Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dalajlamka

do mam 2latków-jak usypiają wasze dzieci?

Polecane posty

śpiewacie,czytacie bajki a potem siedzicie az nie zaśnie tak jak popowiada D.Zawadzka?czy macie inne sposoby?

Gość lukrecjaaa
ja po kołysance z mini mini ( już po kąpieli) idę z małą do jej pokoju i kładę ją na kanapie i daję butlę. potem mycię ząbków, żegnanie się z tatusiem i kładę się z nią na kanapie. opowiadam jej bajkę najczęściej o czerwonym kapturku ( o nią prosi najczęściej) potem jeszcze coś zaśpiewam, a potem obie milczymy aż mała zaśnie ;) po jakiś 10-15 min od zaśnięcia przekładam ją do łóżeczka i wychodzę z jej pokoju.

ja zaczęłam wkładać małą do łóżeczka,przytulam,całuję pomiziam po główce i wychodzę.Czasem musze kilka razy zajrzeć bo woła-siusiu,kupa,piciu.Zazwyczaj to tylko pretekst aby nie spać.Polecam tą metodę.Ale czasm niestety zawodzi...dziś mi nie chciała po obiedzie zasnąć;(

Gość lukrecjaaa
moja mała zasypiałą sama w łóżeczku dopuki niepostanowiła sobie wyjśćz niego górą i upadła na buźkę :( teraz niby szczebelki wyjętę ale wolę dmuchać na zimne i wychodzić z pokoju gdy mała na 100% śpi.

oj to jak masz taką odważną córkę,to lepiej ja faktycznie pilnować.Ja mam małego tchórza i raczej nie ma odwagi wyjść górą.Natomiast parę razy zrzuciła roletę z okna;(

Gość lukrecjaaa
jakim cudem?

Klade synka do lozeczka (spi w takim bez szczebelkow), siadam obok, czytam bajke i najczesciej maly zasypia. Czasami mowi, by go lulac, wtedy machne 2 razy poduszka lub zaspiewam piosenke i dziecko spi. Od 2 tygodni maly nie sypia w dzien, wiec wieczorem okolo 20.00 juz pada i spi 12 godzin. Wczesniej bywalo roznie :-P

Gość wasze dwulatki
spia jeszcze w lozeczkach ze szczebelkami? moja spi w normalnym lozku, przyczepiona ma tylko barierke. przenioslam ja do normalnego lozka po 2 urodzinach. a usypia tak, ze klade sie obok, czytam ksiazeczke, gasze swiatlo i ona zasypia, a ja wychodze z pokoju.

Gość Weretka
Ja mojego synka lulam w łóżeczku i po 5 minutach śpi.

Gość lukrecjaaa
moja za 2-mce skończy 2 latka

Gość mamooo
Ja właśnie od 1,5 godziny próbowałam uśpić moja dwulatkę :/ i było tak jak pisze dalajlamka siusiu mleko kopa wrr.. i dzisiaj się poddałam nie mam siły walczyć normalnie kładę małą do łóżeczka bez szczebelek najpierw czytam książeczkę a potem śpiewamy lulajże jezuniu to tak od świąt i nie mam mowy żeby zaśpiewać coś innego..

Gość lukrecjaaa
u nas też "lulajże Jezuniu" jest na topie przy zasypianiu, daje się jeszcze namówić na "wśród nocnej ciszy"... a jak prosimy małą żeby coś zaśpiewała, to śpiewa: "o Panie...."

Gość babki
po kapieli daje synkowi butelke herbaty no i klade go do łozka i wychodze. maly po 30 min spi. a w dzien nie spi mi.