Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Gabii55

Zakwaszenie organizmu

Polecane posty

Go艣膰 Gabii55

Wi臋kszo艣膰 schorze艅 w tym chor贸b przewlek艂ych takich jak reumatyzm, zawa艂 serca, nowotwory, migreny, cukrzyca, kamica nerkowa, kamienie w woreczku 偶贸艂ciowym, dna moczanowa powstaj膮 wskutek zakwaszenia organizmu. Z zakwaszeniem mamy do czynienia nie tylko w zaawansowanych stadiach choroby. Wyst臋puje ono ju偶 wtedy, gdy m臋cz膮 nas cz臋ste b贸le g艂owy, kr臋gos艂upa, gdy odzywa si臋 zgaga, niespodziewanie pojawia si臋 biegunka lub inne dolegliwo艣ci jelitowe. Zakwaszenie dotyczy nie tylko ludzi starszych i chorych, ale r贸wnie偶 dzieci. Nasz organizm jest bardzo tolerancyjny ale do czasu. Kryzys nast臋puje zwykle ok. 40-stego roku 偶ycia, kiedy lawinowo zaczynaj膮 pojawia膰 si臋 ro偶ne dolegliwo艣ci. W tym okresie 偶ycia odczuwane do tej pory sporadycznie dolegliwo艣ci mog膮 przej艣膰 w stadium przewlekle.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Gabii55
Przepis na wywar z warzyw: Zagotowa膰 wod臋. Do wrz膮tku wrzuci膰 obrane i pokrojone warzywa oraz przyprawy w nast臋puj膮cej kolejno艣ci: szczypta tymianku, marchew, korze艅 pietruszki i kopru w艂oskiego, szczypta kminku , ziemniaki, kalafior, broku艂y, seler, odrobina pieprzu zio艂owego, s贸l morsk膮, natka pietruszki i koperek. Gotowa膰 20 min na ma艂ym ogniu. Zup臋 mo偶na zmiksowa膰. Mo偶na te偶 odcedzi膰 wywar, a warzywa zje艣膰 osobno z odrobin膮 mas艂a lub oleju ro艣linnego t艂oczonego na zimno. Zalecane herbaty zio艂owe: z je偶yn – dzia艂a uspakajaj膮co na b艂on臋 艣luzow膮 i oczyszcza krew, kwiat lipy – podnosi odporno艣膰, koper w艂oski – rozlu藕nia uk艂ad trawienny i uspokaja, melisa- dzia艂a koj膮co na uk艂ad nerwowy.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
Temat bardzo wa偶ny ale s膮dz臋, 偶e nie znajdzie wiekszego odd藕wi臋ku. Dlaczego? Poniewa偶 r贸wnowaga kwasowo-zasadowa prawie nie istnieje w popularnych czasopismach typu "Pani Domu", a co za tym idzie wiedza o skutkach zakwaszenia organizmu jest bliska zeru. O czym wi臋c tu dyskutowa膰?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cbadef
Odkwaszeniu organizmu s艂u偶y dieta warzywno-owocowa wg dr med. Ewy D膮browskiej (2-6 tygodni) - mo偶na j膮 znale艣膰 na forum Diety: pt. Dieta warzywno-owocowa (plusy i minusy)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aaa-nka
Praktycznie wszyscy jestesmy zakwaszeni i przez to chorujemy, poniewa偶 nie mamy naturalnej ochrony. D艂ugotrwa艂e zakwaszenie organizmu powoduje: Wytr膮canie si臋 r贸偶nego rodzaju z艂og贸w w narz膮dach wewn臋trznych np. kamienie nerkowe, kamienie 偶贸艂ciowe itp. Jednym ze 艣rodk贸w rozpuszczaj膮cych kamienie nerkowe jest w艂a艣nie cytrynian potasu. Dlatego warto monitorowa膰 pH moczu. Dla przyk艂adu kamienie nerkowe: Najlepszym antydotum na szczawiany wytr膮caj膮cesi臋 w nerkach to kwasek cytrynowy lub sok z cytryny bogaty w ten zwi膮zek. Po czym pozna膰 zakwaszenie organizmu: bardzo prosto sprawdzi膰 pH moczu (papierkiem wska藕nikowym), to mo偶na zrobi膰 w domu (mocz 艣wie偶y tzw. 艣rodkowy strumie艅). pH niezakwaszonego organizmu powinno si臋 waha膰 w granicach 6,8-7,2 (czyli oboj臋tne). Mo偶na kupi膰 elektroniczny wska藕nik pH. Sposoby na odkwaszenie organizmu: Spo偶ywanie surowej ewentualnie lekko podgrzanej 偶ywno艣ci (do 40 stopni) artyku艂贸w bogatych w kwaski organiczne t.j. owoce, warzywa, zielenina, podkie艂kowane nasiona. Grejfruty, cytryny, wi臋kszo艣膰 warzyw, ziemniaki.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
