Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdgytrion

Tłusty czwartek

Polecane posty

Gość fdgytrion

Będziecie jutro jadły pączki? Jeden pączek to ile kalorii?

Gość ja jutro tez mam
ee nie CWICZE SILNA WOLE :D haha nie no odchudzam sie od wczoraj wiec szkoda mi sie tak szybko poddac ;) wczoraj caly dzien glodowka a dzisiaj na warzywkach zeby tak skusic sie na ponczusia. heh zal tylek sciska ale ide do przodu :)

Gość Biloff
1 paczek to tyle co jedno piwo:P

Gość vnvvnvn
ja zje ile wlezie ale i tak to spale wieczorem :D

1 pączek to od 150 do 170 kcam. Wiec strzeżcie się:D Ja się nie skusze, ale za to,z ę jutro tłusty zcwartek zjem coś innego co lubię, a na co sobie zazwyczaj nie pozwalam:D

Gość ja jutro tez mam
heh no tak ja sobie przez dluzszy czas pozwalaalm i teraz nie moge ;p ;d hahaha mam nadzieje ze przezyje :)

Przecież raz kiedys mozna sobie pozwolic, chociaz jak ktos odbierze to jako koniec diety i rzuci sie na jedzenie to faktycznie lepiej jak w ogole nie bedzie zaczynal. Ale ja zamierzam zjesc jutro, pomimo ze to od 150-300 kcal, zalezy czy duzy, czy z lukrem itp :)

Gość polej jeszcze
jak zjesz paczka zrezygnuj z czego innego, pamietaj ze TYJE SIE OD NADMIERNEJ ILOSCI KALORII

Gość kochanka Antka
No ja nie jem, a przynajmniej się postaram.

Gość pyyyraa
Kto jest taki glupi i mysli, ze sie tyje od ilosci kalorii? no to powodzenia zycze. Wazne jest co sie je, a nie ile kalorii. Jesl izjesz duuzo zdrowego jedzenia warzyw, owocow, chudego miesa, nabialu nie przytujesz tak niz jakbys zjadla duza paczke czipsow ktora ma podobna ilosc kalorii co w sumei te owoce, warzywa itp. I myslisz, ze nie przytujesz, bo zjadlas malo kalorii te 400kcal mim oze to chipsy? albo tluste paczki? nie wolne sa w diecie tluszcze, cukier, a poczki to maja! weglowodaanow tez pelno! powodzenia!

Gość pyyyraa
tak sobie tylko tlumaczycie a co m itam pączek nei zjem kalacji. Heee trzeba uczyc się miec silna wole czasem mozna zjesc cos niedozwolonego ,ale dlaczego od razu taka bomba? nie lepiej maly cukiereczek? powodzenia

Gość o jezu co za glupota
i co? teraz caly dzien bedziecie glupie chude pindy debatowac nad tym zeby nie jesc paczkow bo normalnie do razu 20 kg wam przybedzie? a co z radosci zycia? co z przyjemnosci tego ze posiadacie kubki smakowe? zalosne

moja mama dziś rano położyła koło mnie 4 pączki. nie tknęłam ani jednego (;

Gość pyyyraa
Radość z zycia mozna czerpac z innych dziedzin zycia, a nie z zarcia! i na radosc z jedzenia moga sobie pozwolic sobie osoby, ktore nie maja problemow z wagą. Ale jesli jestescie ludzie tacy glupi zeby byc z tradycja i zrec dzisiaj te paczki to zryjcie. I nie chodzi tu o 20gram tylko o to, ze u niektorych moze zachwiac sie proces odchudzania, bo jak sie cos psorbuje to potem nie bedzie konca, a osoba, ktora chce schudnac musi sie poswiecac i robic sobie wyrzeczenia. powodzenia

Gość pyyyraa
a ja nie mowie tu w imieniu glupiej chudej pindy. Bo chude pindy to sobie pozwolic moga, ale te z nadwaga nie powinny, a pytanie na forum diety wiec raczej tyczy sie to grubych dziewczyn ktore sa na diecie czy beda jesc, a nie chudzinek.

Gość kochanka Antka
Blonnik, fajną masz mamę. Wspiera Cie w odchudzaniu jak widać.

Po co od razu tyle agresji i niecheci do siebie? A tradycja ma duzo wplyw, paczek zupelnie inaczej smakuje w tlusty czwartek niz w inne dni, tak samo w Boze narodzenie nie odmawiam sobie makowca :) Ale dla rownowagi przed Bozym narodzeniem jest adwent, a po tlustym czwartku wielki post kiedy odmawiam sobie zupelnie slodyczy :) I nie widze w tym wszystkim nic zlego.

Gość przeciez tłusty
czwartek jest bez sensu. czemu akurat w ten 1 dzien wszyscy maja jesc pączki? moze ktos akurat w ten dzien nie ma na niego ochoty. co to w ogole za glupia tradycja??

Gość nie pączkom
Nie zesram się nie zjedząc dziś pączka więc nie zjem.

Gość pączek jak pączek
w każdy dzień smakuje tak samo - tłusto! nie dam się bo zostalo jeszcze niecale 3 kg do zrzucenia

Gość beznadziejne Swieto
jeden glupi paczek, a ile wokol niego szumu.hehe pokusa widze straszna. i co to w ogole za tlumaczenie, ze dzisiaj jest tlusty czwartek? ktos nas zmusza do obzarstwa?? ja tego \"Swieta\" nie obchodze, bo co to za Swieto?? beznadziejne

Gość po 3 paczkach
Ale macie problemy. Ja caly rok nie jem paczkow, bo nie mam na nie ochoty, ale akurat w tlusty czwartek lubie sobie zjesc pare sztuk i jeszcze nigdy od nich nie utylam. Jesli ktos potrzebuje silnej woli, aby nie ruszyc paczka, to znaczy, ze sie go pragnie, wiec po co sobie odmawiac?:D

Ja nie jem juz slodyczy ani zadnego shitu od 18 dni wiec udowodnilam juz sobie,ze mam silna wole. Jeszcze nie wiem czy zjem paczka czy nie, bo jestem przeziebiona i nie chce mi sie isc do sklepu :P I nie uwazam,ze przytyje 20 kg od jednego paczka :D

Gość jeden pączuś to 230 kcal
więc chyba nie warto- 5 minut przyjemności i tydzień ćwiczeń (bo na pewno jak się spróbuje to nie poprzestanie się na jednym):O

Aby spalić jednego pączka (ok. 100g - 378 kcal) trzeba AKTYWNIE: * 25 minut pływać * 30 minut skakać na skakance * 35 minut biegać * 1,5 godziny jeździć na rowerze * 2 godziny robić makijaż * 4 godziny sprzątać pokój Nie zjem, bo nie lubię słodyczy;)!

Gość po 3 paczkach
Jesli ktos nie chce jesc paczkow, aby nie zepsuc sobie diety albo po prostu nie ma ochoty, to prosze bardzo, jego sprawa, ale po co napadac na ludzi, ktorzy maja ochote sobie w ten dzien odpuscic dietke?