Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NaTaLiA-BaLiA

Starania o dziecko.Kto ze mną?

Polecane posty

NowaTu24 ja zawsze jestem realistka, nie bujam w oblokach, nie wierze w zabobony takie jak np.ze w czasie ciazy nie mozna kupowac ubranek itp.:) A czy twardo stapam po ziemi... Zdecydowanie tak:) Dziewczyny spod jakich znakow jestescie? Bo spod jakiego ja jestem to nietrudno sie domyslic;)

Ja jestem z pod strzelca ... grudniowa ze mnie dziewczynka :) NowaTu chyba humor Ci dopisuje ... nowa energia w Ciebie wstąpiła :) Tak trzymać ... kto wie może dobre nastawienie to klucz do sukcesu :)

Witam, nie mam dobrych wieści. Rano zrobiłam test. Pierwszy test był jakiś feralny - nawet kreska kontrolna się nie pojawiła. Na szczęście miałam drugi - i niestety nawet cienia drugiej kreski. Pozostało czekanie na @

Smutasowo ... Jak ja bym chciała aby nasz temacik był już pełen ciężaróweczek tych za i roz-pakowanych

... Kurcze niech ktoś mnie wygna z tego łóżka !!!! ... jakiegoś kopniaka da czy coś ... bo nie wyjdę z niego do wieczora ... czy tylko ja się tak wyleguję ??????? Już po 12 leżeć jeszcze w łóżku to chyba przegięcie

pączkowa odpoczywaj sobie ile tylko tego potrzebujesz. W koncu nielatwo bylo... Wypoczeta i szczesliwa mamusia=wypoczeta i szczesliwa dzidzia:):) Twoj odpoczynek jest jak najbardziej zasluzony:) Ja tez odpoczywam:)

ta humor mam swietny. Co do znaku zodiaku ja jestem z pod panny. W niedzielke mam urodzinki :D Ale to co pisza a pannach kloci sie ze mna. Wcale nie jestem strasznie porzadkowa. Nie lubie syfu, ale tzw artystyczny balagan nie przeszkadza mi. No chyba, ze Nickol wiesz cos jeszcze na temat pannienek :D Jutro mam wieczor panienski kumpeli, a za tydzien weselicho. ALe chyba nie pojde, wiadomo alkohol i te sprawy. A teraz wole odpuscic sobie wiszelkie uzywki. Dzis mezus ma wolne. Chodzi i sprzta, a ja robie obiadek :) WIec zmykam...

To macie z mężem fajny dzionek ... osobiście lubię takie dni gdy razem jesteśmy cały dzień :) Co do wesela to ja bym nie odmówiła sobie takiej przyjemności ... Zresztą sama będę się bawić na własnym za 1,5 miesiąca ... pewnie będę nie wskazane mi nerwy ... może jakoś dam radę przyjąć to na spokojnie :)

Gość Fifi 140000
Ja jestem Wagą. Ale co do znaków nie przywiązuję do nich wagi:) Dziś byłam na rozmowie o pracę... Całekiem miło i sympatycznie bez durnowatych i idiotycznych pytań psychologa, który sam nie wie o co mu chodzi:) Czas pokaże czy coś z tego wyjdzie... Jeśli nie i tak w domu mam co robić... remont w toku i sprawy organizacyjne... no i plany powiększenia rodzinki... ale z tym to niewiadomo ile zejdzie... :(

Na wesele idziemy. JEdynie na wieczor panienski nie ide. Jedziemy jutro na dzialke zaraz po wizycie u gienia. Ciekawe jak tam moje jejeczka. 12dc ciekawe czy beda gotowe juz do dzialania. Maz chcialby sie juz poprzytulac, ale gienio powiedzial, zeby narazie nie wspozyc dopoki nie powie czy jajeczka sa juz gotowe. Troche wtrzemiezliwosci nie zaszkodzi hehe. Juz poniedzialek mam jedna rozmowe o prace, a we wtorek 2 :) A teraz ide polezec przy mezulku. dobranoc buziaki :)

To trzymam kciuki za te wasze rozmowy w sprawie pracy dziewczyny :) Ja się relaksuję ... jak to miło nie musieć myśleć że trzeba iść do pracy ... choć czasem przychodzi taki moment że z chęcią bym poszła ... praca ostatnimi czasy dała mi w kość ... więc w porę nadszedł zasłużony odpoczynek :) Choć myślę że wolała bym teraz popracować a później więcej wolnego mieć po porodzie na przebywanie z dzidzią ... niestety krótki to okres jest ... na pewno za krótki ... a urlop wychowawczy, no tak jest ... tylko nie każdy może sobie na to pozwolić. Ale na razie nie myślę o tym ... trzeba się relaksować póki można ... taki czas pewnie już nigdy nie nastanie :)

