Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kółko jako urządzenie

gin wyznacza na podst kółka tygodnie ciąży

Polecane posty

na czym polega wyznaczanie tgodni ciąży?chodzi o takie kółko jakim posługuje sie lekarz.chciałabym to zobaczyć ,jak on wyznacza tygodnie ciąży. U mnie nie robił usg a juz zapisal tydzień patrząc na kółko.

Gość ale jestes ciemna

Gość to żart
proszę cię

to taka rubryka gdzie patrzy na ostatni okres a w okienku wychodzi mi data porodu, czasem jest inny niż usg pokazuje

Gość to żart
pewnie urzadzenie od kosmitów

ale ona ma takie kółko a raczej nalożone dwa na siebie i patrzy, przesuwa i zapisuje jaki to tydzień. gdzie moge to kółko zobaczyc?jak sie nazywa?

nie wiem jak się nazywa i u gina sobie zobacz, ale jak chcesz sobie termin wyliczyć to w necie są strony do wyliczania, nie zawracaj sobie głowy kółkiem tylko dziekiem które nosisz w sobie

ale ja wiem kiedy jest poród, sama sobie wyliczyłamwecie. No ale skąd on wie w jakim jestem tygodniu jak przyjdę. nie robił usg więc skąd wie?

Gość nosz kuźwa...
a date ostatniej miesiaczki mu podawałaś?

Gość guberska
O żesz... No jak niby wie ile tygodni w ciąży jesteś??? Normalnie, to lekarz i potrafi liczyć! Myślisz, że USG wskazuje tygodnie ciąży??? Tylko w przybliżeniu i na podstawie obliczeń wielkości płodu - a to nie zawsze jest w zgodzie ze stanem faktycznym. No chyba do cholery podałaś mu pierwszy dzień ostatniej miesiączki, co? Wystarczy, że on ustawi sobie na kółku tą datę, potem kolejnym mniejszym kółeczkiem obecną datę i wychodzi w którym jesteś tygodniu. To takie trudne do pojęcia? Tak samo sprawdza na kółku datę porodu na podstawie pierwszego dnia ostatniej miesiączki. A kółko to nie żadne skomplikowane urządzenie, tylko kilka kółek z naniesionymi różnymi ustawieniami dat bądź tygodni ciąży, które jak ustawisz zgodnie z datą pierwszej miesiączki, to pokażą ci datę porodu lub tygodnie ciąży.