Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Donata M

w jakim wieku byłyście kiedy urodziłyście pierwsze dziecko??????

Polecane posty

Gość do asis
ta dziewczyna się nie tłumaczyła tylko odpowiadała na poprzednie posty, które zarzucały, że jeśli dziewczyna urodzi młodo to nic nie przeżyła i nie ma już dalej po co żyć...coś w ten deseń:) ale dziecko to koniec świata i to prawda! tak, życie jest inne, już nie takie samo, są pewne ograniczenia, ale człowiek żyje dalej, nie jest kaleką i z dzieckiem też może robić wiele rzeczy, które robił kiedyś... u mnie było podobnie...ciąża w wieku 22lat, ale zanim to zdążyłam się wyszaleć i przeżyć najwspanialsze lata młodości...potem odchowałam maluszka, a gdy skończył roczek moja mama (szaleńczo zakochana w pierwszym wnuku:p) chętnie go brała do siebie, a my mogliśmy z mężem wyjść na imprezę, do znajomych, na dłuższe zakupy, do restauracji czy kina, zaraz mi ktoś napisze, że wciskałam dzieciaka matce, nieprawda, mama sama do mnie dzwoniła, żeby małego wziąć, bo się stęskniła:) gdy mały skończył 3latka byliśmy z nim na pierwszych wakacjach za granicą i co roku od tamtej pory jeździmy i jest super...studia skończyłam, mąż także i otworzył działalność gospodarczą, więc nie widzę problemu w byciu młodym rodzicem i nie realizowaniu planów życiowych...to tyle:)

Gość do azis...sory literówka:)

Gość ewe27
ja urodze jak bede miala skonczone 27 lat:)

Gość JA pierwsze dziecko
urodziłam mając 21lat na 1 roku studiów. Musiałam zmienić na zaoczne by dać radę kontynuować naukę. Narzeczony był już po studiach, pracował. Lata młodzieńczej "aktywności" miał już za soba, marzył o ustatkowaniu się. Ja z kolei zero instynktu macierzyńskiego, chciałam korzystać z wolności i wyszaleć się. Dziecko zmieniło wszystko teraz z małym siedzę na dupie w domu jedyna rozrywka to wyjście na spacer czy sąsiadki. Mąż pracuje do późnej nocy,wraca je i zasiada przed tv/komputerem. Rzygać się chce kocham dziecko ale to jeszcze nie był odpowiedni czas... Nigdy bym się nie zdecydowała na dziecko w tak młodym wieku dopiero ok 30

Gość luksus babka
ja mam 32 lata i jestem w zwiazku i nawet nie planuje dziecka, to dopiero za jakies 2, 3 lata... bo mieszkam w kraju nie takim beznadziejnym jak Polska, i tu sie rodzi PO 30 jak juz ma sie mieszkanie i dobra prace, a nie znosic jajka co roku i katem u tesciow w jednym pokoiku wychowywac.... co za wstyd i beznadzieja. poza tym urode Wam te proody psuja w tak mlodym wieku, a dojrzalsza kobiete ciaza zawsze odmladza.

Gość ale głupoty piszesz luksus bab
ka

Gość koiko
28 i pol...jak dla mnie za wczesnie to bylo..:)

Gość Miraculum5
Ja rodzę za miesiąc. Mam 23 lata.

Gość te hiszpanek
19 i 3 miesiace

Gość lilyloo
Termin mam na marzec - będę miała wtedy 24 lata.

Gość lilyloo
A to czy dziecko rodzi się koło 20 urodzin, czy 30... Czy to ważne...? Mam znajomych i w takim i w takim wieku... Niektóre 20stki mają stabilniejszą sytuację niż 30stki.. Jak możecie porównywać osoby tylko pod wzgl. wieku? Przecież w planowaniu czy rodzeniu dziecka trzeba wziąć też pod uwagę zdrowie kobiety, finanse, związek partnerski (czy jest odpowiedni). To nie jest wypadkową WIEKU tylko dojrzałości emocjonalnej, "dorosłości" i... szczęścia. Zauważcie, że Internet jest specyficznym miejscem... Tutaj "każdy" pracuje i studiuje na uczelni ekonomiczno-technicznej, ma wymiary 90-60-90, słucha ambitnej muzyki, ma 3 samoochody i mieszkanie 80 metrów w centrum miasta... Wśród "znajomych" układa się to inaczej. Każdy ma jakieś problemy, często tokstycznych rodziców, albo związki. Czasami trudną sytuację materialną rodziny, czy jest z rodziny wielodzietnej i dlatego też zaczyna się szybciej usamodzielniać. Z tym, że niektórzy usamodzielniają się i nie znajdują partnera od razu. Później, kiedy znajdują, trzeba zarobić na wesele, mieszkanie, samochód - wspólne. Mijają kolejne lata. Z drugiej strony zdarzają się wpadki.... Albo pomagają rodzice, tak , że parka ma zapewniony start w dorosłość. Są tacy i tacy. Wszystko jest wypadkową naszej sytuacji życiowej, rodzinnej. Nie zawsze w budowaniu rodziny największą rolę odgrywają "ambicje" i "przemyślenia". Pomyślcie nad tym

Gość hxfcnliuhdjksjdx
22 lata i 2 miesiące :P Zaplanowane dziecko, urodzone 15 miesięcy po ślubie :)

Gość miałam 30 lat i 1 miesiąc
jak urodziłam 1 dziecko