Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolenka

Jakies zmiany po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych?

Polecane posty

Gość anika1490
Hej:( mam problem i własciwie pytanie mam nadzieje ze odpowiecie mi na nie .. a wiec barlam tabletki cilest przez 1 rok i lekaz kazal zrobic mi 1 miesiac przerwy i tak zrobilam ale gdy odstawilam tzn wzielam ostatniom tabletke i bylam w trakcie 2 dnia 7 dniowej przewry kochalam sie z chlopakiem ... stwierdzilam zer to czas na przerwe i juz po 7 dniowej przerwie nie zaczelam kolejnego opakowania i starsznie mnie boli teraz brzuch w dolnej czesci czytalam ze tabletki dzialajom w okresie 7 dniowej przewry ale tylko wtedy gdy sie wezmie potem nastepne opakowanie i boje sie wlasnie czy moglam przez tamten 2 dzien zajsc w ciaze prosze o odpowiedz bo nie wiem czy to wszystko dzieje sie z odstawienia tabletek czy jest mozliwsoc ze zaszlam w ciaze czego bym nie chciala :( prosze o odpoweidz

Gość ollinka135
U mnie po odstawieniu tabletek pjawił sie cellulit :O A nigdy nie miałam :O

Gość co za dziwy tu wypisujecie
mercilon - z przerwami na ciaże 3 , ok.10 lat zero negatywnych reakcji

To trochę zapomniany wątek, ale chętnie podzielę się moją masakrą. 4 lata brania yasmine. Odstawione w lutym. Po trzech miesiącach: - koszmarne problemy z przetłuszczającymi się włosami (myłam rano, wieczorem już wyglądały fatalnie- od 1,5 miesiąca włosy są jednak coraz ładniejsze, przez 4 lata tabletek przestały mi się kręcić, teraz na nowo mam loczki); - od 4 miesięcy walczę z trądzikiem, 2 dermatologów nie znalazło rozwiązania problemu (a do tabletek póki co na pewno nie wrócę). Trądzik z początku miałam tylko na czole, teraz już rozsypało mi się na policzkach. Wyglądam fatalnie, fatalnie, fatalnie. - miesiączka w normie (powróciłam do starego cyklu). Koszmar, który teraz przechodzę jest nie do opisania. Nie wiem czy kiedykolwiek jeszcze zdecyduję się na tabletki. To bardzo wygodne, ale konsekwencje widać teraz - boli mnie cała twarz od trądziku. Oby kiedykolwiek przeszedł i nie pozostawił znacznych blizn. Pzdr.

A ja właśnie biorę tabletki jakiś czas i pogorszyła mi się bardzo cera, jak po odstawieniu będzie jakiś wysyp - to chyba z domu nie wyjdę przez pare miesiecy :P

Gość Udzi
mam zmiany ale to bardzo miłe;]. Brałam tabletki prawie 4 lata i przez nie przytyłam, zrobił się celulit. Dbam o siebie, ćwicze a mimo to bioderka miałam. Nie biorę tabletek od trzech tygodni i jest super;] Już schudłam 3 kilo. Własnie tylko cera mi sie pogorszyła, ale to tylko kilka pryszczy, więc nie jest źle;]. Boje sie tylko miesiączki, ponieważ przed braniem tabletek miałam strasznie bolesne... Zobaczymy, może wszystko sie uregulowało...

Gość LuLu86
Witam Ja brałam novynette przez 5 lat bez przerwy. Przez te 5 lat nic nie przytyłam :) Odstawiłam tabletki i nie biorę już prawie 4 m-c. No i najgorsza zmiana jaka mogla u mnie zajść to to, że w ciagu tych kilku miesięcy mój brzuch tak spuchł, że nie mieszczę się w koszule służbowe :( i wyglądam jakbym była w ciąży a niestety nie jestem :( przytyłam prawie 10 kg :(( masakra ale truć się już nie mam zamiaru. Do tego wszystkiego doszły moje humorki, jestem nie do wytrzymania :(

