Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euda

zmiana tabletek po 12 dniach zażywania na inne - robić 7 dniową przerwe ????????

Polecane posty

Gość euda

Witam . Przez 12 dni zażywałam Novynette i niestety jestem zmuszona zmienić je zadecydowałam że na Yasmin tylko nigdzie na żadnej ulotce nie pisze czy robić 7 dniową przerwe czy nie robić - czekać na krwawienie ? Macie jakąś informacje na ten temat ? pozdrawiam i czekam na odpowiedzi - z góry dziękuje :) p.s moja gin na urlopie :(

Przy zmianie tabletek to lekarz decyduje kiedy wziąć te nowe. A czemu Ty po 12 dniach chcesz zmieniać tabletki? Jeśli źle się czujesz to zgłoś się do lekarza a nie sama zmieniasz tabletki. Organizm potrzebuje ok. 3 miesięcy żeby się wszystko uregulowało.

Gość euda
niestety ale mdłości do tego stopnia że dziękuje bardzo - dodatkowo ból żołądka - nie miałam takich objawów przy przyjmowaniu żadnych tabletek ... teraz po ciąży chciałam wrócić do stosowania i moja gin przepisała mi Novynette ale z wskazaniem jakby co - prosze zmienić na Yasmin !

Koniecznie musisz się skontaktować z lekarzem. Ja miałam siedmiodniową przerwę przy zmianie Cilest na Yasminelle ale po zażyciu wszystkich 21 tabletek. Po 12 dniach to lekarz z pewnością będzie Ci kazał wziąć następna tabletkę w pierwszym dniu okresu.

Gość adragfak
ja zmieniałam tabletki oczywiście że z polecenia lekarza i w moim przypadku zalecił abym je wzieła zaraz po 7 dniowej przerwie w dzień w którym normalnie zaczynam brac i tak zrobiłam .

na ulotce z Yasmin pisze teraz przeczytałam że jeśli sie zmienia na inne należy przyjąć następnego dnia kiedy miała być 7 dniowa przerwa . hm nie wiem moja ginekolog na urlopie ma wyłączony telefon ...

mój nick to eudaiomonia - załozyłam temat o nicku euda bo nie chciało mi wskoczyć zresztą kafe nawala na całego wysyłam posta i nic dochdzi :o

Gość mnie się zdarzyło
zmieniać - i to kilka razy - po zażyciu jednej tabletki, bo tak się źle czułam, ale zawsze czekałam do nowego cyklu.

Po 7 dniowej przerwie owszem - ale jak się przyjęło prawidłowo wszystkie tabletki z blistra a nie po połowie opakowania. Nie masz możliwości zapisać się do innego lekarza? Może prywatnie - jest tyle gabinetów, że nawet dziś Cię jakiś przyjmie i udzieli wszystkich informacji. Ja akurat chodzę prywatnie bo jest większy komfort i można o wszystko zapytać.

niestety nie nie mam nawet z kim dziecka zostawić ........ taka mentalność ............. na dodatek mąż wróci dopiero za 2 dni :o

No to masz dwa wyjścia - przemęczyć się do końca blistra i po 7 dniowej przerwie przyjąć nowe tabletki albo przerwać i poczekać do nowego cyklu. W tym czasie możesz się zabepieczać prezerwatywą - chyba wytrzymasz te kilkanaście dni ;-)

Wydaje mi się, że powinnaś poczekać na krwawienie. Skoro odstawiłaś tabletki, to poczekaj na krwawienie i rozpocznij pierwsze opakowanie Yasmin. Ja bym tak zrobiła. A co do mdłości: ja je mam po Yasmin. Nie są silne, ani dokuczliwe, ale są.

ok ok ok więc nie przyjęłam 21 tabletek ale wiem że dobrze zrobiłam że je przerwałam ! Nie jestem zwolenniczką totalnych mdłości i przekrwionych oczu !!! Zjadłam 12 tabletek novynette i nie zrobiłam 7 dniowej przerwy i wzięłam 1 tabletke Yasmin - umrzeć nie umrze zjem 21 yasmin i zrobie 7 dniową przerwe - czy jest na sali lekarz :p

