Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxior

Jaki LCD? na co zwrócić uwage?-do znających się ...

Polecane posty

Gość maxior

chce kupić LCD 37-40 cali. Na co mam zwrócić uwagę? czas reakcji? kontrast 5000-35000(!) ?? CO jest najważniejsze? prosze doradźcie! mam n aoku dwie marki - Samsung i Philips - mniej więcej takie same parametry i ceny. Który wg Was jest lepszy??

Gość ile chcesz możesz wydać
i do czego ma służyć?

Gość koza karnawałowa
na rozdzielczość i ilość gniazd

Gość maxior
ma służyć do oglądania TV i flmów z dvd... chyba normalne :D te maja 3 gniazda a rozdzielcz\ość - jakies 1920x1080 a konrast??? bo ten waha sie najbardziej 5.000 do np. 35.000 !! a przy tym nie ma ogromnej róznicy cenowej

ma służyć do oglądania TV i flmów z dvd... chyba normalne :D Niekoniecznie "normalne" Ponieważ: - TV może mieć różny sygnały: analogowy, cyfrowy, rozdzielczość HD lub nie - może służyć do grania na PS3. XBOX - filmy z dvd - może tez być Blu-ray ... Jeśli wstawiasz mi " :D " to ciesz się chociaż, że tak ci podpowiedziałem, bo nawet na tyle nie zasłużyłeś...

Porównanie danych i co oznaczają proponuję googlować. Natomiast ja \"samsunga\" nic nie kupię.

Gość maxior
bez chamskich podszywów :O Myrevin - z Samsunga nie?? dlaczego? ma dobre opinie

hehe ;) podszyw chyba a jesli nie i tak mnie nie rusza :D

Gość maxior
tamte maja rozdzielczość full hd......... najbardziej chodzi mi o ten KONTRAST...prosze o rade bo nie wiem, jest duża rozbieżność

Gość maxior
mnie też.... coś taki drażliwy??

Gość ja mam od paru dni
LG 47 cali full HD i jestem baardzo zadowolona, mam też 32 calowego samsunga, na środku ekranu zrobiła się duża plama, ponoć to martwe piksele :P nie do naprawienia :P też nie polecam samsunga

Gość maxior
mam samsunga 37 cali, kupionego 3 lata temu za 5,5 tys - teraz pewnie połowe tyle kosztuje. Działa idealnie bez zarzutu ;) Nie pamietam jakie ma parametry bo jest obecnie u rodziców. A teraz chce drugi 37-40 cali. Nie znam się na TV więc chcę się kogoś poradzić.

Na rozdzielczość, ta którą podajesz jest w miarę. I kontrast! Kontrast! Bo wysoki kontrast jest znacznie istotniejszy niż wysoka jasność czy kąty widzenia, które producenci LCD przedstawiają jako główne zalety swoich produktów.

Gość maxior
musztarda - dzięki...włąsnie o to mi chodziło, co jest wazniejsze, na co patrzeć!! ;) 1920x1080 w miare?? ajaka jest lepsza - zaznaczam ze nie chce znowu wydawac 4-5 tys. na TV :O

I jeszcze MPG4 :), bo jak wejdzie naziemna telewizja cyfrowa, to nawet mając LCD z dobrymi parametrami bez tego, nie będziesz jej odbierała. Większości to nie dotyczy, wiadomo, ale weź to pod uwagę.

Gość maxior
kontrast 35 000 moze być? a czas reakcji matrycy ma wielkie znaczenie czy nie? wha sie miedzy np. 4-8......

Za 4-5 tysięcy spokojnie kupisz. Tak myślę. :) Ja jestem zboczona, bo dla mnie tylko Sony, więc nie będę doradzała.

Gość koza karnawałowa
za dwa lata wchodzą już monitory nowej generacji -to teraz to złom

Gość maxior
co do naziemej tv cyfrowej - ma wejść za kilka lat dopiero ... czy to prawda??

Gość maxior
koza - ciągle wchodza nowe rzeczy, nowe technologie :) w ten sposób do dzisiaj nie ogladałabym tv bo ciągle czekałabym na LEPSZY model ;)

Gość maxior
musztarda - kontrast 35 000, rodz. 1920x1080, full hd itd... 3 gniazda, przy 37 calach mam teraz na Ceneo juz od 2000-2300 tys ;)

musztarda (unknownroad1@wp.pl) Na rozdzielczość, ta którą podajesz jest w miarę. - w miarę ? na dziś praktycznie najwyższa ze "sprzedażnych" kontrast typu 50 000 to marketingowa ściema mpeg4 - w zasadzie nieistotne czy w LCD będzie czy nie będę się wtrącać ;)

Gość maxior
wtrącaj się :) dziękuje za radę, naprawde co jeszcze???

Gość Polecam i to bardzo
Panasonic - super sprzęt. LG nie kupiłabym za żadne pieniądze. Pracowałam w produkcji podzespołów do LG to jedna wielka porażka.

Gość maxior
LG, daewoo i tym podobnych nawet nie oglądam

Gość Polecam i to bardzo
Mądre podejście :D

Jaki sygnal? Bo jesli np. kablowka to LCD odpada odrazu. Dzisiaj najlepiej kupic plazme.

Gość philips polecam

Gość maxior
plazme--- to raczej mało tera zpopularne tv... i raczej nie mają swoich zwolenników, jest to starsza technologia niż lcd...