Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

havanna

Wózki- koła piankowe czy pompowane?

Polecane posty

Nie mam dziecka, ale zaczynam planować i ostatnio mnie zastanowił problem wózka. Wiem, że ze wcześnie :) ale chcę się zorientować, ile pieniędzy musimy mieć na początek, żeby starczyło na wszystko dla dziecka, dlatego przeglądam ceny i rodzaje artykułów dla dzieci. No więc tak: czy jest duża różnica między wózkiem na kołach pompowanych a podobnym wózkiem na kołach tej samej wielkości, ale piankowych? Chodzi mi o różnicę w prowadzeniu. Dla mnie największą zaletą kół piankowych jest to, że wózki takie są tańsze i lżejsze (mieszkam na drugim piętrze).

My kupiliśmy wózek na kołach pompowanych wraz z nosidełkiem, torbą, fotelikiem samochodowym i przewijakiem za niespełna 700 zł. ale można kupić i za 2000 zł. zależy tylko od tego jaki się chce. osobiście polecam kółka pompowane.

wozki z kolami pompowanymi moim zdaniem sa lepsze gdyz lepiej amortyzuja a poza tym jest ogromna roznica w prowadzieniu... wozkiem na pompowanych kolach pojedziesz po kazdym terenie piankowymi nie zawsze...

pompowane-zdecydowanie wieksza amortyzacja

Ale chodzi mi o duże koła piankowe, wielkości pompowanych. Czy materiał, z jakiego są zrobione, ma znaczenie, jeśli wielkość jest taka sama?

Gość hmmm..mmm
piankowe sa spoko, takie mamy w spacerówce Graco podwójnej, nawet zime dalismy rade, chociaz z doswiadczenia wiem ze na snieg lepsze pompowane, no i jesli planujesz spacery po lasach to zdecydowanei pompowane

Gość hmmm..mmm
mialam kola piankowe wlasnie takie wielkie w jednym wózku, wózek super amortyzowany (teraz robia podobne) i tez sie niezle sprawdzil

Podnoszę, może jeszcze jakaś doświadczona wózkowo mama się wypowie :)