Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NaTaLiA-BaLiA

Starania o dziecko.Kto ze mną?

Polecane posty

dziambelek wiesz co ja tez robilam ten kinder test z bobasem taki rozowy, to byl jedyny test ktory mi nie wyszedl..... naprawde.... ale sama juz nie wiem bo z koleji mocniejsze uplawy powinny sie pojawic po dacie spodziewanej @ ale to zapewne nie jest reguła... wiec albo beta albo lepszy test;).... luteina tez by byla dobra bo po pierwsze wspomaga rozwoj zarodka w poczatkowej fazie a dwa jesli nic nie wyszlo to chociaz okres wywoła;).... ale miejmy nadzieje ze bedzie pierwsza opcja za ktora trzymam mocno kciuki!!:)

Hej dziewczynki.. u mnie lipa na calosc.. wlasnie dostalam jakiegos plamienia. caly dzien mi prawy jajnik dokuczal a teraz na wieczor plamienie. i nie dosc ze okresy mi sie skrocily do 25 dni to po dzisiejszym dniu skrocilmi sie do 24 :( pewnie jutro siupnie na maxa. I jak ja mam w ciaze zajsc jak cos mi sie chrzani i okres za wczesnie sie pojawia :( Chyba musze sie przejsc do jakiegos ginekologa, bo inaczej nigdy dzieciątka nie ujrze :( Załamana jestem na maxa i ryczec mi sie chce jak nie wiem :( Miala moze ktoras z Was takie problemy ze skroconym okresem?

Gość kaarrolla
Monia- okres co 21 dni i mniej to jest problem , a u Ciebie jeszcze ta nie ma. Owulacja może występuje u Ciebie ok 10 dc i to by było oki. Grunt sprawdzić czy ona faktycznie jest ,i czy II faza trwa minimum 12 dni.Jeśli tak jest to wszystko jest jak należy.Nawet to lepiej bo więcej masz szans na dzieciątko bo i więcej cykli w roku niż u kobiety z 32 dniowym cyklem.Tylko musisz wiedzieć jak i kiedy masz owulację, czyli monitoring się kłania.:)

Gość korajka
czesc dziewczynki ja cały weekend byłam na naukach przedmałżeńskich i torbiel pobolewał i trochę plamiłam nie dużo trochę tyle co śluzu normalnie w dzień... kolor taki karmelowy i nie wiem co robić??? czy od razu gnać do gina?? od czego to może być...dodadm, że było mi bardzo niewygodnie całe dwa dni siedzieć i mnie uciskało

korajka jak masz luteine to od razu pod język i biegiem do lekarza w ciazy nawet najmniejsze plamienie moze byc niebezpieczne! Nie ma zartow:):* dziambelek domyslam sie co czujesz ale nie poddawaj sie kolejna @ to kolejna szansa!!!:)

liliput88 z tego co mnie wiadomo to dwie ja i korajka dziewczynki nadal probują wiec niebawem pewnie beda juz wszystkie;)

Gość ulllallla
no i ja jeszcze się dopisuję do listy.. udało się niedawno :) dziambelku, tak jak pisze nasturcsja kolejna @ to kolejna szansa. Wiem, że rozczarowanie boli i przez całą @ myśli się o tym, że się ponownie nie udało. Sama to przechodziłam niedawno. Jednak na pewno będzie dobrze, zobaczysz!! Mnie mdli okropnie, od 2 dni coraz gorzej... słabizna jestem, w pracy ledwo co dziś usiedziałam, a zaczynam w niej bardzo ważny, terminowy temat ogarniać.. a stresu muszę unikać. Pozdrowionka dla Was Dziewczynki!

ulllallla ja tez mam ogroooomne mdłości:( i kto powiedzial ze sa tylko rano!!!:((( są 24h nawet w nocy potrafia mnie obudzic o tym ze jestem słaba to nawet nic nie mowie, czuje sie jak inwalida wojenny:), nic zrobic tylko podusia łozko i kocyk..... ja mam nadzieje ze minie niebawem zaczyna mi sie 3 miesiac wiec licze ze to minie przynajmniej mijalo w poprzedniej ciazy ! Takze nie jestes sama:)) korajka jak plamienia ustały??? dziambelek jak samopoczucie? kaarrolla jak laparoskopia?:)

Gość kaarrolla
Do laparoskopi mam jeszcze 2 cykle:) Więc staram się jeszcze ile mogę:) ale mój mężuś już nie taki demon jak dawniej......ha ha ha Ale i tak go kocham:) Dziś 18 dc-byle trwał 9 mc.

