Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunia 86

stwórzmy wlasny plan ślub

Polecane posty

Gość agunia 86

dziewczyny jak ida wam pezygotowania ja biore slub we wrzesniu ale juz pomalu zaczynam sie przejmowac. a jak to wyglada u was. co niepowtarzalnego chcecie wcielic w swoja ta wielka uroczystosc. czym nr chcecie byc obsypani banki mydlane konfetti ryz, co myslicie podarowac waszym rodzicom, tesciom gosciom w formie podziekowan. głowie chodzi mi o jakies male wskazowki chce cos innego niz kazdy

czym goście będą sypać lub rzucać hmm tym co przygotują nie będę nikomu narzucać lub mówić co ma wykorzystać wiem że fajnie wyglądają płatki róż .... a atrakcje na wesele hmmm wiesz nie planujemy nic nadzwyczajnego bo jest cienka granica między dobrym smakiem a kiczem a nie chce aby jakieś pokazy sztucznych ogni lub taniec brzucha itp zmieniły wesele w cyrk :)

Gość kaja_aa_aa
ja ci powiem ze u nas bedzie tak obsypani będziemy płatkami czerwonych róż, nie jest to mój jakiś wymysł tylko poprostu nie chce obsypywana byc grosiakami i ryżem z czytso praktycznych przyczyn, byłam na weselu kuzynki zostali obsypani ryzem a pozniej ten ryz na sali trzeba było wyciągac jej z włosów i spod sukienki cały czas poznie ona gdzies czuła ryz heheheh :P rodzicom damy skrzyneczki drewniane z datą naszego ślubu a w środku będą podziękowani

No ryż to tradycja, więc nie wiem... to ma wróżyć dostatek w życiu. Tak jak pieniążki. Zresztą Kochana nie da się mieć wpływu na to co wymyśli przykładowa "ciocia Krysia" w ramach atrakcji pod kościołem - właśnie pieniążki może, a może ryż... Ale nawet jeśli bedzie to kicz, to uznaj to za fakt, ze ktos się starał i chciał uprzyjemnić Ci ten dzień. Ja zamówiłam dla mojej Siostry gołębie. Oczywiscie podawali Rodzice. I może to kicz, ale Ona tego nie znała i była wzruszona bardzo. Ja z kolei zawsze jak widze Młodych zbierających pieniądze pod kościołem mysle sobie jak sie muszą wkurzać za to kurde zbieranie, ale jak mnie posypią - też bedę zbierac i będe tak właśnie myślała, ze ktos starał się zachowac tradycję.

misiamojegomisia - znów sie z Tobą zgadzam - Młodzi mają być atrakcją a nie taniec brzucha... Uważam, że nie wolno zapomniec tego dnia co jest przyczyną szczęścia, radości i atrakcji...

dokładnie ja tez się z Tobą zgadzam z tymi różnymi pieniążkami i ryżem niech sypią miło nam będzie że ktoś pomyślał aby zachować tradycje :) a przegięciem jest robić z wesela cyrk aby tylko za wszelką cenę się pokazać ;) to tylko moje zdanko :)

misiamojegomisia - no wiesz... nam zaproponowano Pana, który jest "sobowtórem" Fredka Murcurego :) za 300 zł :) Powiedziałam Panu proponującemu że chyba sobie żartuje.... to faktycznie byłby kompletny cyrk. Pozdrawiam Misia!!!!

Gość gość
My zamowilismy woreczki z ryzem dla gosci rodzice ze swiadkami beda je rozdawac przed slubem w kosiele po naszym wyjsciu z koscioła bedzie super deszcz ryzu od dziecka marzyłam rzeby byc obsypana tym a co do monet to mile sa widziane u nas ale wole nie bo nie za wygodnie bedzie mi kucac i zbierac w sukni halkach itd tym bardziej ze bede miała paznokietki ;) ale ryz jak najbardzieje tak a po za tym to bedzie po nas zostawiony slad i potem jak ludzie beda przychodziec do koscioła to beda wiedzieli ze był slub

Gość gość
z tym ryżem to zapytaj księdza czy można to robić ,bo nie wszyscy ksiedza się na to zgadzają

Gość gość
u mnie można sypac wszystkim nawet kupami konskimi hehe