Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest z ta praca

wyksztalcenie bez matury a praca

Polecane posty

Gość cajajajak
O yes, inteligencją za to błyszczą panowie robotnicy.

szacunek nalezy sie kazdemu, no chyba ze rzeczywiscie ci dymi czacha i uwazasz ze rowni i rowniejsi

Gość cajajajak
Był już taki ustrój, który gloryfikował klasę robotniczą i gnoił inteligentów.

Gość heelloł
Żeby kogoś szanować, najpierw ten ktoś musi szanować sam siebie. Co naprawdę trudno mi powiedzieć o robolach na pobliskich budowie. Wiecznie pijanych i bluzgających kurwami.

oczywiscie sa ludzie ktorzy maja wyksztalcenie wyzsze a inteligentnymi bym ich nie nazwala

Gość nie chciało ci się uczyć
wiec nie licz nie extra pracę. Na budowie cię pewnie przyjmą. No cóż jest teraz w czym wybierać, a wykształcenie wyższe ma już tyle ludzie, że Twoje srednie znaczy tyle co jeszcze niedawno podstawowe....Poza tym pewnie te twoje oceny na świadectwie też nie są zachęcające skoro do szkoły było ci pod górkę...

Gość a te wykształcenie średnie
to dokładnie jakie?

Gość teraz młody człowiek ze średni
m traktowany jest jako leń. Skoro nie chciałeś się uczyć to jesteś pewien, że będzie ci się chciało pracować?

ja nie mowie o szacunku do tych panow na budowie ktorzy stosuja prymitywne zaczepki, przeklenstwa itd, tez tego nienawidze i nie mam do nich szacunku. Ja mowie o tym ze nie mozna ludzi kategoryzowac na gorszych i lepszych, szacunek nalezy sie kazdemu, niezaleznie od wyksztalcenia. jak ktos cie obraza to wiadomo ze nie musisz go szanowac

Gość już kiedyś o tym pisałam
ale się powtórzę, zgadzam się że szacunek należy się każdemu więc po co te złośliwości. Czy wyobrażacie sobie świat w którym wszyscy mają wyższe wykształcenie, ciekawa jestem kto by pracował teraz na tych stanowiskach z których zgodnym chórem szydzicie czyli na kasach lub jako sprzątaczki a przecież ktoś by to musiał robić. Uważam że osoby z wyższym oczywiście te które posiadają inteligencję i wiedzę na temat tego co studiowali powinni zarabiać kupę kasy, ale inne osoby nie posiadające wyższego też mają prawo pracować i zarabiać na tyle aby godnie żyć w tym pierdzielonym kraju. I jeszcze jedno jeśli chodzi o wyższe wykształcenie, potwierdzam że ono nie zawsze=inteligencja i wiedza, bo w związku z tą nagonką na studia, ogrom ludzi tylko je kończy dla zasady czasem nie mając pojęcia nawet co studiuje:(

Gość aleks33
Ja tutaj w takiej sytuacji pomyslałabym jednak nad pojsciem może do jakiejśc szkoły językowej.Wiadomo j.angielski to teraz taka przepustka.

Gość malinkowa3
Moim zdaniem nauka języka w takich wypadkach jest naprawde rewelacyjna.Zwłaszcza ze nie ukrywajmy w dzisiejszych czasach brak znajomości jakiegoś jezyka obcego to obciach. Ja sama jestem w trakcie kursu w speak'up.I to co wyróznia ta szkołe to takie bardzo indywidualne podejscie do uczniów.Chodzisz kiedy Tobie odpowiada i wybirasz swój sposób nauki-nie chcesz gramatyki ,to skupiasz sie na mowie.

Gość trafiony zatopiony
Ukończyłem tylko szkołę podstawową,mam 29 lat,własną firmę,zarabiam średnio 7200 miesięcznie.Wystarczy chcieć.

Gość do nala
w takim razie moj partner prezentuje "totalny brak wyksztalcenia" - co mi, NAUCZYCIELCE, specjalnie nie przeszkadza :) nie przeszkadza rowniez jemu w szybkim znajdowaniu dobrze platnych etatow :P

Gość nortonbuzzz
ja mam wyższe wykształcenie i jestem sobie motorniczym. u mnie w firmie nikogo nie obchodzi, że mam skończone studia. strasznie mnie drażni to, że tyle ludzi u nas pracuje w biurach po zawodówce, bo cały czas silne są stare układy, a młodzi mogą przyjść tylko pozamiatać. gdy zaszłam w ciążę i konieczna była zmiana stanowiska przedstawiłam swoje atuty i plusy przemawiające za mną, aby te stanowisko było jak najlepsze, a usłyszałam, że nie ma etatów, no i zostałam gońcem (a gońcem zostaje się po podstawówce, albo zawodówce - a przynajmniej u nas w firmie) fajny etat dostała koleżanka z niższym wykształceniem... widocznie mam zbyt małe parcie na szkło :P oczywiście szukałam pracy gdzie indziej, ale trudno jest osobie która pracuje jechać na każdą rozmowę kwalifikacyjną, bo muszę mieć pracę i nie chce żeby mnie zwolnili, bo np. nie przyjdę do pracy, a do tej nowej i tak mnie nie zatrudnią. na rozmowach też często słyszę... "och, pracuje pani jako motorniczy i nie ma u pani dużego doświadczenia, och och" i tak w kółko... chyba musiałabym kłamać, bo jestem też oceniania po zawodzie, który wykonuję, a nie po tym czego dokonałam. chyba chciałam się wygadać :)

Gość jeżeli amsz predyspozycje
to mozesz sie starać do pacy np. w państwowej straży pożarnej. Super praca moimz daniem i matury nie trzeba mieć

Gość kasaiseks
facet ma dużo łatwiej jeśli chodzi o znalezienie pracy za stawką wyższą niż minimalna bez wyższego wykształcenia. trudną sytuację mają dopiero dziewczyny.