Aby ten ciekawy temat nie umar艂 smierci膮 naturaln膮 podam par臋 og贸lnych informacji dla os贸b ma艂o zorientowanych w temacie: R贸wnowaga kwasowo-zasadowa to stan, kiedy zakres pH krwi dla wi臋kszo艣ci proces贸w przemiany materii wynosi 7,35-7,45. Wi臋ksze pH oznacza przewag臋 sk艂adnik贸w zasadowych, mniejsze - przewag臋 sk艂adnik贸w kwa艣nych. Cz臋艣ciej wyst臋puje w naszym spo艂ecze艅stwie stan zakwaszenia organizmu ze wzgl臋du na nasze upodobania kulinarne, tak si臋 bowiem sk艂ada, 偶e spo偶ywamy wi臋cej produkt贸w zakwaszaj膮cych nasz organizm ni偶 alkalizuj膮cych. Niebezpieczne dla organizmu zachwianie r贸wnowagi wyst臋puje przy pH krwi mniejszym ni偶 6,8. Kiedy z powodu kwasotw贸rczego po偶ywienia pH krwi obni偶a si臋 poni偶ej warto艣ci 7, to nast臋puje pob贸r wapnia z ko艣ci i z臋b贸w i jony Ca++ kierowane s膮 do krwi aby nie dopu艣ci膰 do obni偶enia pH poni偶ej 7,35. D艂ugotrwa艂e zakwaszenie organizmu powoduje obni偶enie jego odporno艣ci, a w konsekwencji jest przyczyn膮 chor贸b cywilizacyjnych: osteoporozy, zmian zwyrodnieniowych staw贸w, nadci艣nienia, mia偶d偶ycy, cukrzycy i nowotwor贸w. Produkty kwasotw贸rcze (ilo艣膰 cm3 NaOH do zoboj臋tnienia popio艂u ze 100 g badanego produktu): Wieprzowina 286 W膮troba wieprzowa 236 Kasza j臋czmienna 175 Jaja 162 Szynka 162 Dorsz 162 Wo艂owina 137 P艂atki owsiane 132 Ciel臋cina 124 艢led藕 115 Ry偶 76 Ser tyl偶ycki 54 Makaron 38 Mleko 27 Produkty alkalizuj膮ce (ilo艣膰 cm3 HCl do zoboj臋tnienia popio艂u ze 100 g badanego produktu): Buraki 89 Czarne porzeczki 88 Cytryny 85 Wi艣nie 73 Marchew 68 Pomidory 56 艢liwki 48 Agrest 41 Sa艂ata 38 Gruszki 36 Truskawki 35 Og贸rki 32 Jab艂ka 30 Kapusta 26 Cebula 5 Jak wobec tego komponowa膰 nasze po偶ywienie aby nie dopu艣ci膰 do zakwaszenia organizmu. Przyk艂ad: 100 gram wieprzowiny i 100 gram ry偶u zakwasi nasz organizm w przybli偶eniu 艂膮cznie o 360 jednostek. Aby to zr贸wnowa偶y膰 nale偶y do tego dania doda膰 400 gram buraczk贸w lub 500 gram marchewki lub 700 gram pomidor贸w. Je艣li nie spo偶ywamy naturalne produkty alkalizuj膮ce w wystarczaj膮cej ilo艣ci powinni艣my regularnie uzupe艂nia膰 diet臋 suplementami wapniowo-magnezowymi. Dobowe zapotrzebowanie na wap艅 wynosi oko艂o 1 gram, a na magnez 400 mg. Wody mineralne z du偶膮 zawarto艣ci膮 wapnia i magnezu powinni艣my pi膰 regularnie.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aaa-nka
mo偶na przy zakwaszeniu organizmu za偶ywa膰 PROSZEK ZASADOWY - 1 艂y偶eczk臋 proszku rozpu艣ci膰 w szklance wody i pi膰 rano naczczo 30 min przed jedzeniem.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
skorupki od jajek s膮 dobre na odkwaszanie bo zawieraj膮 du偶o minera艂贸w a organizm i tak pobiera minera艂y 偶eby odkwasi膰 organizm a pobiera z ko艣ci i z z臋b贸w