Osobiście uważam, że lepiej się skontaktować z lekarzem i z nim ustalić co i jak a nie opierać się na opiniach osób na forum. Każdy inaczej reaguje na tabletki i lekarz dopasuje je najlepiej. A jak się bierze tabletki na wyczucie to potem jest płacz "brałam tabletki a mimo to zaszłam w ciążę".

nie nie nie nie ja dodatkowo sie zabezpieczam ;-) nigdy przy 1 blistrze nie ide na całość - nigdy zawsze sie boje że może jednak jeszcze wystąpić owulacja - zresztą płakać nie będe jestem już matką i w sumie w przyszłości znów chce zajść w ciąże - nie będzie to dla mnie kłopot ale i tak narazie gumki .. ( nienawidze ich ) :-)

Gość kiedy ja zmienialam
tabletki w trakcie cyklu po tygodniu zazywania, to nastepne zaczelam brac poczawszy od osmej tabletki do konca opakowania. Tak mi nakazal moj dottore

no mała monia najgorsze że mój M* dostał uczulenia ... biedactwo oduczył sie i teraz cierpi :p ale ma jakąś tam maść i smaruje sie :p współczuje mu ale nienawidze gum nie dość że śmierdzą nawet te zapachowe to uczulają :o no a ty sama jakie tabsy używasz ??

Ja po 4 latach zmieniłam z Cilestu na Yasminelle. Jestem bardzo zadowolona - zero skutków ubocznych, plamień itd. Przy Cilescie przytyłam k 4kg i miałam wrażenie jakbym była napęczniała - dodam, że mam 158cm i ważyłam 47kg, więc te 4kg to sporo. Po 3 miesiącach zażywania Yasminelle już to zgubiłam, nie zatrzymuje Mi się woda w organizmie i zupełnie inaczej się czuję. Ale wiadomo, to co dla mnie jest super komu innemu może nie pasować zupełnie.

no właśnie yasmin i yasminelle to podobno prawie to samo moja gin mówiła że wcale a wcale sie nie róznią . Ja 4 lata brałam Diane ale to jest środek androgenny ( chyba dobrze napisałam :p ) no i teraz powiedziała że kategorycznie nie da mi Diane :p ale powiedziała że jak sie uprze to mi go znów przepisze ;-) zaproponowała wypróbować novynette a jak nie spasuje to yasmin :) mam fajną gin taka życiowa była kiedyś i takiej zakapiory to powiedziała że mam stosować kalendarzyk małżeński :p :p :p p.s kiedy ja zmienialam - powiedz z jakich tabletek na jakie zmieniałaś - napisz coś więcej weszłaś napisałaś i uciekłaś ;)

No przecież napisałam z jakich na jakie;-) 4 lata brałam Cilest i 3 miesiące temu byłam tak wkurzona na moją wagę, że chciałam już zupełnie zrezygnować z tabsów ale na szczęście Moja Pani doktorowa przepisała Mi yasminelle. Przez dosłownie 3-4 dni miałam lekkie mdłości a potem to już super. Jedyny minus to taki, że zawsze miałam bardzo wysokie libido - nawet przy Cileście. A tu nagle bach - zero libido, totalna załamka. Na szczęście mój narzeczony bardzo mnie wspierał i cierpliwie czekał. Teraz po tych 3 miesiącach znów nabrałam wigoru i miś nie nadąża za mną;-)

nie kochana ja pytałam tą osóbke co na pomarańczowo wpisała posta zacytuje : '' 14:34 [zgłoś do usunięcia] kiedy ja zmienialam tabletki w trakcie cyklu po tygodniu zazywania, to nastepne zaczelam brac poczawszy od osmej tabletki do konca opakowania. Tak mi nakazal moj dottore '' chyba że to ty pisałaś ;-)