Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loreanna

Druga ciaza -wpadka

Polecane posty

Gość loreanna

Zabezpieczalam sie ...spirala(mirena).Bylam u gina na kontroli wczoraj..facet zwalil mnie z nog..powiedzial,ze jestem w ciazy!!!!!!!!!!! Myslalam,ze zarty se robi ze mnie,zdebialam..szok no szok!!!wrocilam do domu i dalej nie wierzylam..ale na dzis bylam umowiona na usg...i fuck..jestem w ciazy!!!!!!jakim cudem??przeciez wkladka taka pewna!!! Nie moge miec tego dziecka,absolutnie nie.. To jest bardzo dziwne,bo ja mam wkladke,maz zawsze gumke..nie chcielismy i nie mozemy miec tego dziecka..Jutro wyjmie mi wkladke. czy sa jakies dziewczyny,ktore tak zaciazyly??

Gość no ale co teraz
Chyba za późno na stwierdzenie, ze "nie mozesz być", skoro jesteś :-o nie chcę krytykowac, pouczać, ani na nic namawiac, ale dlaczego nie możesz i ... co zamierzasz?

widocznie tak musialo byc.skoro jestes w ciazy to mozesz miec dziecko gratulacje.ciesz siesz sie kobieto

Gość A CO MA ROZPACZAC
Z TEGO POWODU ? DZIECKO TO POWOD DO RADOSCI , TERAZ NA PEWNO JEST W SZOKU BO SIE ZABEZPIECZALA . ALE SZOK MINIE W KONCU .

Gość a ja tez 851
jestem w drugiej ciazy odstawilam tabletki w styczniu bo chcialam odpocza c od chemii a tu bach ciaza wszyscy sie ciesza tylko nie ja jestem w szoku choc bralam pod uwage mozliwosc ciazy to nie dociera to do mnie:O

nie planowała zabezpieczała sie mega wkładka [droga na maxa i mało przyjemny zabieg + prezerwatywa) wcale nie musi sie cieszyc sama bym aborcji nie zrobiła ale nie potępiam w takiej sytuacji......

Gość cccvvv
to mnie zaskoczylas, mytylko prezerwatywa sie zabezpieczamy bo tez odstawilam tabletki :D chyba zaczne sie bac...

Gość aaaaaallle nudy
jasne, że ma się cieszyć to dziecko widocznie baardzo chce do niej :)

Gość SKORO TO DRUGA
CIAZA TWOJE DZIECKO BEDZIE MIALO RODZENSTWO - POWINNAS SIE CIESZYC ZE NIE BEDZIE JEDYNAKIEM

ale kazdy ma prawo wyboru ... a Ona nie chcę .... i co ma zostać matką Polką i udawać ,że cieszy ją coś co ją mega zaskoczyło? "jakoś bedzie" nie przekonuje mnie

Gość maleeeee
znowu sie mochery pojawily jak jestescie takie madre to same sobie radzcie z dziciakami, siedzcie w domu i nanczcie bachory a nie dolujcie jeszcze dziewczyny

Nie będę gratulować ani pisać że wszystko będzie dobrze. Jedno jest pewne że 100 % zabezpieczenia daje zero seksu!

chyba troche przesadzasz z ta matką polka- to nie jej 10 dziecko tylko drugie; głowa do góry, wszystko będzie oki, jeszcze bedziesz że szczęścia płakała, jak szok minie;)

Gość maleeeee
czy wy czytac nie umiecie skoro byla tak zabespieczona to znaczy ze NIE chciala, czytac NIE!!!!

Gość sądzę że to prowokacja
po pierwsze autorka się nie odzywa po drugie - wpadka przy mirenie plus prezerwatywie??? bez jaj! jakieś tam prawdopodobieństwo istnieje ale jest kosmicznie małe jeszcze we wpadkę przy samej mirenie uwierzę (chociaż to też by był wybryk natury). A w to nie wierzę, tym bardziej że ciąża była kompletnym zaskoczeniem (autorka się dowiedziała dopiero u lekarza) czyli można założyć że ani spirala się nie wysunęła ani prezerwatywa nie pękła czy się nie zsunęła, bo o tym by autorka wiedziała wcześniej i mogła chociaż podejrzewać ryzyko ciaży

Gość jw przeciez
to bzdura

Gość jw przeciez
czyzby jakas konkurencja Mireny?