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
bia艂o szary nalot powstaje w wskutek kwa艣nego odczyny krwi sugeruje to tez problemy z uk艂adem pokarmowym 偶o艂膮dkiem, zaparcia

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a mo偶e pomy艂ka
" bia艂o szary nalot powstaje w wskutek kwa艣nego odczyny krwi sugeruje to tez problemy z uk艂adem pokarmowym 偶o艂膮dkiem, zaparcia " o jaki nalot i gdzie tu idzie? Je偶eli na j臋zyku to niestety jest on wynikiem grzybicy.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
Merkaba ma racj臋. Grzybica rozwija si臋, kiedy jest os艂abiony system imunologiczny, a dzieje si臋 to najcz臋艣ciej w warunkach permanentego zakwaszenia organizmu.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
Jaja powinny pochodzi膰 z ferm ekologicznych lub gospodarstw domowych. Nie powinno sie u偶ywa膰 jaj z ferm hodowlanych, poniewa偶 kurczaki s膮 tam karmione pasz膮 z dodatkiem hormon贸w wzrostu i antybiotyk贸w. Skorupki gotujemy przez oko艂o 10 minut, a nast臋pnie suszymy. Kiedy si臋 nazbiera odpowiednia ilo艣膰 mielimy w elektrycznym m艂ynku do kawy na py艂. Jedna 艂y偶eczka dziennie zapewnia wystarczaj膮c膮 ilo艣膰 minera艂贸w dla naszego organizmu i gwarantuje zachowanie r贸wnowagi kwasowo-zasadowej krwi. Jest to jednocze艣nie najta艅sze 藕r贸d艂o minera艂贸w, o wiele ta艅sze od soli Auera lub innych suplement贸w.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
EsJot to za du偶o ja bior臋 na czubek 艂y偶eczki i tak moja matka tez tak bra艂a i wyleczy艂a osteoporoz臋 a co za duzo to tez nie zdrowo mo偶na si臋 zatru膰 np Przedawkowanie 偶elaza powoduje zatrucie (je艣li jest ono przyjmowane w du偶ych dawkach) lub marsko艣膰 w膮troby Czym grozi przedawkowanie? Witaminy i minera艂y pobierane w zbyt du偶ych ilo艣ciach mog膮 si臋 kumulowa膰 i zak艂贸ca膰 prawid艂ow膮 prac臋 naszego organizmu. Szkodliwo艣膰 ta dotyczy zw艂aszcza witamin rozpuszczalnych w t艂uszczach: A, D, K. Witamina E jest uwa偶ana za wzgl臋dnie nietoksyczn膮. Witaminy rozpuszczalne w wodzie s膮 wydalane przez nerki. Jednak r贸wnie偶 i nerki „przyt艂oczone” nadmiarem pracy, po d艂u偶szym przyjmowaniu megadawek preparat贸w mog膮 zosta膰 uszkodzone. Mo偶e doj艣膰 do powstawania z艂og贸w, kamicy nerkowej.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
Podaj臋 wed艂ug www.zdrowezywienie.w.interia.pl Skorupki jaj s膮 jednym z najlepszych 藕r贸de艂 wapnia, kt贸ry jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Opr贸cz wapnia w skorupce zawarte s膮 wszystkie niezb臋dne dla organizmu mikroelementy: cynk, 偶elazo, fluor, siarka, krzem, molibden - 艂膮cznie ponad 25. Sk艂ad skorupki jest bardzo podobny do sk艂adu ko艣ci i z臋b贸w. Uczeni z Niemiec i W臋gier, kt贸rzy przez 15 lat badali wp艂yw skorupki jajka na organizm cz艂owieka zauwa偶yli, 偶e u dzieci i doros艂ych podawanie skorupki da艂o pozytywne rezultaty przy 艂amliwo艣ci paznokci, w艂os贸w, krwawieniach dzi膮se艂, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak si臋 okaza艂o, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkank臋 kostn膮, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotw贸rcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynosz膮 w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia 偶adnych koszt贸w. Skorupki zanurzy膰 na 5 minut we wrz膮tku. Pozostawi膰 do wyschni臋cia i zmieli膰 w maszynce do kawy. U偶ywa膰 od 0,5 do 1 g dziennie. Mo偶na spo偶ywa膰 je dodaj膮c do kasz i twarog贸w.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hopsa

