Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolenka

Jakies zmiany po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych?

Polecane posty

Gość fasolenka

Miałyście jakies zmiany po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych? po jakim czasie robiłyście przerwe?

Gość oj niestety tak
ja odstawiłam po 3 latach (w czerwcu). przez cały okres brania czucłam się świetnie,z eo skutków ubocznych. A po odstawieniu niestety mój orgaznizm nie moze dojsc do siebie. Przez pierwsze 3 cykle było w miare ok (poza wzorowym cellulitem 3 tygodnie po odstawieniu, który zrobił sie dosłownie z dnia na dzień, a nigdy go nie miałam). po 3 cyklach to już wszystko sie pochrzaniło- wypadajace włosy, brzydka cera, nieregularne i bezowulacyjne cykle, typowo ciążowe objawy. Koszmar, dopiero teraz widze, jakie spustoszenie w organizmie sieją tabletki. nigdy wiecej

Gość grochella
Miałyście jakies zmiany po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych? Tak. Przestałam miesiączkować, wymiotowałam, mój brzuch stawał się coraz większy i większy....Jak ponownie zaczęłam brać anty to objawy się nie zniejszyły, brzuch rośnie nadal Czy ktoś tak miał?

Gość elkaaaaaaa
ja odstawiłam po pół roku i nie odczułam zmian, a jakie tabletki brałaś?

Gość Nena24
wysyp pryszczy juz 5 rok, tłusta cera :O

Gość fasolenka
o matko jutro będzie pierwszy dzień od roku jak nie będę brała tabletek, przestraszyłam się, chyba że rok to mało? ale nie wydaje mi się

Gość oj niestety tak
aha zapomniaąłm jeszcze o uporczywym bólu brzucha przez 3 miesiace, choć badania wykazały, ze wszystko jest ok

Gość fasolenka
jest jakis sposób żeby temu zapobiec?

Gość fasolenka
a czy jak odstawiałyście tabletki to konsultowałyście to z Waszym lekarzem?

Gość oj niestety tak
Niektóre kobiety nie mają wcale dolegliwości po tabletkach, moze będziesz jedną z nich. A co do zapobiegania, to chyba raczej sie nie da

Gość idź na forum
ciąża zdriowie antykoncepcjha a nie na uczuciowym piszesz o jakichś tabletach. analfabetka czy co?

Gość fasolenka
eh, myślałam że to będzie łatwiejsze

Gość sfffssf
ja tez odstawilam tabletki po roku..zobaczymy co bedzie

Gość fasolenka
a jakie tabletki brałyście?

Gość sfffssf
novynette

Gość fasolenka
a na poczatku brania tabletek miałyscie jakieś skutki uboczne?

Gość Nena24
ja tez bralam tylko rok, 3 miechy po odstawieniu zaczely pojawiac mi sie pryszcze i mam problemy z cera do dziś (5 rok!)

Gość Ewwwwa
Dziewczyny jak się bierze tabletki to wszystko jest ok, miesiączki reguralne, cera bez skazy dopiero później zaczyna się koszmar, pierwszy to brak miesiączki później przybranie na wadze i na końcu okropny trądzik. Mnie objawy dopadły dopiero pół roku po odstawieniu i zaczeła się walka o moją cerę razem z moją dermatolog. Do tego zrobione badania krwi wykazały że mam podniesiony poziom androgenów (skutek odstawienia tab) mój ginekolog zapisał mi .... Diane 35. O nie już nie będę taka głupia. To jest błędne koło po cóż z tego że trądzik zniknie jak po odstawieniu znów się pojawi i co mam je brać do końca życia?! Firmy farmaceutyczne nie na darmo fundują lekarzom wczasy. Oni zbijają na nas fortunę. Nie bądźcie głupie !

Gość JA po odstawieniu
Diane 35 miałam : wysyp pryszczy normalnie masakra wszędzie - humorki mi ustały w ,trakcie brania :O:O masakra codziennie jakieś tam humorki -schudłam momentalnie jak przestałam brać diane 35 Teraz biorę nadal i mam swietną cerę , humorki totalne takie zmienne ze szok przytyłam :O:O

Gość wawerka
To dziwne co piszecie. Moze mialyscie niewlasciwe dobrane tabletki? Ja odstawilam po 3 latach i jedyna roznica, to troche nieregularny okres. Ale tak mialam i przed tabletkami, wiec zaden problem. Moze za duzo hormonow?

