Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NaTaLiA-BaLiA

Starania o dziecko.Kto ze mną?

Polecane posty

Gość korajka
nie pojechałam na betę bo dzwoniłam do mojego ginekologa po prostu się umówiłam na jutro na 20 wszystkiego się dowiem....drugi test pokazał naprawdę widoczna krechę chodź teko bladszą od testowej........Nasturcsja gratulacje!!!

Gość korajka
Nasturcsja mam pytanie powiedz mi w jaki sposób Twój gin stwierdził ciąże wtedy kiedy poszłaś z wynikiem bety dzisiaj jest mój 25 dc jutro termin spodziewanej miesiaczki czy on coś zobaczy??? jak będzie wyglądało badanie to dosyć wcześnie ale kazał mi przyjść jak mu powiedziałam o testach

Gość aleksandras01
Raczej jest to za wczesnie, by cos zobaczył. Pewnie zapisze luteinę na podtrzymanie ciąży. Pozdrawiam

korajka ja poszłam do lekarza po 3 dniach od spodizewanej miesiaczki bo miesiaczka wypadała w piątek a ja poszłam w poniedziałek.. wiedzialam ze nie przyjdzie jak sie pojawia druga blada kreska to juz tak naprawde wiadomo co jest grane;)...... lekarz cie zbada ginekologicznie jedyne potwierdzenie to powiekszona szyjka macicy...... i bedzie potrzebne USG ale najlepiej wykonac min 7 tydzien juz cos widać....wczesniej widac tylko jajko ....i badania zleci morfologie itd.... potwierdzenie ciąży przez gina to badanie gin na podstawie ktorego stwierdza powiekszenie trzonu macicy:) i mniej wiecej tydzien, a no i sprawdzacie przewidywany termin porodu u mnie sie nie zgadza bo wdg miesiaczki dzis powinien byc 9 tydzien a jestem w 7 :) wdg USG :)

nastrucja tosz to szok!!!Gratulacje!!pragnelas tak mocno ze az blizniaki:D:Dsuper:)ja jutro jak nic nie przyjdzie testuje sie dluzej nie bede czekac...

Gość kaarrolla
No dziewuszki to się nam sypnęło!!!! Gratulacje ogromne:) Dziambelek ja to jestem pewna że ty jesteś już w ciąży!:) Ja za to nie mam monitoringu w tym cyklu ale zrobiłam test owulacyjny. Jest pozytywny więc jutro chyba owulacja. Zgadza się mniej więcej z tymi cyklami w których miałam monitoring. Jeszcze sobie luteinę zaaplikuje od 16 dc. i zobaczymy.... Czekam na termin tej laparo-mam dziś się coś dowiedzieć.A może się nie doczekam?:)

dziambelek trzymam mocno kciuki..... jestem zszokowana ciut..... generalnie nie zastanawialam sie co by bylo gdyby.... a tu prosze... martwie sie o wiele rzeczy materialnych i zdrowotnych wiadomo ze dzieci kosztuja w tych czasach.... myslalam o dwojce... kurcze musze ochłonąć:).....

Dziewczynki bo tak zblizam sie ku okresowi, ale nie wiem co o tym wszystkim myslec. Jak pisalam wczesniej przytulanki byly tylko 10dc. Moj cykl trwa 25-26 dni. Dwa dni pozniej przez dwa-trzy kolejne dni kuł mnie jajnik, tak pulsacyjnie. Nie bylo to kłucie owulacyjne bo tak to mnie kłuło tego 10-tego dnia. Wczoraj rano poczułam ze mnie piersi zaczynaja bolec. Wrocilam z pracu i znowu dostałąm pulsacyjnego bulu tyle ze nie jajnikow a brzucha. Podobny bol jak na okres ale ciut inny i tak przez 4 godziny mialam skurcze. Dzisd juz piersi mnie nie bolą , temperature rane mierzylam i mialam 37.2. za to jajniki teraz pobolewaja tak jak na okres. Juz sama nie wiem o co kaman ;/ Spac mi sie bardziej chce, a dzis w pracy zrobilo mi sie slabo. musialam otworzyc drzwi na fula i posiedziec przy nich troche bo bym padla. Wiem, wiem... wmawiam sobie oznaki ciazy :).. hehe. Tak bym chciala ,ale chyba nic z tego nie wyjdzie :((((((( Postanowilam ze dzis kupie test i z rana sie zatestuje.. .Wiem ze wyjdzie jedna krecha, ale przynajmniej bede miala potwierdzenie i nie bede sobie ciązy wmawiac. Chyba to dobry pomysl zeby odsunąć sie wlasnie w taki sposob od myslenia non stop ze jest sie w ciązy.

