Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

problem z użytkownikiem allegro. co mogę zrobić w tej sytuacji?

Polecane posty

Witam. Mam powazny problem. ponad 2 miesiace temu zakupiłem na allegro pewną rzecz. Natychmiastowo wplacilam pieniazki na konto. Zero kontaktu ze sprzedajacym. Przesyłka nie dotarła. Nie odpisuje na emaile, zero kontaktu. Po miesiacu zwłoki zadzwonilam, kobieta odpowiedziala, ze byla chora i nie mogla wyslac przesylki ale na nastepny dzien wysle priorytetem. Do dzis przesylka nie dotarla, telefon niedostepny, na maile nie odpisuje. Kwota nie jest duża bo około 50 zł z przesyłką, ale chodzi o nieuczciwośc i robienie z ludzi debili. Wiem, ze moge sie zworcic do allegro o zwrot kosztow, ale co oni zrobią w tej sytuacji?? Nie znam sie na tym. Pomóżcie.

Gość przykro mi bardzo
Nic nie zrobią. Za niska kwota transakcji. Możesz jej co najwyżej negatywa wystawić i opisać całą sytuację. Na odzyskanie pieniędzy bym nie liczyła.

Gość stary allegrowicz
przykro mi bardzo: nie gadaj bzdur Autorko, zainteresuj się Programem Ochrony Kupujących. Allegro zwraca kwotę do 10 000 zł, w przypadku oszustwa. Warunkiem uzyskania odszkodowania jest złożenie doniesienia na policji. http://allegro.pl/country_pages/1/0/education/pok/index.php