Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olga1005

Czy ktoś może mi powiedzieć ?

Polecane posty

Gość olga1005

Jak mogę się dowiedzieć czy moje jajeczko dojrzewa skoro mam okres raz na dwa miesiące ? Podobno nawet jeżeli w danym miesiącu nie mam okresu to nie znaczy, że jajeczko nie dojrzało. Czy mogę się to dowiedzieć po obserwacji śluzu ?

polecam monitoring cyklu-czyli usg w odpowiednich dniach moja szwagierka dzieki temu zawsze wiedziala kiedy dojrzewa jajeczko i czy czy peklo

Gość olga1005
No właśnie wczoraj o tym pisałam i mi powiedzieli, że to może byc objaw Pco wiec wybieram sie w nastepnym tygodniu do ginekologa.

Gość olga1005
Nie wiem po prostu czy sama jestem w stanie to sprawdzic przy tak nie regularnym okresie. Co o tym myslicie ?

ja mysle ze mozesz nawet nie miec owulacji a czujesz np ze po okresie masz gesty sluz, pozniej plodny, jakis bol jajnikow, a pozniej znowu gesty sluz? czy zawsze masz taki sam? pytam bo moja kolezanka tez miala okres raz na 2 miesiace, albo dla odmiany w jednym miesiacu dwa razy, plus zero plodnego sluzu, dopiero jak poszla do gina i zaczela leczenie to zaszla w ciaze (dodam ze w pierwszym cyklu w jakim miala plodny sluz i owulacje ;) )

Gość olga1005
No to się jej udało :) szczerze mówiąc ja nigdy nie prowadziłam dokładnej obserwacji śluzu ani mierzenia temperatury więc nie jestem w stanie odpowiedziec na to pytanie. Ale śluz miałam różny albo w różnych ilościach np. czasem strasznie dużo - co to może oznaczać ? To są dni płodne czy niepłodne ?