam metode NPR i to tez sie sprawdza chociaz trzeba do tego miec wprawe i doswiadczenie stosunek przerywany zawodzi wtedy gdy partner nie zdazy wyciagnac czlonka na czas, lub gdy uprawiacie stosunek bez zabezpieczenia np po kilkugodzinnej przerwie bo wtedy plemniki zostaja jeszcze np w cewce moczowej plyn preejakulat nie zawiera plemnikow zdolnych do zaplodnienia, co to kropelkowania to chodzi tu o to ze kropelkowanie pojawia ze na kilka sekund przed wlasciwym wytryskiem wiec jezeli facet czuje tzw cieplo to powinien odrazu czlonka wyciagnac

Gość ona198007
widze że zdania podzielone, ale podobno nie musi dojść do wytrysku w środku zeby zajść w ciąże wiec moze lepiej pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu???

Gość one one one
Lady Love-> twierdzisz cos kompletnie odmiennego od tego co mowia 1000 lekarzy ginekologow. nie ma czegos takiego jak stosunek przerywany.

Gość ona198007
całkowiecie popieram .one one one.

no ale w sumie i moze macie racje, wlasciwie to ja stosunek przerywany stosowalam w dni nieplodne, czasem tez kochalam sie do konca w te dni, ale przez 2 lata obserwuje swoj cykl i moze to dlatego nie zaliczylam tzw wpadki :)

Gość ona198007
hmmm....to moze tez wyprobuje przerywany :P

Gość cr7
ja np. ufam swojemu partnerowi i kochamy się w ten sposób nawet w dni płodne, ale to może dlatego, że ewentualna ciąża nie byłaby "katastrofą", ( planujemy dzidzi, ale dopiero za jakiś roczek rozpocząć straranka) Natomiast w kwestii stresu, to mój partner zapewnia mnie, że w ogóle się nie stresuje tym, czy zdąży. Ja również ani razu się nie stresowałam, czy @ przyjdzie :) ale do czasu .... :)

W preejakulacie mogą znajdować się plemniki, wystarczająco silne i w wystarczającej ilości, by dostać się do jajeczka. Niejedna już tak zaszła.Zakłada się, że u około 20% mężczyzn przed wytryskiem wydobywa się preejakulat ze zdolnymi do zapłodnienia plemnikami w liczbie mocno mnogiej. Płyn tenm może wydostać się na długo przed wytryskiem, dlatego zupełnie żadnego znaczenia nie ma, czy Partner umie się kontrolować, czy nie.To nie jest metoda (brak stałych zależności) ani tym bardziej antykoncepcji (na kogo wypadnie - na tego bęc).Przerywańca mogą stosować pary, dla których ewentualna ciąża nie będzie tragedią. Choć znam jedną parę, tylko raz w ten sposób spróbowali ;) Bardzo owocnie zresztą ;)

Gość ona198007
ciekawe wypowiedzi... moze jeszcze ktos wyrazi swoją opinie na ten temat? :-)

Gość ona198007
?

Gość frufru
mało Ci?...

Gość ZA miesiac urodzi się
ZA miesiac urodzi się moje drugie Dzieciątko - z przerywanego!!!!!!!!! 3 razy się udało, za czwartym BĘC!!!!!!!!!

Gość aaaniołekkkkk
w ciążę wbrew pozorom nie jest tak łatwo zajść :)

Gość ona198007
znam kilka par, ktore w ten sposob "zabezpieczją sie" i jakoś im sie "udaje"...

Gość No wlasnie prawdopodobnie
jestem w ciazy z tego powodu, bo o 3 tygodnie spoznia mi sie okres. Ps. Partner "zdazyl"

Gość calvados2426
no właśnie, czy któraś z Was tak zaszła?

Gość Rokasana
Mam pytanie czy jak bralam regularnie tabletki antykoncepcyjne Harmonet i wspolzylam z chlopaniem ktory mial dodatkowo stosunek przerywany to czy jest mozliwosc zajscia w ciaze?? Pytam bo zawsze okres mialam regularnie a teraz spoznia mi sie. Dziekuje i czekam z niecierpliwoscia!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ona198007
:-(