Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panicznie bojąca się

macica rośnie to oznacza ze napewno i dzicko rozwija sie?

Polecane posty

Jeżeli w 7 tyg miała USG, widziałam płód, zbadano mi macicę i stwierdzono ładnie rozpulchniona tzn urosła to czy w 10 tyg jeżeli zbadał mnie i znów powiedział ,ze macica urosła oznacza ,że i płód rośnie i się rozwija? Zamartwam się czy dziecko rośnie bo USG teraz nie zrobiono mi,na co liczyłam oczywiście.

Gość tym zamartwianiem się
to napewno dziecku nie pomożesz, a usg robi się 3 czy tam 4 razy w czasie całej ciąży, jeśli wszystko jest ok.Jeśli lekarz nie zauważył nic niepokojącego to czym się stresujesz?

ale to malo.W trakcie między początkiem a połówkowym moze sie okazac ze cos nie gra i za wczasu mozna zapobiec. Nie chciałabym dowiedziec się w połowie ciąży ze cos nie gra i za późno naleczenie. Licze ze z 5 razy będe miała. najpiew w 7 tc-powteirzili 1 płód, potem w 14 mammiec robiony, więc juz jest 2 razy.

Gość ejbisi
Jest udowodnione że jak sie za czesto robi USG w ciazy to potem dziecko jest marudne i niespokojne.

ja też miałam na potwierdzenie, a potem za 3 tyg znowu kontrole, bo niby łożysko było nisko, potem w połowie i w 35 tc. Ale nie możesz tak się denerwować, bo dzidzia to czuje, myśl pozytywnie. Ja w pierwszej ciąży jak byłam to też tak się denerwowałam, a jak urodziłam to nie mogłam uwierzyć że oto ja powiłam całe zdrowe dziecko i do tego jeszcze piękne. W drugiej ciąży już wiedziałam, że gdyby dziecku czegoś brakowało, coś byłoby nie tak, to lekarz zaraz by na monitorze to zobaczył. Dlatego nie ma co schizować, ciesz się ciążą, bo to naprawdę jeden z najwspanialszych okresów życia, chyba nie chcesz tego popsuć bezpodstawnymi przypuszczeniam, czy dziecko żyje itp.

Gość Ale bzdury
Mialam co miesiac na wizycie usg i dziecko nie jest ani marudne ani niespokojne

ale nie można też przesadzać, jeśli są ku temu podstawy to oczywiście, ale nie dla własnego widzimisię.

Gość przeziernosc karkowa
bada sie poiedzy 10 a 13 tygodniem

Gość zapytanie o łożysko
mnie też to interesuje. Czy powiększająca się macica oznacza ze napewno dziecko też rośnie i się rozwija?