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
D艂ugotrwa艂e zakwaszenie organizmu, jako skutek nieodpowiedniego od偶ywiania, cz臋sto doprowadza do zag臋szczenia krwi i powstawania skrzep贸w. Skrzep krwi niedawno by艂 przyczyn膮 艣mierci m艂odej lekkoatletki. By艂 te偶 przyczyn膮 艣mierci jednego z tw贸rc贸w, tak zwanej diety optymalnej, silnie zakwaszaj膮cej organizm.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Gabii55
EsJot - dzi臋ki za podtrzymywanie tematu i rzeczowe wypowiedzi. Ja jestem ju偶 po 50-tce i dopiero teraz dowiedzia艂am si臋 o przyczynie moich dolegliwo艣ci jak膮 by艂o zakwaszenie organizmu. Obecnie rano naczczo za偶ywam "Proszek zasadowy - 300mg" (1 艂y偶eczka na szkl. wody) oraz ograniczy艂am spo偶ycie mi臋sa i w臋dlin. Pij臋 艣wie偶e soki z marchewki, buraka 膰wik艂owego i jab艂ka. Wprowadzi艂am do meni wi臋cej kasz (jaglan膮, gryczan膮 i ry偶 naturalny) oraz sur贸wek i sa艂atek. Min臋艂o 2 tygodnie a ju偶 czuj臋 si臋 lepiej, chodz臋 do pracy na nogach, przesta艂a mnie bole膰 g艂owa, lepiej sypiam, wypr贸偶niam si臋 nawet 3x dziennie, przesta艂y mnie bole膰 stawy w nogach. - 艂膮cz臋 pozdrowienia

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Gabii55
Dodam jeszcze, 偶e 2 lata temu przeprowadzi艂am diet臋 oczyszczaj膮c膮 warzywno-owocow膮 wg dr med. Ewy D膮browskiej (przez 2 tygodnie) - super sprawa, polecam ka偶demu - schud艂am w ci膮gu miesi膮ca 6 kg oraz obni偶y艂o mi si臋 ci艣nienie t臋tnicze (ze 170/110 mam teraz prawid艂owe oko艂o 130/80). Niestety po miesi膮cu wr贸ci艂am do naszej tradycyjnej kuchni polskiej i zacz臋艂am znowu ty膰 i 藕le si臋 czu膰.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dwadziescia piec
Wszystkie modne, wspolczesnie diety typu Protal, south beach, ktore robia z weglowodanow najwiekszych wrogow ludzkosci i promuja jedzenie bialka prowadza do zakwaszenia organizmu. Ludzie sa jednak glupi i mysla, ze jak zjedza weglowodany zlozone, to utyja 5kg:O

