Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja niedługo konczy 4 mies

co jest takim naprawde pierwszym poza mlekiem produktem co trzeba podac niemowl

Polecane posty

jak sie robi ci sie robi ktos pomoze?

Ja pierwsze oprocz mleka podawalam kaszke ryzowa. Potem pomalu pojedynczo w odstepach kilkudniowych warzywa, owoce.

a kiedy podawałas? ja karmie i butla i cycem ,ale raczej wiecej butlą z jakiej firmy ta kaszka ile łyzeczek na początek

Gość MAMKKAA
na poczatek kup mleko z kleikiem-niewiem jakim karmisz ale z każdego rodzaju sa mleka z kleikiem ryżowym.a jak nie to kup kleik ryżowy bobovity i dodaj 1-2 miarki na poczatek. kaszki ryżowe tez możesz spokojnie te po 4 mies. jabowa,bananowa,malinowa bobowity.nestle też są dobre. po kaszkach stopniowo-jabłuszko ze słoiczka po kilka łyżeczek, potem inne deserki po 4 mies. potem zupki jarzynowe. powoli i nieduzo na poczate.

karmie NAN ha1

Gość MAMKKAA
ja karmiłam bebiko ale nan tez ma z kleikiem ryzowym. spokojnie możesz juz wprowadzac. karmisz hypoalergicznym-dziecko ma alergię czy tak profilaktycznie?

takim karmili mi ja w szpitalu więc nie zmieniałam

Gość MAMKKAA
moja mała też w szpitalu była dokarmiana HA ale tak profilaktycznie. Potem w domu karmiłam piersia ale kiedy zdecydowałam sie na butlę zaczęłam kupowac zwykłe.zapytaj pediatry-może niekonieczne jest podawanie HA.Trochę droższe są te mleka.

Gość do kurnika
nie wiem co wy wszystkie macie z tymi kaszkami :O na poczatek nie trzeba zadnych kaszek a najlepsze co sie dziecku powinno podac po ukonczeniu 4 mies to marchewka czyli warzywo, potem kartofel itd a dopiero potem owoce, najlepiej jablko na poczatek, po kilka lyzeczek zaczynac. warzywa sa latwiej strawne niz owoce. kaszki mozna ale nie trzeba wiec nie rozumiem tej nagonki na kaszki