Gość Fifi 140000
Dzięki Pączkowa:) Ja za Ciebie też trzymam żeby dzidziuś był zdrowy! i Ty razem z nim:) Pozdrowionka:)

dzia Fifi :) Coś tu cisza jak makiem zasiał :) Weekendowo wypoczywajcie dziewczyny ... miłego wieczorku i miłej niedzieli :)

... Oj chyba dziś ma ktoś urodzinki :) 100 lat 100 lat niech żyje żyje nam !!! Wszystkiego naj naj naj naj ......... najlepszego NowaTu i spełnienia marzeń ;) ... buziaki ... udanego urodzinowego dnia :)

Paczkowa wielkie dzieki za zyczonka :* Dzis 14dc. Po 11 na usg. Szczerze to ja juz pomyslala, ze jestem po owulacji. Jajniki bolaly, ale juz przestaly. Sluzu mialam juz pelno (hehe), chociaz i jeszcze jest. W sobote gienio powiedzial, ze pecherzyk w lewym jajniku ma juz 1,6 a w lewym jeszcze malutki 0,6. Powiedział tez, ze bedziemy starac sie zaplodnic jajeczka z obydwu jajnikow. I nagle zucil takie haslo -Bo wie pani, jak maz nie moze a drogi pomoze, to i blizniaki moga wyjsc. A ja, ze bym byla podwojnie szczesliwa :D No, ale jeszcze troche trzeba poczekac :)

Witam Was:) U mnie juz 8 hbd:) I nawet ta ponura aura nie robi na mnie wrazenia. W powietrzu juz jesien... A w moim sercu jeszcze maj:) Hmmm... Grunt to zaczac optymistycznie nowy tydzien:)

A ja jade sobie na zakupki:) Cos dla dzidzi i cos dla mnie. I po moje ukochane deserki Gerber:) Mniammmmm...:)

NowaTu aby u gienia czekały na Ciebie same dobre wieści :) Nicole udanych zakupów :) ... A ja jutro do ginka, mam nadzieję że z okruszkiem wszystko dobrze. Jak na razie to nie myślę o jakiś dzidziulkowych ubrankach czy tego typu rzeczach ... Ale oglądam sobie już w necie mebelki i wystroje pokoików ... najbardziej właśnie tego doczekać się nie mogę :) Jak będziemy urządzać pokoik :) Myślę, że po połówkowym dopiero zacznę szaleć, nie chcę zapeszyć. :)

lekarz przepsial mi duphaston. Mam zaczac brac od srody czyli 16dc. Chociaz jeszcze ide w srode na usg. Powiedzial, ze pecherzyki sa, jajeczek tez sporo, ale cos marnie idzie im rozwoj. Ten wiekszy sie zatrzymal, a ten maly pomalutku rosnie. Dzis zrobilam test owulacyjny i wyszly mi 2 kreski. No, ale chyba nici bedzie w tym cylku. Zobaczymy co powie w srode. Tylko czytam o tym duphastonie i dokladnie nie wiem po co mi go zapisal. A ja sie kurne spieszylam i wybilam jak strzala z gabinetu i dopiero w samochodzie, nalecialo mnie mnostow znakow zapytania. Wiec Moze wy dziewczyny wiecie po co sie dokladnie go bierze. Ba!!! I jeszcze ta zabojcza cena ;/

Lek Duphaston zawiera dydrogesteron- substancję zbliżoną do progesteronu (hormon żeński) naturalnie wytwarzaną w organizmie kobiety. Lek Duphaston jest stosowany w następujących sytuacjach: Hormonalna terapia zastępcza (HTZ) U kobiet po menopauzie naturalnej lub wywołanej chirurgicznie z zachowaną macicą podawanie samych estrogenów jako HTZ może powodować nieprawidłowe przemiany błony śluzowej macicy. Aby temu zapobiec lekarz może dołączyć do leczenia lek Duphaston. Niedobory progesteronu Duphaston jest stosowany w przypadku leczenia niedoborów progesteronu, takich jak: • leczenie bolesnego miesiączkowania • leczenie endometriozy • leczenie wtórnego zaniku miesiączki • leczenie nieregularnych cykli miesiączkowych • leczenie nieprawidłowych krwawień z macicy • leczenie zespołu napięcia przedmiesiączkowego • leczenie poronień zagrażających i nawykowych związanych z ustalonym niedoborem progesteronu • leczenie bezpłodności związanej z niewydolnością ciałka żółtego