no i lipka... jedna krecha :((((((( ... boli mnie to , ale juz przynajmniej obsesyjnie nie mysle o tym czy jestem w ciazy czy nie... Dzis to mam straszny dzien :( Pokłocilam sie z moim kochaniem, dowiedzialam sie ze moj ojciec jest w szpitalu na obustronne zapalenie pluc z powiklaniami, dodatkowo od tyg ma prawie 40 stopni goraczki i za cholere nie moga mu tej goraczki w szpitalu zbic, no i nie bedzie dzidziusia :(((((((( Wyc mi sie chce z tego wszystkiego... Nawet w tym obcym miescie nie mam sie komu wyzalic , bo jestem tu sama jak palec :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Ja to cale zycie mam pecha :( Nic mi w zyciu nie wychodzi, wiecznie pod gorke. Czasami to juz mi sie zyc odechciewa, sensu juz nie widze :( Musialam sie tu wyzalic, bo naprawde nie mam komu :(

Gość ulllallla
nasturcsja Koleżanko, no moje podwójne gratulację! Sypie się sypie, Dziewczęta, także u tych ,,Niepewnych" i ,,Czekających" za chwilkę też się posypie :) Ja jutro pędzę na usg.. oczywiście jak to ja, boję się.. czy wszystko jest w porządku, czy coś będzie widać. Tak ,,na oko" to 7-8 tydzień. Morfologii jeszcze nie zrobiłam, bo codziennie rano mam takie mdłości, że hej. Do pracy nie mam siły iść. Zastanawiam się, jakie jest to pierwsze usg, czy dopochwowo, czy przez brzuszek, ale przez brzuch to chyba jeszcze za wcześnie. 3majcie się Dziewczynki!

Gość ulllallla
moniasonia83 Nie myśl tak, że całe życie masz pecha, bo na pewno tak nie jest. Masz faceta obok siebie, który Cię kocha :) Dzidziuś przyjdzie, będzie potwierdzeniem Waszej miłości. Tata wyzdrowieje, a w życiu zapewne dużo rzeczy Ci wychodzi. Czasami są to różne rzeczy i pewnie nie wszystko się docenia. Głowa do góry i będzie git :) Pozdrowionka!

Dziambelek.. u mnie tez negatywny.. ale przynajmniej ciesze sie ze juz obsesyjnie nie mysle.. malpa ma byc za 3 dni i przynajmniej wiem ze przyjdzie.. Moze poczekaj Ty pare dni ,skoro @ CI sie spoznia i powtorz. Albo na bete idz. Mi mimo ze jest smutno ze @ bedzie to sie jednak ciesze ze juz to sprawdzilam. Nie bede jak nawiedzona latac do wc i patrzec czy juz cos leci czy jeszcze nie. To jest dobra metoda, przynajmniej dla mnie :) Ja działam od kwietnia, jeden sen mi sie sprawdzil niestety ze bedzie choroba w rodzinie, w drugim snilo mi się źrebie co onacza ze dowiem sie o narodzinach dziecka.. Skoro zly niestety sie sprawdzil to moze dobry tez sie sprawdzi. Chociaz wolalabym zeby zaden sie nie sprawdzil , niz zly i dobry. Pozyjemy , zobaczymy a tym czasem lece do roboty ;/ Pozdrowionka i dwukreślnych testów wszystkim zycze :*