Gość Carolineeeeeee
harmonet brak zmian

Gość ewwwwwa
Ja również brałam Harmonet , - widocznie mi nie spasował. Dziewczyny mam pytanko miałyście robione badania przed przepisaniem ? Bo może rzeczywiście coś w tym jest i mówie tu o objawiach które pojawiły się dopiero po pół roku nie po miesiącu :(

Gość kashaaa
Bralam tabsy przez 7 lat z przerwami (niektore 7 miesieczne) Ostatnio przez pol roku Mycrogynon. Po odstawieniu-MAAAAAAAAAAAAASAKRA! Wysyp jakieo w zyciu nie mialam-twarz i plecy (a wspomne ze na plecach nigdy w zyciu nie mialam najmniejszych zmian, mam 30 lat) Wizyty u dermatologa, masci, plyny...nic tak naprawde nie pomaga...

Gość Broken Wings
Ja bralam przez 3 lata z przerwami Diane-35 odstawilam w maju, rok temu. Po odstawieniu znowu zaczelam miec nieregularne cykle (mam PCOS i na to je bralam), wypadla mi tak z 1/4 wlosow, zawsze mialam grube, geste a teraz to taki mysi ogonek....najbardziej na tym boleje ;( a poza tym przytylam 6 kg w ciagu pierwszego miesiaca po odstawieniu. Juz nigdy wiecej nie bede brala zadnych tabletek.... Pozdrawiam

Gość ma-rka
bierzecie najtańsze gówna to i potem tak macie. Diane kosztuje ok 10 zł, ma najwiecej hormonów i kazdy kto troche bardziej sie interesuje tematem ANTYKONCEPCJA wie ze to jedne z gorszych tabletek to i potem sa takie skutki. Moze nastepnym razem zainwestujecie troche wiecej :]

Gość frufru
Jezu, laski. to co się z wami dzieje po odstawieniu tabletek to nie ich działanie, bo one juz dawno nie działają :D to wasza smutna NORMA z którą zmagałybyście się cały czas gdybyście tych piguł nie brały.

Gość kkmala
ja bralam novynette rok. odstawilam hm... 8 maja. od tgodnia boooola mnie piersi. masarka. w zyciu nie mialam takiego bolu. ale czekam na okres. jak narazie, oprocz piersi, wszystko ok. troszke poprawilo mi sie libido. :)

moja koleżanka brałatabsy przez 5 lat na cerę (miała taki raczej lekki trądzik , ale chciała sobie poprawić cerę) no i po odstawieniu stopniowo się zaczęło pogarszać - to w sumie norma jest i jak jej się wysyp zaczął to trwał kilka m-cy , ale ona w końcu poszła do dermatologa i wzięła izotek w minimalnej dawce prze kilka miechów i wszystko dobrze się skończyło - cera super piękna , ona zcuje się dobrze - mogła poczekać w sumie aż się cera wyszaleje bo w 90 % to się kiedyś kończy i się wszystko stabilizuje , ale miała dosćjuż i tak zadziałała - chyba to niezły pomysł- a co do szkodliwości izo- nie ma co demonizować - jak brany pod kontrolą i osoba ogólnie jest zdrowa to jest ok - zresztą po odstawieniu po kilku miechch powinnyście badać poziom hormonów bo moga być rozregulowane i wtedyjak jest coś nie teges to do endokrynologa dobregoiść i zadziałać czymś na wyregulowanie (już nie antykoncepcją bo sa przeciez inne hormony - takie bardziej "lecznicze" :) i wtedy też podobno łatwiej to się przechodzi i szybciej opanowuje wysypy i tego typu inne niespodzianki i tymi lekami hormonalnymi leczenie jest już efektywnijsze i często po odstawienu jest już ok bo hormony się trzymają jak trzeba - głowy do góry i szukać dobrych specjalistów

Cera się pogorszyła i cycki trochę schudły. Za to znikł cellulit (właściwie takie jego zaczątki, nigdy nie miałam, zaczęło mi się robić od tabsów, to odstawiłam je w cholerę), przestały wychodzić żyłki na nogach.

Gość a ja wolę moją mamę
Odstawiłam Yasminelle, po 2 latach brania- miesiąc temu. Na razie zauważyłam: *masakrycznie przetłuszczające się włosy (na drugi dzień po umyciu są w fatalnym stanie) *tłusta cera *znaczna ilość pryszczy, nawet na pośladkach, choć nigdy ich tam nie miałam *okropny ból piersi, a raczej sutków (boli mnie nawet jak ocierają się o bluzkę, kiedy chodzę po domu bez biustonosza)