Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lostlostlost

Testostereon - u kobiety

Polecane posty

Gość lostlostlost

Pożaliłam się lekarzowi na nieregularne okresy i ciągłe problemy z trądzikiem. Dodałam do tego to, co ostatnio mnie męczy - ciągle ciemniejące włosy, szczególnie na rękach. I dostałam skierowanie na badanie poziomu testosteronu.. Czy któraś z was może powiedzieć mi coś na ten temat? Co, jeśli okaże się, ze poziom jest nieprawidłowy? Jakie są konsekwencje? Hormony? [Nie skończyłam jeszcze 18 lat...]

Gość zosia_samosiaaaa
moze sie okazaz ze wszystko ok, ja mam np. wloski na piersiach i miedzy nimi, jasne ale wg mnie dosyc dlugie chyba ok 1cm. inni mowia ze ich ne widac, ale ja mam inne zdanie:/ podejrzewalam zbyt duzy poziom testosteronu a okazalo sie ze na max 80 mam 40... czyli taka moja uroda:/ wolalabym chyba miec podwyzszony ten testosteron, wtedy mozna byloby sie leczyc a tak musze byc taka wlochata:(

Gość lostlostlost
a jaki jst koszt i jak długo czeka się na wynik tego badania?

Gość lostlostlost
Zaczynam się denerwować. Gogle nie mowią nic ciekawego..

Gość jesli masz skierowanie od
lekarza z NFZ to badanie masz bezpłatne, teoretycznie wynik masz na drugi dzień, z tym że w wielu laboratoriach badania hormonów robi się raz na jakis czas np raz na tydzień, na dwa tygodnie lub miesiąc i wtedy surowica jest zamrażana do tego czasu lub mówią ci kiedy przyjść. Zapytaj w analityce. Nieprawidłowy poziom testosteronu leczy się hormonami.