ulllallla dziekuje ale szok totalny ;)............ Co do USG tak jest dopochwowe przez brzuch nic nie bedzie widać:)...... 3mam mocno kciuki:).... teraz juz wszystko bedzie dobrze;) korajka jak tam samopoczucie i ogolnie co dobrego?:* dziambelek troche to dziwne moze mialas jakis kiepski test mnie wychodzil pozytywny tylko Quick Viu (Czy jak to sie tam pisze) i chyba Bobo test a mialam dwa jakies kinder test i cos tam jeszcze i na nich byla masakra cos tam pod swiatlo bylo widac ale tragicznie, dopiero teraz jakikolwiek bym nie zrobila sa na kazdym dwie mocne krechy no ale po jakim czasie:) Kaarolla a co dobrego u ciebie ??:) Moze laparoskopia nie bedzie potrzebna;) Idzie wiosna ponoc czas płodny:) dziewczyny dobrze bedzie!!:) moniasonia83 ja tez kiedys sobie wmawiałam tak jak ty wiem dokładnie jak to jest, tez w zyciu wcale nie mam lekko, wiecznie pod gorke z wszystkim ale jednak wierzylam ze sie uda udalo sie po roku co prawda ale udalo!:) Kazdej z nas sie uda!!!:) Czasem po prostu dziala zatrzymująco hormon stresu lub sam fakt ze podswiadomie bardzo chcemy moja bratowa jest na to przykładem mowila ze o tym nie mysli ale myslala a jak zajela sie weselem swoim bo stwierdzila ze postaraja sie po slubie a teraz zajmie sie weselem to w pierwszym cyklu zaciązyła:)...Cos w tym chyba jest ;)

aaa i dziewczynki jednym z objawow ciazy jaki tez mialam jeszcze przed okresem sa upławy..... takie gęste bardzo i duzo tej wydzieliny;) Takze to tez moze byc wskazówka;) buziaki

Gość korajka
cześć dziewczynki Dziambelku nie poddawaj się może faktycznie trzeba zrobić test jeszcze za kilka dni.........ja wczoraj byłam na wizycie miałam robione USG....następne 15 kwietnia....na razie jest bardzo wcześnie ( byłam w dniu spodziewanej miesiączki) ale lekarz potwierdził że ewidentnie do zapłodnienia doszło....mam tam jeszcze jakiś płyn poowulacyjny ale to podobno nic złego.......mam zapisane witaminy z jodem (podobno przez Japonię) no i jeśli wszystko będzie ok to za trzy tygodnie zobaczę na USG coś więcej............ zgadzam się Nasturcsja ja też mam dużo wydzieliny czego nigdy przed okresem nie miałam i momentami aż się boję, że to co innego bo tak wilgotno........My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy myślicie, że już można??? Bo ja nadal nie wierze....mój D zawsze mówił , że chciałby przed trzydziestką no i mu się udało bo za miesiąc kończy 29....chyba chciałby się już pochwalić ale ja jakaś jestem sceptyczna

Gość kaarrolla
JA dziewczyny wczoraj na teście owu. miałam dwie jednakowe kreski -czyli pozytywny a dziś moja jest dużo ciemniejsza od testowej ,czyli co ? dziś mam bardziej pozytywny????? Kiedy ta owulacja będzie? sama już nie wiem bo chcę wziąć ovitrelle na pękanie i się już pogubiłam....

korajka ta wydzielina to nic złego;) Najwazniejsze zeby plamienia nie bylo ani krwawienia;):*, ja tam nie moglam wytrzymac i powiedzialam jeszcze przed pierwszym USG i poki co wszystko jest dobrze:):* kaarolla owulacja ponoc jest wtedy jak kreska druga jest ciemniejsza od testowej z tego co mi sie tam obiło;) ja zawsze tak mialam i sie potwierdziło;)WIesz co bo pisałaś ze brałaś Clo..... moze nie bierz tego leku na pękanie jajeczek Clo ma własnie powodowac pękanie ja prosiłam moją gin o dodatkowo cos na pękania to nie chciała dać powiedziałala ze albo jedno albo drugie bo wkoncu nic z tego nie wyjdzie:) A jednak wyszlo;) w kazdym razie trzymam kciuki mocno!!:)

Gość kaarrolla
Hmm to sama już nie wiem,bo mój z kolei mówi że clo to jest na wzrost i dojrzewanie a na pękanie to pregnyl albo ovitrelle...a cholewka, co lekarz to inna teoria:) Ale myślę ze masz rację i ten drugi test jest pozytywny.

