Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama córeczki

Higiena intymna dwulatki

Polecane posty

Gość Mama córeczki

mam pytanko...... czy mogę myć dwuletnią córkę płynem do higieny intymnej??? moja córcia nie chce się myć mydłem bo mimo że staram się uważać i być delikatna zawsze mówi że ją szczypie. co myślicie??? nie chciałabym jej zrobić krzywdy....

Gość kasia2020
Myślę, że możesz. Płyny do higieny intymnej są łagodne i mają przyjazne pH dla skóry w okolicach intymnych w przeciwieństwie do mydełka.

Gość alllooo
hmm...a ja wlasnie sie pytalam lekarki..i odradzial...tak jak tych chusteczek nawilzanych..mam pytanie a ile razy dziennie ja myjesz?

Gość w zyciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
takim dzieciom wystarczy sama woda przeciez jest za mala na jakiekolwiek kosmetyki intymneee koszmar co za matka z ciebie

Gość alllooo
wlasnie te intymne sa dla kobiet...a nie dla malutkich dziewczynek,..wystarczy woda...

Ja mojej córci przemywam wodą. Nie wpadłabym na pomysł używania płynu do higieny intymnej, przeznaczonego dla KOBIET. Nawet często ginekolodzy odradzają kobietom stosowanie takich płynów, bo zaburzają naturalną florę bakteryjną. I nie wierzę, że to takie bezpieczne i cacy, wszystko to chemia!

Gość do w zyciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
a Ty jesteś standardową idiotką, przecież kobieta spokojnie pyta się o zdanie :/

Gość a chuuuuu ci w oko
sprobuj moz ezwyklym szarym mydlem?_ powaznie mowie

nie wiem jak to jest u małych dziewczynek, ale ja osobiście nie wyobrażam sobie, aby sama woda wystarczyła...

Tak, słyszałam, że można szarym mydłem. Ja nigdy nie używałam niczego specjalnego do mycia strefy intymnej córeczki, teraz wlewam płyn do kąpieli i myję ją całą w tej wodzie.

Gość Mama córeczki
Samą wodą? Chyba sobie żartujecie! Przecież tam już od małego są różne śluzy i zapachy. Aż strach co wasze córki tam mają za zapachy brrr

Gość no tro chyba twoja ma jakiegos
grzyba , odkad pamietam dzieci sie myja mydlem i wida "tam" woda a nie jakims plynem ,

Gość napewno ma grzyba skoro
mowi ze ja piecze cos tam co robisz dziecku co??

Gość Mama córeczki
to wyżej to nie ja pisałam

Gość panicznie bojąca się
jak mozna dziecko tam myc mydlem? kapie się ona powiedzmy raz w tgodniu to w wannie jak lezy to sie wyczyści,przeciez dziecko tak nie wydziela śluzu jak my. jak mysjesz ją pod pryszncem codziennie to ręką jej tam szorujesz mydłem az sie zapieni ?

Wyobraź sobie mamo córeczki, że nigdy nie miałam problemu z odparzeniami i innymi schorzeniami w tych okolicach, a od urodzenia myję jej tam tylko wodą. Chcesz to sobie używaj płynów, ale zafundujesz córce niezłą jazdę z problemami ginekologicznymi, związanymi z florą bakteryjną. Moja mama mnie podmywała mydłem, potem sama się tak podmywałam, i do dziś mam problemy z florą. I tak ten płyn do kąpieli wystarczy, nie widzę potrzeby stosowania czegoś dodatkowo. To moje zdanie :)

Gość kasia2020
O dobrze, że powiedziała o tym płynie do higieny intymnej zakupkowa mama małej zosi GINTIMA, chciałam go napisać , ale zapomniałam nazwy. Siostra ma córkę, która ma 2,5 latka i też ją mydło szczypało, a lekarz zalecił właśnie ten dzięcięcy żel - Gintyma.

Gość Mama córeczki
Myłam wodą i mydłem, ale małą po tym szczypało. Pewnie to wina mydła. I własnie ją myje dlatego grzyba to mają inne małe co myte są samą wodą. Dlatego pytam o inne rozwiazanie, bo nie wyborażam sobie myć samą woda!

Gość alllooo
sluzy zapachy????????????????moze lepiej idz z corka do lekarza..moja nie ma zadnych sluzow i zapachow...no moze jak pieluszke jej sciagne to wiadomo ale po calym dniu nie ma zadnych sluzow....:

To widocznie za Twoich czasów nie było środków do higieny intymnej .A włosy tez myjesz wodą,bo kiedyś to wiesz.....tylko woda była.I naczynia myło się w strumieniu a prało się w rzece(w samej wodzie).

Gość oczywiscie ze nie wolno
woda wystarczy , nie slyszalam zeby ktos uzywal plynu di higieny

Gość kasia2020
Dziecko ma używać tylko przez jakiś okres czasu, a potem wystarczy jak powiedziała wyżej osoba, woda z płynem do kąpieli dla dzieciaków i szare mydło.

Gość Mama córeczki
kretynie przestań się podszywać bo jesteś żałosny hmm...sama woda? myślicie że wystarczy? może rzeczywiście to szare mydło...jest delikatniejsze?? córkę podmywam raz dziennie...wydaje mi się że nie ma potrzeby częściej.. nie nosi już pieluszki nawet na noc po każdym załatwieniu się podcieram ją troszkę papierem...

Gość oczywoscie
zafunduj jej jakas zaraze , dzieci w tym wieku pieluszki nosza jeszcze

a bakterie z kału czy moczu w okolice ujścia pochwy to jak sie przedostają?Dzieci dwu letnie juz zazwyczaj ucza sie załatwiać na nocnik i co ..........za każdym razem jes kapiecie w "wodzie".nie podcieracie je.Sama w samej wodzie sie "tam" nie myje i to samo robie córce.

Gość Mama córeczki
to śmieszne że nie można załozyc tematu żeby jakiś idiota się nie podszywał....... NIE napisałam że używam płynu tylko pytam czy ewentualnie bym mogła!!! bo nie chcę zrobić dziecku krzywdy!!! dziękuję wszystkim za wypowiedzi

Gość a może jak ją szczypie
to ma podrażnione od niewłaściwego mydła, spróbuj zmienić mydło a profilaktycznie przemywaj przez kilka dni rumiankiem

Gość Mama córeczki
Praktycznie po zrobionej kupce czy siusiu przemywam jej krocze. Przecież to normalne! Nie chce by ktoś mi sugerował że zaniedbuje miejsca intymne małej. A mydła jej żadnego nie moge zaaplikować, bo mała już wie jak ono wygląda i mocno płacze że nie chce żebym ją nim myła. Co robić?

Gość a może jak ją szczypie
w aptekach są specjalne serie kosmetyków dla dzieci , zobacz może coś w rodzaju emulsji do mycia - one są zwykle bardzo delikatne , nie wywołują uczuleń i podrażnień