Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość worek złota

macie juz imiona dla swoich dzieci wybrane? te co rodza wiosna lato

Polecane posty

Gość gala12345
Ładnie np. brzmi Antosia. Ale Antonina już nie bardzo. Córka pewnie by się wstydziła w wieku 18 lat przedstawiać jako Antonia, a przecież nie będzie się przedstawiać Antosia. Nie twierdze, że wszystkie starsze imiona są brzydkie, ale Stasia lub Wiesia mi się nie podoba. Ładne jest Basia.

Gość ja dziecko nazwe
Moja mama miala "cudowny" plan nazwac mnie Róża !! O zgrozo, cale szczescie ze moj ojciec skutecznie jej ten pomysl wybil z glowy :D Antosie urodzila niedawno moja przyjaciolka, mowia na nią Tośka ;)

Gość Sage
Lepiej darować sobie Nadie, Tatiany i inne wschodnioeuropejsko brzmiące imiona. Potem polskie dziewczę będzie się kojarzyło chłopcom z ruską tirówką.

Gość Sage
Tośka jest fajna. A mnie matka chciała dać Mikołaj, gdybym była chłopcem. Jezu, dzięki bogu że jestem dziewczynką.

Gość gala12345
Ja dziecko nazwe... Więc jakie imię Ci wybrali :) ? A Tośka to nie czasem skrót od imienia Tola ? No właśnie Antosia bardzo ładnie brzmi, ale co będzie jak dziewczyna będzie mieć 17-18 lat ? Mi osobiście wstyd by było się przedstawiać jako Antonina, ale każdy jest inny :)

Gość ja dziecko nazwe
Ja mam na imie Karolina ;) No wlasnie Antonina brzmi powaznie, teraz jest uroczo bo mała ma miesiac, wiec Antosia, ale pozniej to ja nie wiem. Wiele jest takich imion ktore doskonale pasuja do dziecka, ale do doroslego juz tak srednio.

Gość gala12345
Dla mnie Maja i Kuba są straszne, nie wiem czemu, po prostu nie podobają mi się i tyle, może to też kwestia tego, że są tak popularne, ale za to dla innych są pewnie najładniejsze i nie wyobrażają sobie, aby ich córka lub syn mieli inaczej na imię :) Ja córeczce dam Lilianna, Lena lub Karina, a chłopiec Maksymilian lub Alan ( nie polskie, ale akurat mi się spodobało ).

Gość ja dziecko nazwe
Maksymilian i Alan kompletnie mi sie nie podobaja. Szczegolnie gdy ktos mowi Maks - tragedyja. ;)

Gość gala12345
Mi tez się nie bardzo podoba jak ktoś mówi Maks, ale trzeba się liczyć z tym, że Maksymilian to długie imię i ludzie lubią sobie ułatwić :) A jakie imię Ci się podoba dla chłopca ?

Gość Sage
Tosia to skrót od Antoniny. A dziewczyna starsza wcale nie musi przedstawiać się jako Antonina. Można krócej: Antonia, Toni, albo po porstu Tosia. Jest o.k. Tola - moje ulubione dla córki - to niestety był kiedyś skrót od imienia Teodora. I właśnie zastanawiam się, czy można zapisac dziecku w papierach po prostu Tola - jako pełne imię, bez żadnej Teodory. Wiecie może jak to jest?

Gość ja dziecko nazwe
No tak upraszczaja, ale przeciez Maks to czesto spotykane imie wsrod zwierzat, to samo jak np. Sara, znam dziewczynke ktorej takie imie podarowali rodzice :o Dla chlopca to Nikodem i Filip.

Gość gala12345
Sage różnie to bywa. Słyszałam, że w większych miastach nie ma raczej problemów, w mniejszych chyba częściej mogą się pojawić, ale myślę że nie powinno być problemów :) ja natomiast bym nie chciała aby ktoś na Lile wołał Lidka.

Gość gala12345
Nikodem mi się nie podoba, a Filip może być. Miałam kolegę Filipa i jako dzieci mówiliśmy na niego Fifi ;) Jak widać każda z nas ma inny gust choć w niektórych kwestiach jesteśmy tego samego zdania :)

Gość anatolia to tola przeciez
tola to tez skrót od antoniny, antosia, tosia, antolka, tola, od bolka i lolksa była tola. Bolek to bolesław a lolek? karolek, czy lesław,

Gość poszukaj osrodka
odrzucasz, przebierasz i szukasz na kafe? :O

Gość anatolia to tola przeciez
a ja urdze ludwikę. Ludwisia, ludka, ludwiczka. Ludwika tak brzmi jak Marika więc ładnie

Gość moze sie przydaaa waaam
a maryla ? :D

Gość A ja.......
Od początku ciąży myślałam o Basi.....ale teraz córka mnie namówiła i coraz bardziej podoba mi się Estera...Esterka, Esti....dla mnie bomba....i tak chyba dam jej na imię :)

Gość Mama_Lenki
Moja córcia to Lenka - od zawsze chciałam tak nazwać córkę i jeszcze niedawno nie było wiele takich Lenek :) Teraz jest coraz wiecej ( niestety) a imię jest świetne .. Lena, Lenka, Lenusia, Lenuśka a czasami Lenucha :)

a ja mam córkę Olę i syna Mateusza, gdyby teraz był drugi syn to dałabym na imię Miłosz :)

a i wcalę nie mówię do niej Olka, Oleńka tylko Oluś :)

ja jeszcze w ciąży nie jestem , ale imiona mam już wybrane dla dziewczynki- Laura( Laurka, Lusia, Laurusia) i Michalina (Michalinka, Misia, Miśka) dla chłopca- Wiktor( Wiktorek, Wikuś), Dawid ( Dawidek)

Gość i jeszcze ja zapytam
EMTI- Laura sliczne ale Michalina?:O daj sobie spokoj bo skrzywdzisz dziecko..

Gość ewelinor
Rita Stella Letycja Konstancja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no wiem wiem na Michaline wszyscy tak reaguja:P Ale pierwsza będzie Laura:) A tak w ogóle to chialabym pierwszego chłopca a potem dzieczynke:P No ale nad tą Michalina to jeszcze pomysle bo mi się strasznie zaczyna podobać imię Lilianka, jest takie słodkie i pasuje do każdego wieku:P Ale Laura będzie na bank:D Na 100% bedzie LAura i Wiktor:)

Gość kainkase
a u mnie w brzuszku jeszcze 6 tyg posiedzi Hania :):):)

Gość i jeszcze ja zapytam
mówisz że wszyscy tak na tę michaline reagują?:D to powinni dać Ci do myślenia bo to okrone imię:O Laura bardzo ładne gratuluje wyboru:) Liliana lepsze od tej nieszczęsne michaśki, zlituj sie, wybierz liliane:)