Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Donata M

w jakim wieku byłyście kiedy urodziłyście pierwsze dziecko??????

Polecane posty

Gość do pain au chocolat
dlaczego jestes taka glupia ?????????

Myślą że przed ukonczeniem 28 r.ż nie zdaże urodzic bo termin mam na początek czerwca a urodziny koncem marca ale przewidywany wiek 28 lat.

raffinka nie kazdy ma sie ochote wczesnie pakowac wlasnie w pieluszki kupki zupki itp....ktos juz tutaj pokazal wspaniala roznice miedzy nasza mentalnoscia.....dziecko to duza odpowiedzialnosc i mimowszystko skraca mlodosc... do pain au chocolat specjalnie dla ciebie skarbie;) zebys mial lub miala nad czym zastanawiac:D i napisz na czarno to porozmawiamy;)

Gość aroniaa a
Oczywiscie, ze nie kazdy... ale nie trzeba nikogo za to obrazac :o Ja zaszlam w ciaze wczesnie... wiecej dzieci miec nie moge, moglabym nie miec ich wcale... zastanowcie sie nastepnym razem trzy razy zanim wypowiecie sie na jakis temat...

Gość dfdfsdf
21 -wpadka ale za nic w świecie nie zamiełabym tego wieku, gdybym miała mieć drugie dziecko to chciałabym urodzić przed 30, po 30 nie zdecyduje się na dziecko, ale pewnie już nie zdąże bo zostało tylko cztery lata do 30 a nie ma z kim:)

Oczywiście, że nie każda młoda osoba chce wcześnie wychowywać dziecko, ale dlaczego współczujecie tym, które chcą?

Gość dosadna
33 lata

20 - poltora roku po slubie i bylam bardzo szczesliwa z tego faktu ;)

no tak, ale też nie każy ma się ochotę w to pakować w wieku, kiedy ma już ustabilizowane życie i powinien poświęcać czas własnym przyjemnościom, a nie budować wieże z klocków, latać na czworaka i słuchać króliczka Titou :D to wcale nie jest takie zabawne, jak się niektórym wydaje przynajmniej mi bardziej się to podobało po 20 niż przed 40 ;) szczególnie dzisiaj, gdy jest zimno, pada śnieg, a ja zamiast leżeć wygodnie na kanapie z dobrą książką musiałam galopować przez godzinę zaprzężona do sanek, żeby synek miał radochę :D no i miał ja mniejszą, nie ukrywam ;)

Gość dfdfsdf
są zalety wczesnego macierzyństwa, bo tak jak ja na przykład mając 30 lat moje dziecko będzie już miało 9 lat-odchowane, są zalety późnego macierzyństwa ale nie wiem jakie:), gdyby to nie była wpadka to tak czy inaczej pierwsze dziecko chciałabym mieć jak bym miała 24-25 lat, ale moje dziecko nie zmarnowało mi życia, no może jej tata i mój mąż jest do bani:)

zaletą wczesnego macierzyństwa jest to, że możesz podbierać swojej córce ubrania ;) bo ona zawsze ma jakoś lepsze niż ja :D

Gość aroniaa a
Rafinka - Prawda!! :D Moja mama tez mi podbierala ciuchy... :D

poza tym pozgrywa muzykę na ipoda, pożyczy fajną torebkę, wyrzuci śmieci i wymyje łazienkę ;) no i ma kto wyprowadzać psa :D

Gość euzebia smolarkowska
Rafinka twoje dzieci wiedza ze wystawiasz je na pokaz na forum???

hehe, moja córka stwierdziła, że na takim idiotycznym forum to mogę sobie ją pokazywać :D

Gość hm cgjmt
20 - Świadome macieżyństwo - Planowane z mężem :D hi hi hi W końcu cztery lata uczyłam się teori, przyszedł czas na praktykę :D

Gość a ja a ja...
22, 25 i 28

Gość ja mialam 36
do dfdfsdf- zalety poznego macierzynstwa - wyszlalam sie, zdazylam zrobic tzw. "karierę", mialam niezaleznosc i zero problemow finansowych, wiec bez problemow ze startem dzieci, wiecej wiedzy, doswiadczenia zyciowego, cierpliwosci i tolerancji, co przydalo sie przy wychowywaniu, prawdziwe smakowanie macierzynstwa, odnowa biologiczna organizmu, potem przedluzona mlodosc ( bo nie chce sie wygladac gorzej od innych mam) Ale mysle, ze kazdy wiek jest dobry, jesli czlowiek chce miec dziecko , ma warunki, zeby je wychowac i odpowiedniego partnera,

Pierwsze dziecko - 23 lata, drugie dziecko 26 :) Oboje planowane :)

Gość dfdfsdf
ja się wyszałałam tego mi nigdy nie brakowało, ale zgodzę się z jednym napewno niezależność to zaleta późnego macierzyństwa, i oczywiście finanse, ja szalałam dwa lata i wierzcie albo nie te dwa lata mi starczyły na całe życie, bo były to szaleństwa niecodzienne a wspomnienia pozostaną

Gość dfdfsdf
no właśnie każdy ma swój czas na dzieci:) i to każdego indywidualna sprawa i nikt nie powinnien nikogo potępiać bo ma dziecko w wieku 18, 20 30 czy 40 lat

Gość kolezankaANKA
Mam 22 lata ijestem z chlopakiem juz prawie 3 lata, dziecipotemczyli za około 3 lata, chce żeby były od samego początki planowane i oczekiwane:) osobiście znam kilkanaście nastolatek w ciąży lub takie które mają juz (!) potomstwo. Mozejedna lub dwie planowały... Siedzą teraz wszystkie u rodziców wszyscy na kupie... ale co tam, są przecież szczęśliwe. I zastanawia mnie jeden fakt, dlaczego gratuluje się nastolatkom z brzuchem?? no czego gratulują?? wpadki?? bo ja niestety nie wiem. Owszem, można pożyczyć zdrowego dziecka, udanego macieżyństwa. Ale gratulować? Mi nasuwa się jedna myśl: ludzie gratulują wpadki!