Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikara////

Jak czesto powinno sie robic usg piersi???

Polecane posty

Gość panikara////

Witam mam 23 lata i od zawsze jakos tak przesadnie martwie sie o swoje zdrowie. Jakis czas temu sporo czytałam o nowotworach piersi i o tym jak wazne jest kontrolowanie piersi samemu. zaczełam badac sobie piersi i oczywiscie wydawało mi sie ze mam tam same guzy. A to wyczuła jakies zgrubienie a to co ,mnie bolało. Poszłam do ginekologa, który nic nieprawidłowego nie wyczuł. Ale ja i tak sie uparłam i poszłam na usg piersi, które takze nic nie wykazało, lekarz powiedział ze wszystko jest ok. Teraz zauwazyłam ze mam jakies zgrubienia w okolicach sutków. Czy to znowu moje urojenia??? Usg miałam robine jakies pół roku temu. Moja mama i wogule wszyscy twierdzą ze przesadzam i niepotrzebnie czytam w necie o roznych chorobach bo odrazu znajduje u siebie ich objawy

Gość panikara////
Czy ze mna jest cos nie tak, ze tak sie martwie i boje??? Czy to normalne ze w jednym i w drugim sutku wyczuwam jakies zgrubienia?

Gość panikara////
a czy to mozliwe ze jesli 6 miesiecy temu usg nic nie wykazało to w ciazgu tych 6 miesiecy mogło mi sie zrobic w piersiach cos groznego?????

Gość panikara////
chciałam jeszcze dodac ze te zgrubienia wyczuwam jak sciskam sutki

Gość tak sie nie robiiiii
o matko przesadzasz ja teraz tez bede miala robione usg piersi, ale ja mialam wlokniaka wiec sie musze kontrolowac, a Ty nic ci nie jest i wymyslasz, chesz sobie jakas chorobe wynales jejku przestan o tym myslec nic ci nie jest bylas u lekarza mialas padania a pozatym usg sie robi osobo ktore maja jakies wlokniaki i inne tego typu sklonnoci i wykonuje sie je raz na rok

Gość panikara////
ok, dzieki za odp. Mam ostatnio problemy ze stresem i jestem bardzo podatna na denerwowanie sie byle czym.

Gość tak sie nie robiiiii
najlpeiej jakas relaksujaca kapiel space, mialas robione usg i ono naparwde jest skutecznym badaniem nie musisz sie martwic a to ca wyczowasz przy brodawkach ta sa zgrubienia i one bede bo w prodawce znajduja sie gruczoly mlekowe:) nic sie nie martw juz

Gość pasza
Gruczoł sutkowy podlega zmianom hormonalnym cyklu miesięcznego, dlatego niektóre zgrubienia raz wyczuwasz, a raz nie. Ile masz lat i czy był w twojej najblizszej rodzinie przypadek raka piersi albo jajnika?

Gość panikara////
mam 23 lata, W mojej rodzinie nie było przypadku raka, bynajmniej nie słyszałam o tym

Gość pasza
No to niczym się nie martw, chodź regularnie do ginekologa, badaj piersi palpacyjnie, ale bez przesady i nie mysl tyle! Zyj 100 lat!

Gość panikara////
Dzieki wielkie za odpowiedzi. trzeba mi bylo opinii kogos kto trzezwo mysli. Postaram sie juz nie martwic i nie szukac dziury w całym

Gość pasza
Skoro mówisz,że jestes podatna na "wkrętki" to moze psychiatra albo psycholog?

Gość panikara////
byłam juz u psychiatry. Biore leki antydepresyjne od 4 dni

Gość pasza
No widzisz:) poczekaj na efekt 3- 4 tygodnie. Nie zniechęcaj się. Wyjdzie słonko, ale cierpliwości! Co bierzesz?

Gość panikara////
Ten lek nazywa sie Symfaxin ER. Działa pzeciwdepresyjnie i przeciwlekowo ale ma niestety skutki uboczne. Wczoraj i przedwczoraj cały dzien strasznie mnie mdliło i kreci mi sie w głowie ale pani doktor powiedziała ze to tylko na poczatku moga byc takie objawy, ze organizm musi sie przyzwyczaic. Dzisiaj juz sie czuje lepiej

Gość pasza
No i ma Pani Doktor rację! Trzymaj się!