Gość korajka
Nasturcsja a co z Twoim torbielem pisałaś, że jakiś był?? ja też mam ale powiedział, że na razie to nic złego tylko że mnie bardzo boli lewy jajnik w USG miałam napisane że ma 28 mm powiem, ze trochę nie rozumiem i mam nadzieję, że to nic złego

Gość korajka
ja już się zdenerwowałam jeszcze nie dotarło do mnie , że jestem w ciąży mimo lekarza i testu a przeczytałam, coś czego nie chciałam, że czasem torbiel mylony jest z ciażą no ale test wyszedł..........ale ja sobie nabijam sama głowe

korajka mam torbielke ale ona odżywia ciąże i nie jest przeciwskazaniem do prawidłowego rozwoju płodu... bałam sie o to samo co ty na innym forum dziewczyna mi napisała ze to napewno torbiel ze przez to test pozytywny itd...... ja sie wystrszyłam jade do lekarza a ona do mnie ze nie prawda! Zrobili USG i jajko;) wiec torbielka w niczym nie przeszkadza a ty zamiast sie zamartwiac łap sie za kwas foliowy i do łozeczka odpoczywać!!!:) kotek wszystko bedzie dobrze!!!:)

Gość korajka
dobrze, że mam się kogo poradzić :*:* bo mnie tak czasami trzeba palnąć w łeb i sprowadzić na ziemię......

dziewczynki sorki ze wam tak zrzedze, ale nie mam kogo sie poradzic. mam nadal podwyzszona temp. 37,2 , brak @(8dni), bóle brzucha, a test negatywny. nie wiem czy mam zaczac sie martwic i isc do lekarza czy poczekać jeszcze;/

Gość korajka
Dziambelku a jakiej firmy test robiłaś?? może Nasturcsja ma rację i ma to jakieś znaczenie ja robiłąm bobo test..... a nie chcesz iść na betę?? może jednak Ci się udało a jeśli wierzyć to czasami testy bardzo późno wychodzą mojej przyjaciółce tydz po spodziewanej @....a jeśli nawet nie jesteś w ciąży to nie trać nadziei i nie martw się póki co brakiem @ sama wiesz jak my to przezywamy może to ze stresu....ja wierze, że będzie dobrze:*:* w ogóle dziewczynki nie poddawajcie się ja też myślałam, że mam takie problemy , że to się nigdy nie uda

dziambelek a masz duuuzo wydzieliny (upławy)? gęste i duuuuuzo????? polecam test Quick Vue jeden z droższych ale jeszcze nigdy mnie nie zawiodł przy pierwszej ciazy i teraz przy tej;) ten pokazał odrazu :)a moze beta faktycznie???? bo jednak 8 dni to duzo...

Gość kaarrolla
Dziambelek, mnie przy pierwszej ciąży test wyszedł negatywny a tydzień później już pozytyw....może i u Ciebie tak się stanie!! Musisz wierzyć i kochana na betę leć! A zażywasz luteinę albo duphaston? bo mnie on przesuwa okres o ok tydzień czasem. Sama już nie wiem co Ci napisać słońce:) A co do torbieli to zależy jaka on jest, bo zwykła z nie pękniętego pęcherzyka faktycznie całkiem jest nie groźna . a jeśli jest to nawet to świństwo co ja mam czyli endometrioza(torbiel czekoladowa) to i ona w czasie ciąży samoistnie się zalecza ! Jednym słowem ciąża to najlepsze lekarstwo na te cholery:)Tak więc uszy do góry:)

dziękuje za odpowiedzi uwielbiam to forum:):)Bo są tu świetni ludzie( nie brac tego za wazeline:P)upławy mam właśnie normalne, nazwy testu nie pamietam kinder..??i bobas namalowany, ale tak jest prawie na większosci testow:):)moze faktycznie kupie ten co polecacie.luteiny i duphastonu nie zażywam bo niby ostatnio u mnie bylo wszystko ok.