Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LDLR5666

CZY TRZEBA SIE SPOWIADAC ZE SIE ZAZYWA TABLETKI ANTY ????

Polecane posty

Gość LDLR5666

Gość TO GRZEEEEEEECH
ŚMIERTELNY

Gość Vadim Borysevicz
wg koscioła karolickiego antykoncepcja jest grzechem , ejsli swiadomie wiesz o tym i zatajasz grzech to ejst to jeszce wiekszy grzech - reasumujac albo koncepcja albo sakramenty

jezeli doustnie to trza wypłukać usta we wodzie święconej. jeżeli dowcipnie to nie wiem

Gość a zdajesz sobie sprawę
z tego że spowiedź o ile nie żałujesz i nie zamierzasz przestać grzeszyć jest nieważna? i taka nieuczciwa spowiedź sama jest grzechem więc jak sięspowiadasz np.: z zażywania tabletek (w końcu tego kościół nieakcpektuje_) albo seksu przedmałżeńskiego to o ile nie żałujesz i nie chcesz z tym skończyć to tylko sobie grabisz nowe grzech i kocioł bliżej ognia :classic_cool:

Gość zyska
Według Biblii kobieta jest tylko po to,żeby dzieci rodzić,więc jeśli robisz cokolwiek,żeby temu zapobiec.......grzeszysz!!! A jeśli bierzesz tabletki na przykład na cerę,to totalna bzdura jeśli chodzi o popełnianie wtedy grzechu!!grzechem wg kościoła nie jest żarcie pigułek tylko cel jakiemu to służy.

Gość nocoty.pl
no to zależy - ja kiedyś brałam tabletki anty w wieku 13 lat, bo mój okres trwał 14 dni :o oczywiście nawet nie miałam wtedy chłopaka :P

Gość na cerę to będzie grzech
próżności :classic_cool:

Gość 88THJH
TO NIE GRZECH JA ZAZYWAM I NORMALNIE CHODZ EDO KOSCIOLA I PRZYJMUJE KOMUNIE I SIE SPOWIADAM ALE KSIADZ MNIE NIE PYTAL NIGDY NA SPOWIEDZI CZY BIORE ANTY WIEC O TYM NIE MOWIE.

Gość zyska
a jakbyś zabiła człowieka,ale ksiądz nie zapytał o to,to też nie jest grzech?:P

Gość czyli zatajasz grzech
bo jako katoliczka zdajesz sobie sprawe z faktu iż kopulowanie po tabletkach jest przez kościół zabronione 🖐️

Gość 88THJH
NIE JEST ZABRONIONE

Gość zyska
Jest zabronione.polecam poczytać w takim razie.Katolicy a własnych zasad nie znają;P o ile pamiętam,to nawet w Afryce z uwagi na AIDS papież nie zezwolił na gumki,a piguły są tylko i wyłącznie na dziecionierobienie, a jak już wspomniałam wcześniej.Chłop ma płodzić,a baba rodzić!!!

Gość Vadim Borysevicz
88THJH- ha ha rozszmieszyłąs mnie , taka jest wiara polaków wszytko traktuja wybiórczo i uwazaja sie za uduchowiony katolicki naród