Dziewczyny mój wpis raczej nie podniesie was na duchu :( 3 lata brałam tabletki w między czasie lekarz zalecał zmiany z powodu, albo że źle się czułam LUB ZANIKAŁA MI MIESIĄCZKA. Dodam również że lekarz przepisał mi nawet plastry po których drapałam się jak oszalała. Miałam alergie skóra był czerwona ale on nadal kazał stosować (heh pewnie przedstawiciel tam był i lekarza zmotywował do wypisywania plastrów żeby mógł na wycieczkę pojechać). Ale do rzeczy dziś mamy 21.12.2012 w kwietniu 2013 mienie 2 LATA!!!!!!!!!!!!!!! jak przestałam brać hormony i uwaga!!!!!!!!!!!!! ŁEB PRZETŁUSZCZA SIĘ TAK ŻE CODZIENNIE MUSZE MYĆ WŁOSY (KIEDYŚ WYSTARCZYŁO 2 RAZY W TYG) CERA CHOĆ SUCHA JUŻ PO GODZINIE ŚWIECI SIĘ JAK LAMPA DO TEGO !!!!!WYPRYSKI!!!!! DERMATOLODZY ZAKŁADAJĄ RĘCE NIC NIE POMAGA WŁOSY WYPADAJĄ STAŁY SIĘ SŁABE DODAM O NIEREGULARNOŚCI MIESIĄCZKOWANIU. Mam nadzieje że mój wpis pomoże dziewczyną które wahają się brać czy nie brać tabletki hormonalne bo sama kiedyś miałam taki wybór ale nie miałam bladego pojęcia 5 lat temu że coś takiego się stanie. Liczę na to że może kiedyś organizm wróci do równowagi ale minie niedługo 2 lata.

Gość alecooztego
Tłusta cera, ogolne pogorszenie się jej stanu. Szybko przetłuszczające sie i wypadające włosy, złe samopoczucie,

Gość gość
Witam , odstawilam tabletki antykoncepcyjne 28 kwietnia krwawienie z odstawienia dostalam 29kwietnia a teraz okres spoznia mi sie juz 6 dni..boli mnie brzuch i czuje sie pelna...chcialam tez dodac ze z chlopakiem uprawialismy petting wlozyl mi lekko ale tylko na wierzch nawet nie weszedl w dziorke..wytrysku tez zadnego nie bylo .. czy to spoznienie okresu nie jest spowodowanee odstawieniem tabletek ? bo zadnych objawow na ciaze nie mam

Gość gość
Ja brałam tabletki 5 lat bez żadnych przerw. Ostawiłam rok temu. Po odstawieniu, żadnych skutków ubocznych , regularne okresy. Powrócił tylko ból brzucha z przed brania tabletek i obfitsze okresy niż te które były jak zażywałam tabletki(wiadomo). W pierwszym miesiącu, dwóch, przed okresem wyszły mi z trzy, dwa "syfki" na twarzy. W czasie tabletek było ich brak. Teraz już nie wychodzą. Brałam po kolei: Cillest, Yasminelle, Naraye. Myślę, ze odpowiednie badania przed tabletkami są konieczne aby dobrać odpowiednie tabletki dla naszego organizmu, wtedy mozna uniknąć powikłań po ich odstawieniu.

Gość gość
ja po pewnym czasie dostalam omdlen, bolow w klatce piersiowej, kolatanie serca. lezalam w szpitalu bo myslalam ze cos ze mna nie tak a jednak wszystko jest dobrze i to wszystko przez antykoncepcje. masakra.:( juz nigdy antykoncepcji hormonalnej. robi taki kipisz w organizmie ze az strach.;/

Gość mraauuu
u mnie podobnie jak u wiekszosci.. wlosy i cera masakra. juz nigdy nie wroce do tabeltek anty. :O

Gość gość
Ja mam 30lat i nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby brać ten syf. Nie wiem jak możecie być tak bezmyślne. Truć się dla faceta? On ma to w doopie, że wy cierpicie. Sama widzisz, potraktował cię jak szmatę i porzucił bo już nie nadawałaś się do ********* brutalne ale prawdziwe.

