Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie

Zapalenie ucha?

Polecane posty

Gość takie pytanie

Od kilku dni mam zapchane zatoki, czyli objawy klasyczne, katar, łzawienie oczu, bóle głowy. Brałam jakieś coldrexy, ibuprom zatoki, witaminę C... ale tej nocy myślałam, że zwariuję. Obudził mnie ból ucha połączony ze swędzeniem. Całe szczęście miałam jakieś krople... Decortineff bodajże... I przeszło, ale czuję się taka zapchana... Czy to może być zapalenie ucha? Nigdy nie miałam... Chodzę w czapce, ciepło się ubieram...

Gość takie pytanie
no dzwonilam, ale przyjma mnie dopiero jutro po poludniu!

Gość sposobem na sprawdzenie
czy to zapalenie ucha jest uciśnięcie tego wyrostka usznego (nie wiem jak ten kawałek się nazywa :)) najbliżej policzka. Jeśli przy naciśnięciu pojawi się ostry ból, to zapalenie jak w banku i bez antybiotyku się nie obędzie

Gość takie pytanie
nic mnie nie boli przy naciskaniu, to mnie boli gleboko w srodku

Gość sposobem na sprawdzenie
to w takim razie albo zatoka szczękowa, albo coś innego :) Poradziłabym póki co SINUPRET z apteki. To szwajcarski lek, który doskonale oczyszcza zatoki. Sprzedają bez recepty, ale naprawdę polecam. I ciesz się, że to nie zapalenie ucha... Ale laryngolog pewnie by się przydał na wszelki wypadek. Możesz też tak na wszelki wypadek posmarować tylne okolice ucha kamforą albo amolem na noc.

Gość takie pytanie
dzieki za rady, zaraz polece po ten Sinupret :) a w nocy pomogl mi troche ten Decortineff...

Gość poczytaj o zapaleniu
ucha zewnętrznego! http://www.emedica.pl/szczeg_choroby.php3?nr=196&typ=1 Ja się z tym pieruństwem męczę już kilkanaście lat (z przerwami) i żaden lekarz nie umie mnie skutecznie wyleczyć! Objawy, jakie napisałaś są bardzo podobne. A zaraziłam się u kosmetyczki......

Gość lepszy od Ibupromu
jest Sudafed, lepiej odtyka zatoki co do Sinupretu, zeżarłam całe opakowanie i efekt placebo, to jakiś homeopatyczny lek, ja totanie nie czułam po nim różnicy, ani poprawy ani pogorszenia

A może zamiast pomocniczych środków bez recepty po prostu siegnąć po antybiotyk? Ból ucha zniknie w ciągu 5-7 dni,a przynajmniej bedziesz wiedziala nastepnym razem co to i jak leczyc. mi na zapalenie ucha zawsze pomaga duomox. ale zapytaj koniecznie swojego lekarza- na pewno am jakis dobry antybiotyk i dla Ciebie :)