cześć. ja czekam na dni płodne:)a tak w tym tygodniu powtórka badan mojego meza oraz wizyta u androloga. mam nadzieje ze wyniki beda lepsze:)

Gość korajka
hej dziewczynki plamienie odeszło od razu jak się kurs skończył,widocznie było mu tam trochę ciasno a mnie kosztowało to kawał drogi,wczesną pobudkę i całe dwa dni poza domem....teraz już ok...nie mogę się doczekać usg.... pozdrawiam Was wszystkie kochane i za wszystkie trzymam kciuki:)

dziewczyny byłam wczoraj na USG... jedno sie wchłoneło we wczesnym etapie i jest jedno :) widzialam zarys rączek, nozek troche jeszcze jak płetwy hehe ale najwazniejsze widzialam serduszko bijące:) Normalnie ciesze sie jak głupia:) oby bylo wszystko dobrze i obym dotrwala do października!!:) A jak u was starania??? Korajka jak samopoczucie bylas u lekarza lub na USG ????

Gość korajka
czesc dziewczyny ja na usg mam 11, na razie czuję się dobrze chociaż bolą mnie bardzo piersi....już się pochwaliliśmy najbliższej rodzinie, i na razie miało tak zostać ale mam 16 lat młodszą siostrę która juz wszystkim koleżanką z podwórka opowiedziała jaką mam fasolkę...codziennie się pyta, żeby jej narysowac jaka juz jest......a u Was jak starania?

Gość korajka
aaa a termin mam na koniec listopada ale to się moze jeszcze zmienić:)

czesc.musze sie pochwalic ze mojemu m. poprawily sie wyniki!!!jest super.teraz tylko sie starac:)

Gość kaarrolla
O! Dziambelek to cudownie:) czyli do roboty!!! Ja w tym miesiącu nie wiem czy była owulacja bo nie miałam monitoringu:( a nie czułam nic a nic. Zwykle po owu do okresu pobolewał mnie brzuch a tu nic. Chyba lipa znowu...

Hej Dziewcynki. Ja zaczełam juz nowy cykl. Jutro , pojutrze lub po pojutrze będie owulka, tzn mam nadzieje ze bedzie :) JAjnika leciutko juz czuje, wiec moze bedIew. Na monitoring nie ide w tym miesiacu bo nie mam kiedy ;/ Moje kochanie jutro przyjezdza wiecv beda wióry lecialy :) Ale i tak mam pesymistyczne podejscie do tego ze sie uda ;/ Pije ziółka, jem wiesiolka, bioire kwasik. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Gość kaarrolla
A ja mam 25dc. i zrobiłam test ale niestety negatywny......Trudno:( teraz nie mam wymówki by nie narobić się przy układaniu drzewa do kominka.......yyyyhhhmmmmmmmm przykro mi , ale też jest coś dziwnego-już nie płaczę, chyba przywykłam.

karolka jeszcze nic nie jest stracone!trzeba wierzyć:) chociaż ja już sama w to wszystko wątpię ze cokolwiek się uda u mnie:(

dziewczyny uda sie !!!!! Ale niestety trzeba troszke sobie odpuscic, ja wiem jak to jest sama tak robiłam az wkoncu nie mialam sily i podeszlam na zasadzie bedzie co bedzie......nie myslalam o tym tak intensywnie zajelam sie remontem mieszkania i bach;) udalo sie:)

Gość korajka
czesc kochane bedzie dobrze, mówie Wam. ja teraz całymi dniami śpię.......niby wcześnie chodzę spać ,nie wstaje tak zaraz z kuram...ale o 11 to mnie tak morzy sen, że w ciągu pięciu minut jak się nie położę to i tak zasypiam gdzie stoję.....tak więc odpoczywam a w poniedziałek zobaczę moją dzidzie na usg.

Gość kaarrolla
Korajka, też tak miałam w pierwszej ciąży , pamiętam dokładnie:) odpoczywaj ile się da bo potem ze snem może być kiepsko:) Miałam tez wahania nastroju i płaczki więc jak Ciebie dopadną przypadkiem to wiedz że szybko mijają i zostaje tylko szczęście!!!

