Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszee o pomocc

zmiana adresu zamelodowania- CZY MUSZE WYMIENIC DOWOD?

Polecane posty

Gość proszee o pomocc

musialam pilnie zmienic miejsce zameldowania no i nie wiem co teraz z dowodem i innymi dokumentami , czy konieczna jest wymiana tych dokumentow? dodam ze w sierpniu biore slub i bede musiala na nowo wymieniac dowod dlatego nie bardzo mi sie usmiecha wymiana go teraz a pozniej znowu w sierpniu

Gość normalnie powinnas wymienic
ale ja tez poczekałabym do slubu

Gość zcddff
masz na to miesiac musisz to zrobic

Gość proszee o pomocc
no wlasnie pani w urzedzie powiedziala ze musze wymienic w ciagu 2 tygodni, tylko ja glupia zapomnialam sie zapytac co sie stanie jak wymiana sie troche przedluzy:\

Gość zcddff
ale urzad wie ze zmieniliscie zameldowanie i macie obowiazek zmienic dowod w ciagu mca

Gość proszee o pomocc
cos tam powiedziala ze ja zrozumialam ze jezeli tego nie zrobie to mi anuluja zrouzmialam ze ten nowy meldunek, tylko sie spieszylam i tak wleciala mi jednym uchem a drugim wylecialo no i teraz mam problem:(

musisz zmienić bo urząd zgłasza do skarbowego że sie zameldowaliście i trzeba to zrobić

Gość proszee o pomocc
a jak sie tego od razu nie zrobi to co wtedy? dostaje sie jakąs kare czy faktycznie anuluja mi to zameldowanie?

Gość nie da rady
jeśli zameldowałaś się w nowym miejscu, to masz obowiązek zmienić dokumenty, bo inaczej dokument straci ważność i nic nie załatwisz po prostu

Gość proszee o pomocc
no ale szczerze mowiac do tego sierpnia nie planuje nic zalatwiac no a jesli nawet , to skad ktos bedzie wiedzial ze te dane zamieszkania sa nieprawdziwe?

Gość proszee o pomocc
a jeszcze mam jedno pytanie czy po slubie moge byc zameldowana gdzie indziej niz mąz a mieszkac z mezem?

Gość proszee o pomocc

Gość mi22
a nie mieli znieść obowiązku meldunkowego w tym roku przypadkiem, bo coś mi się obiło o uszy w tym temacie, tylko konkretów nie pamiętam...

Gość proszee o pomocc
a nie wiecie kiedy mają zniesc? moze daruje sobie tą wymiane dowodu

Gość proszee o pomocc

Gość hopsaaa

Po zmianie meldunku dowód należy wymienić w ciągu dwóch tygodni. Ja zmieniłam meldunek w lutym a dowód wymieniłam dopiero w lipcu - po ślubie i nic się nie stało. Ale w tym roku wszedł w życie przepis o tym, że każdy dokument, w którym są nieaktualne dane zostanie unieważniony i wtedy nie załatwisz żadnej sprawy urzędowej czy np. w banku. Wymiana dowodu to nie taki straszny koszt - 30zł.