Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolikolalalala

czym sie interesujecie?

Polecane posty

Gość jeżeli chodzi o książki
to jest tak niesamowity wybór, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja lubie książki o tamtyce związenej z wojną, chociaz nie tylko. Jestem dziewczyną takze romansidła też czytam:D Polecam gorąco ksiązkę Stanisława Grzesiuka "Pięć lat kacetu". lubię też "Stowarzyszenie Umarłych Poetów" czytałam to chyba z 5 razy. Niektóre lektury szlolne też są ciekawe np "Mistrz i Małgorzata" albo "Dżuma". A tak w ogóle to interesuję się szeroko pojętą sztuką. Maluje i rysuje:D I jeszcze jezyki obce:D Uczę się, bo marzy mi sie wycieczka po Europie z plecakiem:D

Gość kolikolalalala
robilam kiedys na drutach i na szydelku ale moja mama potrafi to lepiej i jak mam pomysl na sweterek to ona mi robi taki jaki chce... Myslalam ostatnio o afryce... O zyciu tych ludzi ale jak pogadalam z kumplem o tym to zaczal sie smiac i zaczely sie w tym momencie kalaly o Murzynach.

Literatura rosyjska- Tołstoj, Czechow, Bułhakow, Puszkin. Z poslkiej to Żeromski, Sapkowski, Mrożek.... dużo by wymieniać :) No i filmy, ja ostatnio filmy Koterskiego lubie, np Dzien Swira, Nic Smiesznego. Poza tym teatr, muzyka :)

Gość kolikolalalala
marzy mi sie cos takiego... w czym bym sie dobrze czula, zebym sie do tego nie zmuszala... Do tej pory tak bylo no nie na poczatku ale po czasie... Chcialabym byc w czyms naprawde dobra... jak to znalezc?

O, i Focus poczytaj, tam jest pelno ciekawostek, moze cos akurat Cie zainteresuje i bedziesz chciala to dalej zglebiac. Polecam tez fizyke, matematyke i biologie :)

Gość kolikolalalala
Okazalo sie, ze wcale nie znam tak dobrze moich znajomych z ktorymi spedzalam duzo czasu... Jak tamci nowi przyszli to oni wszyscy mieli wspolne tematy... Tylko ja siedzialam i wstydzilam sie odezwac...

Gość kokabana_a
ja lubię niccccccccccccccc nie robić :p i dobrze mi z tym!

Gość kolikolalalala
uswiadomilam sobie brak zainteresowac od kiedy sie rozstalam z chlopakiem... Poprostu sie nudze...

Gość kolikolalalala
a moze jakas filozofia? Znam tylko Kanta. Wlasciwie to tak mi sie o uszy obilo cos. Od czego warto zaczac? Mozecie cos polecic?

Energiczna, Hilsen:)Jak Cię zwą, w jakim jestes Hirdzie?Kim Twój Jarl?

Psychologia, dobra książka typu "Milczenie owiec", czy też thrillery medyczne :D Uwielbiam "The Lord Of The Rings" Tolkiena - cudo :) Z filmów dramaty psychologiczne jak "Requeim for a Dram", rap :)

Gość zozolioleole
Milczenie owiec"- czytalam dobre jest, "Requeim for a Dram"- widzialam tez mi sie podobalo.

Milczenie owiec"- czytalam dobre jest, "Requeim for a Dram"- widzialam tez mi sie podobalo. => książka równie dobra jak film. A Hopkins genialny, jak zawsze :)

Nitetzsche i Schopenhauer mnie kiedys zainteresowal ale narazie nie mam wielkiego doswiadczenia z filozofia, w gimnazjum czytalam "Świat Zofii" i moim zdaniem była to świetna ksiązka, bardzo prosto było tam wszystko wytłumaczone, ale jednak dla kogos starszego to może lepsze by było coś poważniejszego ;) Ale na ten temat będę mogła się wypowiedziec dopiero za jakis czas bo od tego semestru zaczely mi sie wyklady wlasnie z filozofii :)

ja jak kilka poprzedniczek też fantastyka :) autorzy ulubieni: Goodkind, Pratchett, Piers, Gaiman, Moore i wielu innych gram też w gry rpg więc czytuje podręczniki gram w gry komputerowe, więc i o tym często gawędzę (planuje też się w planszówki zagłębić) zajmuję się ceramiką więc i o tym czytam książki lub szukam informacji w internecie. ostatnio znalazłam filmy o wyrobie meksykańskich kafli, cuuudo. mam też 3 szczury i czytam o tych zwierzakach :) ze znajomymi z okolic mojej branży zawodowej gadam trochę o pracy. z przyjaciółką sporo o samodoskonaleniu bo też trochę się tym interesuję i czytam. ale przede wszystkim na spotkaniach słucham, aktywnie słucham. i to ludzie lubią najbardziej :) a ja dzięki temu liznę wiele różnych spraw których samej nie chciało by mi się zgłębiać (np umiem rozpoznawać lokomotywy, wiem jak wygląda praca astrologa i biotechnologa)