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
ja kiedy艣 ze mia艂em dostemp sta艂y do s艂odyczy ciast to zrobi艂em diet臋 taka ciastowa rano to makowiec na obiad jab艂ecznik a na kolacje to sernik og贸lnie to przez 4 dni jad艂em r贸偶ne tylko ciasta 偶adnych mies czy warzyw a czemu 4 dni bo tyle wytrzyma艂em sk贸ra zacz臋艂a mi p臋ka膰 i krew lecia艂a samopoczucie tez nie najlepsze mia艂em g艂odny chodzi艂em ca艂y czas

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
Szklanka mleka dziennie uchroni od osteoporozy, plaster sera 偶贸艂tego zapewnia dzienne zapotrzebowanie na wap艅. Tabliczka czekolady dostarcza niezb臋dn膮 ilo艣膰 magnezu. P艂atki musli na mleku to najzdrowsze 艣niadanie. Takie reklamy powszechnie ogl膮damy w telewizorze i czytamy w popularnych czasopismach typu "Pani Domu". Niestety. Wszystkie te produkty silnie zakwaszaj膮 nasz organizm. Je艣li zaufali艣my tej reklamowej "wiedzy" o zdrowym od偶ywianiu, to nasze problemy zdrowotne b臋d膮 w kr贸tkim czasie nieuniknione.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
Nawyki 偶ywieniowe maj膮 wielokrotnie wi臋kszy wp艂yw na stan naszego zdrowie ni偶 wszystkie pozosta艂e czynniki. Banalnym wi臋c mo偶e wydawa膰 si臋 stwierdzenie, 偶e prawid艂owe od偶ywianie warunkuj膮ce zachowanie r贸wnowagi zasadowo-kwasowej i zaopatrzenie organizmu w tlen decyduje o kondycji naszego zdrowia. Nadmierne zakwaszenie i niedotlenienie jest spowodowane zjadaniem nadmiernych ilo艣ci bia艂ek zwierz臋cych w stosunku do potrzeb. Prawid艂owa dieta, to dieta zr贸wnowa偶ona, gdzie produkty zakwaszaj膮ce (chleb, mi臋so, w臋dliny, sery) s膮 r贸wnowa偶one odpowiedni膮 ilo艣ci膮 warzyw. Poniewa偶 wsp贸艂cze艣nie uprawiane ro艣liny s膮 ubogie w niezb臋dne minera艂y, dlatego cz臋sto konieczna jest suplementacja.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Gabii55
Dzie艅 dobry EsJot A co s膮dzisz o PROSZKU ZASADOWYM (opakowanie 300g) Kupi艂am w aptece na specjalne zam贸wienie - koszt - 22,- z艂. Przyrz膮dzenie: 8 g proszku (1 czubata 艂y偶eczka do herbaty) rozmiesza膰 a偶 dorozpuszczenia w 250 ml p艂ynu (woda lub sok).Zalecana dzienna dawka:1 raz dziennie 8 g (1 czubata 艂y偶eczka do herbaty). W 偶adnym wypadku nie nale偶y przekracza膰 ilo艣ci podw贸jnej (2 razy 8 g) !!!Preparat nie mo偶e by膰 stosowany jako substytut zr贸偶nicowanej diety. Sk艂ad: Analiza warto艣ci od偶ywczych (w 100 g proszku): warto艣膰 energetyczna 900 kJ (215 kcal) bia艂ko 0 g w臋glowodany 48,5 g (sacharoza 6g, laktoza 0g) t艂uszcze 0 g witamina E 62,5 mg witamina C 250 mg wap艅 5468 mg magnez 1815 mg 偶elazo 35 mg cynk 33,7 mg s贸d 1,67g potas 3400 mg mied藕 3 mg molibden 540mcg selen 160 mcg Jest ta艅szy od Proszku zasadowego dr Aurea 150 g - ponad 30,-z艂.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
S膮dz臋, 偶e mimo wszystko jest dro偶szy od sproszkowanych skorupek z jaj.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