Gość qu emedessssssss
ja mam wyzsze wykształcenie- mgr ekonomii, spec zwiazana z finansami, kurs ksiegowosci, kursy komputerowe jakie tylko byly na uczelni, jestem ksiegowa w biurze rachunkowym, zarabiam dobrze i wiem ze warto sie uczyc!

Gość ale brednie
w dziesiejszych czasach jest tak namieszane ze teraz nikt nie wie co robic i czy w ogole sie ksztalcic,po pierwsze jak ukonczysz szkole srednia a nie podejdziesz do matury lub jej nie zdasz i tak masz srednie masz to potwierdzone na swiadectwie a matura nie jest obowiazkowa ,nie dali by ci swiadectwa z taka potweirdzajaca notka po liceum jakbys matury nie mial wiec srednie masz a propo wyksztalcenia to teraz roznie bywa ja uwazam ze nam wszystko utrudniaja ,kiedys byly zawodowki bo chodzilo o praktyke ale zaczeli tylko zwracac uwage na wyksztalcenie a teraz najwiecej ofert widze z wymaganym doswiadczeniem i praktyka a nie wyksztalceniem chyba ze mowa o naprawde wysokim stanowisku ,moja kolezanka juz dawno zrobila studia prace magisterskie prace dyplomowe i szukala pracy ponad rok i wiecie co?nigdzie jej nie chcieli bo wazne dla nich bylo doswiadczenie w pracy lub jakas praktyka a nie papiery z wysokim wyksztalceniem i tak sie nameczyla a teraz pracuje w bufecie za 700zl miesiecznie ! a najlepsze jest wiecie co?ostatnio jak przegladalam oferty pracy przy obiedzie z nudow byla ciekawa oferta-poszukiwana do pracy osoba energiczna itd ,wiek najlepiej 25 lat nie mniej i -uwaga-z minimum 10letnim doswiadczeniem w pracy z tym konkretnym zawodem ale nie pamietam jakito byl.a wiec musialaby by byc to osoba ktora zaczela prace w wieku 15lat na caly etat ,bardzo interesujace ,powiem wam ze kocam polske bo to moj dom ale nasz rzad schodzi na psy jak bylam 3;ata za granica nie widzialam ani jednego ogloszenia pracy z wymaganiem jakies wyksztalcenia nigdy przez 3lata ani w agencji ani prywatnie nigdzie zawsze tylko odpowiedni wiek i praktyka i tam prace maja a i pracodawcy zadowoleni bo maja pracownikow,a tutaj masz wyksztalcenie bez doswiadczenia zle masz doswiadczenie nie masz wyksztalcenia masz dosiwadczenie tez zle ,zawsze im zle bo najlepiej dla nich nie placic nikomu a jak juz to marne grosze i utrzymaj sie z tego ,co zo kraj niedlugo jak etipia skonczymy

Gość profistandard
Każdy jest odpowiedzialny za swoje życie, tzn jak chcesz pracować fizycznie i dobrze zarabiać ( masz do tego predyspozycje) to pracuj, chcesz mieć lżej( niby) to się ucz , kończ studia i pracuj w biurach, bankach ale czasem za mniej niż my fizole. Ja jestem młody mam 26 lat wykształcenie średnie bez matury ( pod koniec szkoły mi się życie skomplikowało, wypadek bez prawka , itd wybryki młodości) własną firmę prowadzę rok mam jednego pracownika z którym pracuje, robie wykończenia wnętrz i remonty zarabiam więcej niż moja bratowa która jest księgową w dużej firmie, siostra która pracuje w banku, czy koledzy za granicą, wszystko zależy w życiu od nas samych. Pozdrowionka i powodzenia

Gość Malwina_zgr
Bez matury można być nawet kierownikiem!!! Sama się o tym przekonałam. Mój mąż po studiach został w pewniej firmie kierownikiem logistyki, a Pan po zawodówce (bez matury) kierownikiem regionalnym w tej samej firmie. Ten kierownik został polecony przez swojego szwagra prezesowi tej firmy i tak dostał się na stołek. Tak więc kochani pamiętajcie, że w naszym kraju nie trzeba edukować dzieci, i słono płacić za studia. Po prostu musimy naszym pociechom zapewnić znajomości. TO tylko POLSKA i tu nic innego się nie liczy, przykre ale prawdziwe :(

Gość Dobsekop
Jeżeli szukasz pracy, to dobrym pomysłem będzie zainwestowanie w testy predyspozycji zawodowych, które pomogą ci znaleźć odpowiednią gałąź dla ciebie i odkryć twoje "powołanie" hehe. CO do testów to: http://www.tomastest.eu/

Gość gość
ja nie mam matury a pracuję w biurze. znalazłam ofertę na http://top-ogloszenia.net/Praca-11 i dobrze poszła mi rozmowa kwalifikacyjna, spodobałam się i zostałam przyjęta.