Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koraliczek koralowy

Rozmiarówka ubranek dla dzieci.

Polecane posty

Właśnie zrobiłam przegląd ubranek które już mam dla mojego dziecka, które urodzę w maju i sama nie wiem co mam zrobić. Kupiłam kilka sztuk na rozmiar 56 a resztę na 62 i co najśmieszniejsze niektóre 56 są większe niż 62 a znowu 62 nie jest równe innemu 62 bo jedne są wielkie a drugie mniejsze. Nie chcę by moje dziecko pływało w tych ubrankach i wyglądało jak niechluj, powiedzcie mi czy ostatnie usg chyba w 38 tygodniu pokaże chociaż w 90% rzeczywistą długość niemowlęcia???

Gość czy sa takie jak ja
mysle ze przesadzasz.... usg podaje tylko przyblizone wymiary dziecka, czesto moze sie mylic... Ja mialam ubranka od 62, maly szybko z tego wyrosl, wcale w nich nie "plywal", a mial 51 cm, gdy sie urodzil :-)

Czyli do szpitala zabrałas tylko ubranka na rozmiar 62 cm i ubralas je o 11cm krótszemu dzicku i nie było za duże? Jestem zdziwiona. Fakt może przesadzam ale nie jestem doświadczona w tym temacie ponieważ to bedzie moje pierwsz dziecko.

Gość czy sa takie jak ja
tak, mialam tylko ubranka na 62 cm. To tez bylo moje 1. dziecko :-) wiesz, nie wiadomo, jak duze bedzie twoje. moze miec pod 60 i 56 beda za malutkie

ja kupuje na 56 i 60, dzieci tak szybko rosna, ze nie ma sensu, zeby jedne spioszki mialo na krotki czas, chociaz i tak na dlugo zapewne nie wystarczy ;) buciki kupilam 16-tki- to chyba dobry rozmiar?

Gość jak sie maly urodzil
to maz poszedl do naszej salki po kocyk i ubranka. I lekarz ubrala :-)

Gość a ja bym na twoim miejscu
no to zapytasz poloznej wczesniej..... rozek plus ubranka przyszykuj i niech czekaja gdzies na wierzchu :-)

Gość a ja bym na twoim miejscu
ja mialam porod rodzinny, wiec moje rzeczy byly w naszej salce, a ja obok rodzilam dziecko. potem wrocilam na te salke na 2 godziny, po czym pojechalam na blok polozniczy.

no nie wiem moze martwie sie na zapas, moze jest jakis system przechowywania \"bagażu\" - wydaje mi sie że bedzie duży bo same pieluszki dużo miejsca zajma a kosmetyki i pizamy na zmiane no i wkłady poporodowe też dużo miejsca zajma. ile sztuk pieluszek zabrac do szpitala tak w ogole? kosmetyki do kapieli i do pielegnacji pupy moge miec swoje czy musze korzytac ze szpitalnych?

KUP ROZMOAR 56 bo ja miałam tylko kilka bo każdy mówił że dziecko żybko rośnie i bez sensu kupować 62. Tylko ze mój maluda nosił 56 prawie 2 miesiące. A to tez było lato. Nie zawinisz rękawków 3 razy bo jak to bedzie wyglądało ? MOim zdaniem powinnaś kupić ok 5 body długi rękaw, bo w maju nie będzie az tak upalnie aby nosiło sam krótki rękaw, lub 5 body z krótkim i na to bluzeczki z długim ok 2 lub bluzy. Nie wiem czy dziewczynka czy chłopiec ale sa takie ładne kompleciki spodenki + bluza napewno się przydadzą. dziecko nawet jak bedzie miało 56-58 cm pochodzi w tym 56. Mogę Ci doradzić ze H&M ma taką typową rozmiarówkę.

u mnie też każdy mówił by nie kupować na 56. kupiłam bardzo mało a potem biegałam jak głupia i dokupywałam :o moja córcia urodziła się 58 cm i te 62 były dużo za duże a 56 były na nią idealne

A dodam Ci jeszcze ze nie bedzies zmogla w pierwszy dzien po powrocie isc na zakupy wiec .... kupi ci kto sale nie to co by ci sie podobalo , albo cos co nei bedzie pasowalo do reszty... ja bym kupila. Miałam taki dresik fajny z weluru z H&M to nawet 2,5 nosil mój synek. A ubranka dajesz przy wyjsciu. Mój mały w czerwcu 27 miał body z długim rękawkiem skarpetuszki, spodenki dresowe z ewlurkiu i czapeczkę cienką :) jaki on był sliczniutki ;) zobaczysz jakie to fajne ...