Nie zwr贸cie艂em uwagi, 偶e 48,5 % sk艂adu to w臋glowodany, w tym 6 % cukru (sacharoza). Po co? Jest to zb臋dny balast.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
Jak si臋 od偶ywia膰 aby nie zakwasza膰 organizmu? Przyk艂ad dobowego komponowania posi艂k贸w z przewag膮 produkt贸w alkalizuj膮cych (warzywa i owoce), kt贸re powinny by膰 uj臋te w naszej codziennej diecie: 艢niadanie - do standardowej kanapki z szynk膮 lub serem szklanka soku pomidorowego lub soku z 艣wie偶o wyci艣ni臋tej pmara艅czy albo grejpfruta. Zamiast soku mo偶e by膰 jab艂ko. Obiad - obowi膮zkowo zupa (jarzynowa, pomidorowa, barszcz, kapu艣niak, je艣li ros贸艂 to z du偶膮 ilo艣ci膮 jarzyn). Do mi臋snego dania: ziemiaki w mundurkach, zielona fasolka, buraczki, marchewka z groszkiem lub zestaw sur贸wek. Kolacja najlepiej ograniczy膰 j膮 do sa艂atek warzywnych lub owocowych. Taki dobowy zestaw posi艂k贸w nie zakwasza naszego organizmu i nie ma wtedy potrzeby suplementacji.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
\"Gabii55 Dzie艅 dobry EsJot A co s膮dzisz o PROSZKU ZASADOWYM (opakowanie 300g) Kupi艂am w aptece na specjalne zam贸wienie - koszt - 22,- z艂. Przyrz膮dzenie: 8 g proszku (1 czubata 艂y偶eczka do herbaty) rozmiesza膰 a偶 dorozpuszczenia w 250 ml p艂ynu (woda lub sok).Zalecana dzienna dawka:1 raz dziennie 8 g (1 czubata 艂y偶eczka do herbaty). W 偶adnym wypadku nie nale偶y przekracza膰 ilo艣ci podw贸jnej (2 razy 8 g) !!!Preparat nie mo偶e by膰 stosowany jako substytut zr贸偶nicowanej diety. Sk艂ad: Analiza warto艣ci od偶ywczych (w 100 g proszku): warto艣膰 energetyczna 900 kJ (215 kcal) bia艂ko 0 g w臋glowodany 48,5 g (sacharoza 6g, laktoza 0g) t艂uszcze 0 g witamina E 62,5 mg witamina C 250 mg wap艅 5468 mg magnez 1815 mg 偶elazo 35 mg cynk 33,7 mg s贸d 1,67g potas 3400 mg mied藕 3 mg molibden 540mcg selen 160 mcg Jest ta艅szy od Proszku zasadowego dr Aurea 150 g - ponad 30,-z艂. \" Drogo:P.Jako od偶ywka moze jeszcze by膰 od biedy ale jako odkwaszacz nie:P.Za nica艂e 20 z艂otych za ca艂y kilogram mo偶na kupi膰 w臋glan potasowy:classic_cool: .Ale ostrzegam 偶e lepiej u偶ywa膰 z dodatkiem kwa艣nego soku bo sam nie jest zbyt smakowity:P.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Gabii55
do Amant Wszech cz. napisz co艣 wi臋cej o tym w臋glanie potasowym, gdzie go mo偶na kupi膰 ??? - czy Ty go za偶ywa艂e艣 ?????

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
mi臋so mo偶na je艣膰 ale trzeba zniwelowa膰 skutki zakwaszenia np noga g臋si zeby zniwelowac to trzeba 3 szklanki sok贸w z marchwi (sokowir贸wka) a z wyciskarki to wystarczy p贸艂 szklanki wypi膰 lub p贸艂 szklanki z cytryny .lub mnij ni偶 p贸艂 grama proszku ze skorupek z jajek

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 EsJot
Kupuj膮c wod臋 mineraln膮 nale偶y zwraca膰 uwag臋 na zawarto艣膰 wapnia i magnezu. Najlepsze wody pod wzgl臋dem smaku i du偶ej zawarto艣ci jon贸w Ca i Mg to wody z okolic Krynicy i Piwnicznej.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×