Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trąbka

Dziwne bicie serca. Arytmia?

Polecane posty

Hej. Od jakiegos tygodnia czuje sie dziwnie. Tak jakby serce raz na jakis czas mocniej uderzalo. Normalnie go nie slysze a w pewnym momencie wali raz tak jak np. kiedy jestem bardzo zestresowana (wtedy slychac jak serce mocno wali). Czy ktos tak mial? Moze miec to zwiazek z tym ze jestem w ciazy?

Gość magda pe el
Nie wiem,c zy dzisiaj tu jesteś, ale... A przed ciążą to ci się nie zdarzało? Mierzysz sobie ciśnienie?...

trąbka: miałam podobnie w pierwszej ciąży. zdarzało mi się to nawet podczas siedzenia, bez powodu serce przyspieszało, kołatało. też się wystraszyłam, powiedziałam lekarzowi. z reguły mam niskie ciśnienie, w ciąży potrafiło spaść nawet do 90/50, przy czym czułam się normalnie, tzn. nie miałam żadnych \"zjazdów\". zrobili mi EKG i wyszło w porządku, lekarz pow., że przyczyną może być lekki niedobór magnezu. wytłumaczył, że serce pracuje na dwa organizmy i jest trochę obciążone.zalecił pilnować witamin i tyle. a jak chcesz się uspokoić idź do przychodni i niech Ci zrobią EKG, będziesz wszystko wiedziała :) pozdrawiam :)

Gość Suzou1981
Trąbka ja też mam cos takiego- chesz pogadać, bo ja bardzo chętnie- moje gg to 7351330

Gość zna ktośśśs
kup sobie aspargin bez recepty uzupełni ci brak magnezu i bedzie lepiej tez tak miałam

Ja mam arytmię i niedomykalność zastawki. Dawno jednak nie miałam ataku a w ciąży się pojawiły na nowo. Faktycznie minęło po suplementacji magnezem.

Gość Suzo1981
jestem w 32 tygodniu ciązy od 2 miesięcy i na ekg -holter 24 godzinny stwierdzono u mnie 11 900 surczów dodatkowych komorowych na dobę, odczuwam każdy skurcz, nie umiem m normalnie żyć, boję. Lekarze chcą żebym rodizłą naturalnie przy monitorowaniu serca- a ja się panicznie boję- Panicznie!!!!!! Ps. Hormony tarczycy mamw porządku, tylko magnez 1,85.

Gość Suzou1981
Ratunku dzisiaj mi serce tak szaprie, bulgocze, czy ktoś tak ma jestem w 38 tygodniu

Gość marcin77s
Co do ciśnieniomierzy to mam przekonanie do rzeczy od Sanity. Teraz w domu mamy model Senior Sanity właśnie. To już nas 3 ciśnieniomierz w życiu odkąd zaczęliśmy z mężem chorować. Prosty w podłączeniu i sterowaniu, szybko podaje wyniki. Przydatna jest też pamięć pomiarów dostosowana właśnie dla dwóch osób, także możemy sobie porównywać, zestawiać ze sobą w konkretnych dniach.

Gość gość
Ciśnieniomierz Simple ma tę przewagę że mierzy już jak się zacznie napełnianie mankietu i przez to ucisk nie jest tak mocny jak w innych modelach. Polecam rodzinom.

Gość sara

Nam służy już od dłuższego czasu model Simple. Prosta budowa proste działanie, duzy wyświetlacz, jak najbardziej ciśnieniomierz godny uwagi.

Gość aqz

zrób ekg, nie wiem jak można bez podstawowego badania radzić komuś, żeby magnez łykał