Hej Dziewczynki... Co taka cisza? Chyba sie wszystkie ostro wzięły za staranka :) U mnie nic z tego nie bedzie.. Moj w tym miesiacu sie nie postaral.. Nie dosc ze przyjechal dzien pozniej to na czwarty dzien nic nie bylo :( Czekalam jak glupia az cos zacznie az wkoncu usnelam :((((((( Ale w sumie to juz mi sie tez odechcialo walczyc z wiatrakami.. Jak mojemu tak zalezy jak ostatnio pokazal to ja dziekuje.. caly czas slysze ze dzidizusia chce, tyle ze palcem to ja sobie go nie zrobie. Poza tym wydaje mi sie ze my chcemy to dziecko, bo to nam pomoze byc razem, bo pojde na l4 i sie wyprowadze do innego miasta. Tak nam Bozia nie pomoze. I wcale sie nie dziwie. On nie potrafi ze mna pogadac i podjac ze mna wspolnie decyzji ze rzucam prace, przeprowadzam sie i wtedy bedziemy sie o dzidziusia starac. Mowilam juz mu ze jestem w stanie zrezygnowac z pracy i sie przerowadzic, no ale zadnego odezwu z jego strony nie uslyszalam. Przy takim jego podejsciu i nastawieniu to ja nigdy w ciazy nie bede, jak on po to tylko chce miec dziecko zebym mogla sie zwolnic. No niestety taka smutna prawda :(((((((((((((((((((((((

u facetów juz tak chyba niestety jest, jesli chodzi o te sprawy (Dzieci itd).... maja troche inny stosunek... mało znam facetow ktorzy przezywaja to tak jak kobieta. Przy pierwszej ciazy tez tak mialam moj "dorosły" maż mozna powiedziec dojrzał do dzieci dopiero teraz kiedy córka ma 3 lata:)... poczatki byly ciezkie... uczenie sie prawdziwej odpowiedzialnosci..... choc mam nadzieje ze u ciebie chodzi tylko o to zebyscie wkoncu mogli byc razem... choc wiem ze dziecko nie jest lekarstwem na wszelkie niepowodzenie ....Myślę ze kazdy ma swoje jakies przeznaczenie i w kazdym odpowiednim dla nas momencie ta dzidzia sie pojawi:). Czasami to nie tylko medycyna, warto w to uwierzyc:) Buziaki i 3mam kciuki. Korajka jak sie czujesz???jak USG Dziambelek jak kolejne starania?? Kaaroolla jak tam laparoskopia????:) Ja generalnie czuje sie kiepsko zwłaszcza jak jest zmiana pogody mdłosci moze ustały da sie zyc;)..... ale w nocy 500 razy siusiu... macica rosnie czuje czuje sie jakas taka ocieżala i brzuch mi rosnie!!!:) znow bede sie toczyc niebawem hehe;) Ale od przyszlego tygodnia zaczynam 2 trymestr wiec troszke chyba bedzie ulga ze niebezpieczenstwo minelo.. choc tak naprawde dopoki sie nie urodzi to nic nie wiadomo:)

czesc dziewczynki. starania u mnie sa caly czas realizowane. od wczoraj strasznie kuje mnie macica przynajmniej w tych okolicach. moje podejscie zmienilo sie. staram sie juz nie nakrecac, nie myslec tyle o tym, ogolnie to czuje jakas tam zlosc i tak jakby sie buntuje.pewnie znow sie nie uda i tak w kolko.meczy mnie to wszystko.

Dziambelek Ciebie to przynajmniej cos kłuje.. a mnie nic.. hehe... a owulacje mialam od 5-6 dni temu.. U mnie to dopiero bedzie wielka kicha :) Nie to zeby mnie to cieszylo, ale co zrobic... pozostaje sie tylko z tego smiac... Nawet tempki nie sprawdzam ,nic. Takie podejscie jest najle[sze.. Ja na 21 jestem przygotowana na ciotencje. I wcale sie nie załamię jak przyjdzie , bo dzis juz wiem ze przyjdzie. Stwierdzilam ze to chore tak obsesyjnie myslec. I w tym miesiacu nic o tym nie mysle. Zaglądam na forum tylko dlatego ze mam nadzieje ze ktorej z Was sie udalo, zeby dac sobie cien nadzieji ze i mi sie kiedys uda... Dziewczynki pełen luzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ;) Buziuaki :*****************

Gość korajka
czesc dziewczyny....ja bylam dzis na usg widzialam serduszko tylko ten torbiel sie powiekszyl 45 mm wiec troche sie martwie,poza tym jestem szcesliwa i jakos znosze wszystkie dolegliwosci dzielnie:) i moje piersi zaczely mi sie podobac:)