Gość gość
jeszcze kurczę rozumiem jakby to był twój mąż, to co innego, wyższa szkoła jazdy, jest mężem, więc można się truć skoro on się poświęcił i cię wziął za żonę... Ale zwykły chłopak, który nie jest mężem i nie wiadomo czy będzie? Ech głupota....

Gość gość
dlaczego nie ma tabletek anty dla facetów :( robicie z siebie gumowe lale zeby facet zawsze mógł z******* o każdej porze kiedy mu sie zechce to nic dziwnego że ciało tak wam się odwdzięcza ja uznaje tylko prezerwatywy a jak nie to won z wyra

Gość gość
jak można się poświęcać dla jakiegoś chłopa ja p********* liczycie na to że się z wami ożeni?

Gość gość
ja tez uznaje tylko prezerwatywy, jak moj facet keidys chcial bez to mu powiedzialam wprost, że jak cche bez to niech sobie poszuka innej, od tamtej pory siedzi cicho i grzecznie zaklada gumkę

Gość gość
tak, z facetami nigdy nic nie wiadomo, czy nie wkładał jakiejś innej np. do doopy :)

Gość gość
oj tak, obrzydliwe :O

Gość szaman artysta
Już sama nazwa wskazuje! Brak koncepcji...Z obserwacji wnioskuję,że jest się do wszystkiego anty... Antypatyczna nazwa,zabawa hormonami>harmoni brak. Lobby farmaceutyczne to banda szmaciarzy! Wiem co mówię!Poznałem towarzystwo,nie znam bo nie chcę! Piszę jako facet,nie radzę stosować biochemi w życiu codziennym.

Gość gość
Nie, no świetnie, tylko tabletek nie bierze się dla faceta, tylko dla siebie, żeby nie zajść w ciążę! A gumka może się zsunąć, ja ostatnio biegła po tabletkę po, ile to stresu, nie warto. Nie pomyślałyście, że kobieta też może chcieć zawsze i wszędzie? Albo, że nic nie czuje z gumkami?

Gość gość Paweł
Drogie Panie (o prymitywnym myśleniu...). Uważacie, że jak facet jest mężem to możecie dawać mu bez gumy bo jak mąż to nie p********* gdzie indziej? Przecież 90% klientów prostytutek to właśnie MĘŻOWIE! Facetowi na uwięzi bardziej chce się zamoczyć w innej "nowej " dziurce.

Gość gość 124
Przecież prezerwatywy również robią spustoszenie w organizmie. Niby lateks nie powoduje spustoszeń w pochwie? Mam znajomą, która non stop używała prezerwatyw robiąc loda i niestety wypadły jej żeby z wieku 39 lat ! Jej kochanek DENTYSTA jej o tym powiedział, że jest pewne iż przez prezerwatywy. Sam ze swoich piniędzy kupił jej sztuczna szczękę. Nigdzie nikt wam o tym nie powie, że prezerwatywa szkodzi czy inne rzeczy. A co powoduje z macicy, pochwie? Może te nowotwory, raki macicy są przez PREZERWATYWY. Jesteście naiwne.

Gość Gość  K
Moje dwie koleżanki które brały przez 7-9 lat tabletki antykoncepcyjne nie mogą zajść w ciążę. Jedna juz 8 rok po odstawieniu stara się o dziecko, nic nie pomaga, in vitro też. Straszną krzywdą jest to co robią tabletki antykoncepcyjne i spiralę hormonalne również. Tak tylko nam wmawiają, że noc nie szkodzą i faszerujemy się sami ta chemią i jeszcze za to PŁACIMY. Ci co to wymyślili śmieją się z nas, że jesteśmy tak bezmyślni. Po co dzisiaj obozy koncentracyjne kiedy można truć ludzi i jeszcze ci głupi ludzie sami będą za to płacić. Nie ufajcie lekarzom. Dzisiejsza medycyna nie już medycyną tylko machiną do zarabiania potężnych poniędzy.