Gość loreanna
To nie jest antyreklama wkladki:( NAdal jestem w szoku.. Nie moge soedzac godzin na kafe,wiec pisze teraz kiedy corka juz spi.. Nie wierze w to poprostu..zabezpieczalismy sie na maxa!!Od urodzenia corki wiedzialam,ze wiecej dzieci miec nie chce i nie moge..z roznych powodow.Rozmawialam juz z mezem,gdyby nie zdjecie z usg,nieuwierzylby mi w zyciu!!!Pytalam lekarza jak cz\esto zdarzaja sie wpadki przy wkladkach..rzedko ale sie zdarzaja,dlatego,ze nic nie daje pewnosci...jedyniemjak juz dziewczyny pisaly..zero sexu! Mam jeszcze chwile na ochloniecie i podjecie decyzji co dalej.Naprawde zadna nie miala takiego pecha jak ja??Matko ..to nierealne..jak by mi ktos pala w leb przywalil...czytam i szukam w necie roznych info ale malo tego na ten temat.

ja w 2 ciaze tez zaszlam przypadkiem,ale nie przy wkladce..tez nie chcialam w tym momencie 2 dziecka... ciaza byla ciezka dla mnie-nie tylko fizycznie...(przerwanie wogole nie wchodzilo w gre, absolutnie nie bylabym do tego zdolna!) ale teraz mam cudowna 3,5 miesieczna coreczke i...nie ma tego zlego:)mala jest wspanialym darem losu:) wynagrodzila mi wszystko! natomiast nie wyobrazam sobie kolejnej wpadki,...PO PROSTU NIE WYOBRAZAM!!!!!!!!!!!!!! i zastanawiam sie co zrobic zeby miec 100% pewnosci ze nie zajde:O:O:O

Gość ja ci źle nie życzę
i rozumiem cię bardzo dobrze, bo też druga moja ciąża była wpadką i strasznie to przeżyłam (możecie zjechać mnie która tam chce matka polka uwielbiająca ulatniający się wiecznie zapach kupek i innych odchodów czy zwrotek dzieci w domu) U mnie zmieniło podejście kiedy usłyszałam od gina że ciąża jest zagrożona i wtedy pomyślałam, że dopiero tragedia by się stała gdybym poroniła. Syna kocham i szok mi minął całe szczęście i 2 i 3 trymestr cieszyłam się ciążą. I wcale cię nie potępiam, pamiętam jak sama się czułam

Gość loreanna
Czuje sie jak by mnie ktos oszukal..kurcze tak sie staralam,tyle kasy wydalam na te wkladke..no przeciez nie dla zabawy tylko po to by nie moec dzieci wiecej!!! czytalam ,ze jesli kobieta zajdzie w ciaze w czasie kiedy ma wkladke,przewaznie roni ciaze..jutro mam wizyte u gina wiec przemysle wszystkie pytania i jutro z nim pogadam. taki pech!!akurat ja,kiedy rzeczywiscie takie ciaze to rzadkosc..:(

Gość ssssssseeeeeeeeeer
rany aż siedzę i myślę jak to możlwe !!! wkładka i gumka i jeszcze mało ??? poważnie to nie prowokacja? . tak jak ktos tu napisął, gumka nie pekła, nie zsunęła się? ja zabezpieczam się globułkami + gumka tak na wszelki wypadek. Zaczynam się bać po Twojej sytuacji. ja też nie mogłabym teraz mieć drugiego (ze względów fizjologicznych - miałam cesarkę i trzeba odczekać 2 lata) , a poza tym kasa- kasa, kasa. ale skoro się stało i musisz - jeśli nie zagraża to Twojemu zdrowiu to - dar od Boga .

Gość fghjyii
autorko, to napisz nam czy wkladka jest dobrze ulozona itp, az sie wierzyc nie chce, przy miedzianych to owszem,ale mirena?? a sama o niej myslalam :O

Gość loreanna
Powaga!!Mam wkladke..maz zawsze gumke mial..nie zsunela sie ,nie pekla??hmmn iewiem,maz tez niewie.Moglo sie zdarzyc tak,ze wkladka przesunela sie minimalniei doszlo do zaplodnienia..Mozliwe,ze gumka miala jakies mikroskopowe uszkodzenie??maz nie sprawdzal po czy gumka cala..noz kurde ja mam wkladke za 850 zl..wiec kto by sie przejal gumka:(:(

zawsze smutno jest, kiedy trzeba podjąć tak poważną decyzję. 3maj się ❤️ pomyśl jednak o córce, którą masz... chciałabyś ją teraz oddać, wyrzucić, nigdy nie zobaczyć więcej uśmiechu...? jestem matką i nigdy nie chciałabym podejmować decyzji o życiu lub nie życiu swego dziecka. Bądź dzielna.

Gość fghjyii
no ale hormony!! jak sie wkladka przesunie to one powinny zabezpieczyc przed ciaza jakos, na mirenowym topiku czytalam ze jedna forumowiczka pytala swojego ginekologa i on nie znal zadnej wpadki z mirena , za to w necie znalazla 2 takie opisy....