Body z early days rozmiar 0-3 zakładałam dopiero w 3 miesiącu. Polecam Ci body z tup tupa - są fantastyczne. w kwietniu bedzie nowa kolekcja - warto kupić. Są lepsze gatunkowo od early days i H&M bo się lepiej ciągną.

juz sie nie moge doczekac, mam termin na 25 maja;-) a jak cudownie jest kiedy mnie podkopuje, widac i czuc te jego kopniaki;-) a po jakim czasie po powrocie ze szpitala mozna wyjsc z dzieckiem na spacerek?

Ja byłam z moim na drugi dzień urodzony 23.06 - i ty zrób to samo jeśłi będzie dłonecznie wyjdz na 10-15 minutowy spacer. Moja połozna kazała iśc w ten sam dzien po powrocie ale nei miałąm sił. I pamietaj zeby na taki spacer nei isc sama. Mozesz sie czuc super bo ja tez sie czulam super a jak wrocilam czulam sie jakym przeszla 100 km. Okazało sie ze caly cza sbylam slaba.

Moje dziecko urodziło się o długości 59cm. Kaftaniki na 56cm mógł nosić przez jakiś czas, ale śpiochy musiały już być na 68cm. Tak to jest. Dziecko musi mieć luz w ubranku. Niby większość czasu leżą tak jakby skulone, no ale jak się chcą wyciągnąć albo coś to muszą mieć miejsce w tym ubranku.

Ja popełniłam błąd też kupiłam tylko 62 dziecko pływało w pajacach i spiochach,po powrocie ze szpitala tesciowa dokupiła 56 i trochę poużwaliśmy. Dziecko miło 55cm. A to ze rozmiar rozmiarowi nie równy to prawda, też mam takie 56 większe od 62, i ogólnie najlepiej róznych firm kupić, wówczas nie ma się takich skoków w długości ubranek.

ja mam juz mnostwo tych ubranek, o wiele za duzo i pewnie wszystkich nie zadaze mu ubrac wiec poki co chyba nie bede kupowala w razie jak beda za wielkie to dokupimy mniejszych.

koraliczek jesli chcesz karmic piersia to nie kupuj smoczka bo cie bedzie korcic zeby podac a na poczatku przy karmieniu piersia nie powinno sie bo to zaburza technike ssania... co do ubranek ja na 56 wogole nie kupowalam bo moich 4 kilowych "kruszynek" napewno bym w nie nie wcisnela i to juz nie chodzi nawet o dlugosc tylko o szerokosc... moja kolezanka kupila mojemu malemu i przyniosla do szpitala taki komplecik na 56cm i synkowi sie na klacie przy guzikach rozlazil... a jesli chodzi o usg to niestety ale dlugosci ono nie mierzy a jedynie wage i to tez orientacyjnie bo ja mialam w dniu porodu robione i wg niego moja corka miala wazyc 3200g a wazyla 4020g

Gość doradzam ci szczerze....
Koraliczku, snurka ci napisala by kupic komplecik spodnie plus bluzka na 56... a ja ci doradze z praktycznego punktu widzenia: NIE MA SENSU noworodkowi kupowac spodni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W maju moze byc zimno, moze byc upalnie. Jak bedzie goraco zalozysz dziecku same body i ewentualnie cieniutkim kocykiem czy flanelka przykryjesz. Jak zimno to na body SPIOCHY i jeszcze raz SPIOCHY!!!!! dziecku jest w tym najwygodniej, zadnej gumki, przy przewijaniu tez wygoda dla matki..... wiem ze sa piekne ciuszki dla malenstw od 56 z fasonem jak dla doroslych, ale zapewniam cie, to jest NIEPRAKTYCZNE!!!!!! BAELNA i tylko bawelna, spiochy, body, kaftaniki. I TYLKO!!!!!

Mój synek urodził się mając 54 cm. Teraz ma 2 i pół miesiąca i ma 64 cm. Urósł już 10 cm. Ubranka 56 nosił tylko miesiąc, teraz już 62 są na niego tylko tylko. Już przymierzam się do przyszykowania tych w rozmiarze 68.