Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariusz28

Mamy zupelnie inne poglady na temat finansow, czy ten zwiazek ma przyszlosc?

Polecane posty

Gość UPORZĄDKUJMY
cd. 6. masz 28 lat - jeśli myślisz poważnie o związku to jak długo chcesz mieszkać w tym wynajętym mieszkaniu?.

Gość UPORZĄDKUJMY
cd. 7. chyba jesteś typem dusigrosza i g..zjada, lepiej wziąć coś na raty i korzystać z tego niż trzymać kasę, która tylko traci wartość 8. co to za biznes jeśli tak liczysz każdy grosik? 9. nie chciałabym faceta, który ma takie podejście do kasy 10. vide punkt 1

Gość zmanierrowana
Poza tym nie klam, bo w sklepach sa laptopy po 1600 zl itd :D:D:D:D:D

Gość reerewew
typowy przyklad plytkiego związku.... ludzie dobrze sie nie znają a juz mieszkaja razem i sie pieprzą...

co w tym smiesznego? sklamalas piszac ze najtansze sa po 3 tys :P

Gość UPORZĄDKUJMY
---> reer ....i jeszcze kłócą się o najbardziej przyziemne, pryncypialne sprawy twierdząc jednocześnie, że się kochają i planują przyszłość Chyba znowu pomylili miłość z dupceniem...

Gość zmanierrowana
trabka nie jestem tak zaangazowana w dyskusje na forum, zeby klamac nie widzialam laptopow w tej cenie i nie chce mi sie wierzyc, ze sa laptopy za 1600 zl to musi byc jakies gowno

Gość UPORZĄDKUJMY
...a potem się dziwią, że vide "mój mąż po roku od ślubu powiedział wypierdalaj"...a ślub był...z miłości...

Gość UPORZĄDKUJMY
zmanierowana, trąbka czy temat topiku dotyczy cen laptopów?

sorry ale jak wy w zwiazku zyjecie tylko miloscia i nie macie zadnych przyziemnych problemow to tylko pogratulowac...do pierwszej klotni ktorej nie przetrwacie

zmanierowana to wyszukaj w necie, acery chodza wlasnie od 1200 zl nowe, nie jest to komputerowe cudo ale zeby posiedziec w necie na kafeterii lub poczytac wiadomosci i pisac maile wystarczy

Gość pomyslec i gogle
Wsplnie bedziecie splacac>>? czyli ona z tych swoich kieszonkowych pieniedzy chce splacac>>>

Gość zmanierrowana
troche dotyczy bo chodzi o to, czy dzewczyna kupila artykul podstawowej potrzeby czy nie ja uwazam ze latop jest artykulem podstawowej potrzeby i uwazam, ze laptop za 3tys. to laptop z tych najtanszych trabka uwaza ze to drogi laptop idz sobie trabka do media marktu spisz ceny i zobacz czy laptopy po 3 tys. beda w gornej kategorii cenowej nie beda to sa najtansze laptopy

Gość zmanierrowana
acery chodza wlasnie od 1200 zl chodza?

Gość UPORZĄDKUJMY
---> trąbka oni nie mają problemów? nie mają mieszkania, nie rozumieją się w wielu podstawowych sprawach, nie zgadzają się w wielu kwestiach zasadniczej natury, przy takich rozbieżnościach nie mają żadnych perspektyw i głębiej...wpędzają się "w lata" udając, że wszystko jest OK, że łóżko wszystko załatwi. Wyobrażacie sobie, co by było gdyby w tej sytuacji wpadli, jemu biznes przestał dawać te kokosy co do tej pory....Oni są jednym wielkim PROBLEMEM..

no przeciez na poczatku napisalam ze nie sadze zeby przetrwali. Co do mieszkania to uwazam ze trzeba miec swoje ale nie dziwie sie ze facet nie kwapi sie zeby z nia kupic mieszkanie na kredyt bo to oczywiste ze on bedzie go splacal

Gość zmanierrowana
jemu biznes przestał dawać te kokosy co do tej pory.... to chyba ironia piszesz o facecie, ktory mieszka w wynajetym mieszkaniu

Gość zmanierrowana
trabka tancza ma taki sam sens jak chodza

nie udawaj ze nie rozumiesz ale czepiaj sie slowek, i tak wiesz ze to ja mam racje :P

Gość UPORZĄDKUJMY
ten facet to jakieś nieporozumienie to typ "starającego się", który opier....la dziewczynę za to, że (za własne pieniądze) kupiła sobie futro...

Gość zmanierrowana
ale czepiaj sie slowek, i tak wiesz ze to ja mam racje trabko nie masz racji laptopy za 3 tys to laptopy tanie moge uwierzyc, ze nie sa najtansze ale nie czyni ich to drogimi ani nawet w sredniej cenie nadal sa tanie w dodatku uzywasz kolokwialnego jezyka, od ktorego dostaje wysypki

Gość zmanierrowana
prosciej bedzie tego nie czytac

Gość malutka22222
No nie mogę, autor to chyba jakiś nie zyciowy człowiek. Jak może chcieć zakładać rodzinę i nie chcieć kupic mieszkania? W dodatku pisze, że ma swój własny biznes. Chyba mozna wziąć na raty to mieszkanie skoro planuje się ślub. Ja bym w życiu nie wyszła za mąż za kogos tak bezmyślnego:P

Gość UPORZĄDKUJMY
---> zmanierowania oczywiście, że robię sobie jaja kumasz? wynajmuje mieszkanie - wydając z pewnością niemałe pieniądze (czytaj: wkładając je komuś innemu do kieszeni), jednocześnie trzymając pieniądze na "czarną godzinę", czyli tracąc na nich z każdym dniem, bo pieniądze nie inwestowane, nie obracane ZAWSZE tracą na wartości, jednocześnie krytykuje dziewczynę, że jest rozrzutna, bo "zaszalała" z laptopem za 3 tys.? Wszystko postawione na głowie. Kompletny stoicyzm, brak rozmachu, wręcz uwstecznienie, tego się nie da czytać!

ale teraz nie oplaca sie kupowac mieszkan bo ceny spadaja, ja bym poczekala i jesli juz to kupila ale na siebie i sama splacala kredyt

Gość iren
Sprawa finansów to trudna sprawa każdego związku. można żyć tak że za wszystko placimy po połowie i tak powinien wyglądac związek przed ślubem. Po slubie to zupełnie inna sprawa. Jeżeli chodzi o mieszkanie radzę to robic po ślubie bo w razie rozłąki zawsze jedna strona zostanie poszkodowana. Mlodzi małzonkowie bezwzgłednie powinni wspólnie zaznaczm wspólnie wziąść kredyt i kupic mieszkanie.

Gość UPORZĄDKUJMY
Oczywiście, ale tu nic nie rokuje dobrze, oni zanim wezmą kredyt wezmą rozwód...