Gość 234792374357
Ja z kolei lubię oglądać filmy europejskie (takie jak np. puszczają w kinie Luna w Wawie :)), lubię język francuski (ucze się go sama), ciekawi mnie tematyka II wojny światowej (w szczególności obozów zagłady i postaci Hitlera---> jak coś jest na discovery to oglądam :), w ogóle lubię wątki biograficzne znanych ludzi, lubię Van Gogha, Pisasso i Edit Piaf. Słucham drum&bass, muzykę francuską i turecką (głównie w radio), ciekawi mnie co się dzieje na świecie w polityce, zwlaszcza w Europie i USA, czytam blogi o urodzie dziewczyn z całego świata m.in. Australii, USA, Kanady, Malezji (blogi po angielsku), czytam bloga Amerykanina, który mieszka we Francji i opisuje swoje uwagi na temat tego kraju, oprócz tego interesują mnie już typowo babskie nowinki kosmetyczne. Z seriali itp. oglądam Californication, Dexter(o tym mordercy)--->super, Hell`s Kitchen, a ostatnio wkręcił mnie Sex and the city (wszystko po angielsku). Hmmm chyba to tyle. Aha książek dla przyjemności nie czytam w ogóle (nie lubię), tylko tyle ile muszę na studiach. W towarzystwie zwykle milczę, bo wolę słuchać zamiast mówić ;)

Gość kapała
najeśc się - wysrać - i bzyknąć

Gość pinaacolada
rysunkiem - chodze na zajecia filmem - filmoman :) biologia, medycyna dietetyka, zdrowym stylem zycia wszysctkimi ciekawostkami z discovery ;p aranzacja wnetrz, architektura, tatuazami

Gość Do autorki -
A o jakiejż to literaturze twoi znajomi tak żywo dyskutowali jesli można wiedzieć ? Jestem ciekawa jaka to niewiedza tak Cię skrępowała, jakie tytuły książek padały w tej rozmowie. Tzn. jak to wyszło ? Że twoi dotychczasowi znajomi interesują się tym samym co Ci nowopoznani ?

Gość dtmjdjdmdąm
muzyka drum&bass, jungle,rap,rnb,techno,trance i wiele inńych :) sport -pilka nozna(ultras,doping, awantury,zaklady pieniezne,w lecie czasami pogram), gotowanie-nowe smaki i ich laczenie, piwo i drinki jak mam hajs. Dodatkowo podroze (szeroko pojęte, jak dusze sie w domu to wychodze i wsiadam do losowego tramwaju/autobusu), zwiedzanie Warszawy i okolic. Moją pasją jest tez moda i polowanie na wyprzedaze (net i sklepy). Oprocz tego przy okazji wszystkich powyzszych ucze sie obcych slowek i kultur heheh. Osoby zainteresowane moge w cos wkręcić :)

Ja w miarę upływu czasu interesowałam się różnymi rzeczami i czasem do nich wracam i znajduję nowe. Na przykład: -literatura - szczególnie amerykańska (I połowa XX wieku) i rosyjska, -sport - kulturystyka, fitness, rolki, rower, -podróże - tygodniami planuję wyjazdy, -zielarstwo, -zdrowe odżywianie, dietetyka - gazety \"Superlinia\" -gotowanie - żywność nieprzetworzona, -medycyna, zdrowie - gazety \"Żyjmy Dłużej\", itp. -samouctwo angielski, -przyroda - znam wszystkie rezerwaty i puszcze w okolicy, -rośliny (szczególnie drzewa), -zwierzaki - mam psa, kota, ryby, kiedyś miałam świra na punkcie chrząszczy. I wiele innych. Zgadzam się z gwiazdki - słuchając ludzi można wiele sie dowiedzieć, a kto lubi dużo wiedziec to sobie doszuka, doczyta. Do dziś mi zostały zainteresowania po byłych facetach. I wcale nie trzeba miec na to dużo czasu. Hobby to fantastyczna sprawa.

Gość zlizywacz
Zainteresowania Satanistycznego: Muza: black metal, melodic black metal , melodic death metal, screamo, metalcore, gothic black metal, extreme black metal Mroczna i smutna poezja, książki, filmy Seryjni mordercy wszystko co drastyczne Horrory Smierć Wampiry Mroczne zdjęcia, grafiki stronko o samobójstwach, rozkładzie zwłok, itd

Gość ola archeolożka xD
studiuje Archeologię. 1. Archeologia. Kocham ją. To moja pasja. 2. Historią. Regularnie odwiedzam portale typu historycy.org. Zdawalam historię jako przedmiot podstawowy na maturze i od tej pory ją pokochałam. 3.Historią sztuki i rysunkiem. Zdawalam historię sztuki jako przedmiot rozszerzony na maturze i ją b.lubię.

Gość ola archeolożka xD
mawronka na odwyku kto co lubi np ja thrillery medyczne ; czytam czasami focusa, angorę, twój styl to sa zainteresowania. To chyba szerokiego wachlarza tematycznego nie masz :/

Gość ola archeolożka xD
kocham archeologię. Żyję nią. Jest dla mnie jak tlen.

ola archeolożka xD -> Co Ty sie tak tej mawronki uczepilas? Moim zdaniem thrillery medyczne lub focus moga byc ciekawe i naprawde mozna sie duzo dowiedziec. Za to Ty chyba szerokiego wachlarza tematycznego nie masz, sama archeologia, coż.

Gość gość
ksiazkami