Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaaaająąąca1555

Zadanie z biologii, jest ktoś dobry z genetyki?? Łatwe.

Polecane posty

Gość genetyk
no wlasnie przez takie ksiazki niewiele mozna zrozumiec bo pomijaja wazne rzeczy przez swoja skrotowa lopatologiczna tresc. no, ale kazdego sprawa z czego chce sie uczyc, ja tam wole ksiazke w j.ang, z tym ze nie genetyke a biologie molekularna.

Gość jovitke
do genetyk duzo pomija ale wyłącznie na poziomie studiów, pamietaj ze do gimnazjum potrzebne są tylko i wyłącznie podstawy. A zawsze lepiej najpierw przypomnieć sobie podstawy a potem rozszerzyć je o bardziej skomplikowane mechanizmy. Przynajmniej ja na tym nigdy źle nie wyszłam. Osobiście preferuję pub-med i bierzące publikacje - lektura ciekawsza od biologii molekularnej ;p

Gość pytaaaająąąca1555
Toż kurde, nam nauczycielka inaczej wytłumaczyła.... albo ja inaczej zrozumiałam :D hehe. Ale no kurde teraz to już nic z tego nie wiem.... A napisałam łatwe bo myślałam, ze to rozumiem (bo ten sprawdzian, z którego jedno zadanie teraz podałam, to był podsumowujący całe gimnazjum) a z poprzedniego sprawdzianu, który był cały o genetyce dostałam o dziwo 5:) no to chyba się nie dziwcie, że myślałam, ze dla mnie to jest łatwe... Albo mi się totalnie rzuciło coś na mózg z tą genetyką albo całkowicie wszystko zapomniałam... Jeszcze mój Internet.... raz jest, raz go nie ma, a raz jest wolniejszy od ślimaka.... :o W każdym razie bardzo dziękuję wszystkim, którzy się wypowiadali, zagłębię się w podstawy genetyki od samego początku, może coś pojmę...