Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afdfggl

Kogo prosić na wesele?

Polecane posty

Gość afdfggl

Czesc. mam takie pytanie, jak uwazacie, czy na wesele nalezy prosic tylko rodzine oraz znajomych z ktorymi utrzymuje sie aktualnie kontakt? czy np. mozna zaprosic tez osobe ktora kiedys byla moja dobra kolezanka, no ale ostatnio nie mam zbytnio konktaktu? chodzi mi o osoby z ktorymi kiedys mielismy duzo wspolnego. wiem ze to kwestia indywidualna i zalezy czy mamy kase na proszenie wiekszej ilosci osob, ale jak uwazacie.

ja zapraszam przyjaciółkę z czasów liceum. teraz bardzo mało się kontaktujemy, ale chciałabym zeby była

Gość tych co nie mają węża
w kieszeni

Gość afdfggl
no wlasnie tez mi sie zdaje, ze zaproszenie takiej osoby jest wskazane, no wiadomo ze tez nie jest tak, ze sie nie widzielismy 20 lat. a jak jest z proszeniem osob ktore nas prosily, ale u ktorych nie bylismy na weselu, wiecie jak to jest, czasem ludzie prosza troche przypadkowo, chodzi mi o ludzi ktorych niekoniecznie chcielibysmy widziec na swoim weselu?

Gość baska z krainy deszczowcow
gdybym miala kase, zaprosilabym wszystkich :-D to znaczy, takze osoby, z ktorymi niegdys bylam blisko, a obecnie mamy znikomy (badz wrecz zaden) kontakt. super by bylo zobaczyc w tym dniu kiedys bliskie kolezanki z liceum i tak dalej :) szkoda, ze nie bedzie mnie na to stac :(

Gość afdfggl
a co powiecie o proszeniu rodziny bez dzieci, tzn. bez kuzynków, tylko ciotki, wujkowie?

Gość afdfggl
z drugiej strony jaki jest sens wesela, jak się robi takie cięcia...

Gość baska z krainy deszczowcow
chetnie bym tak zrobila w jednym przypadku - ciotka z wujem maja 6ro dzieci, wszystkie dorosle, wiekszosc zamezna/zonata, a z kuzynostwem nie utrzymuje zadnego kontaktu. to juz wolalabym odnowic znajomosci z liceum :( ale zasady sa jakie sa i niestety bede musiala ich zaprosic :( jak wszyscy, to wszyscy, sprawiedliwie...

Gość afdfggl
no właśnie w Polsce często tak bywa, prosi się ludzi z rodziny których się praktycznie nie zna, a pomija się dość bliskie np. koleżanki...to zależy od rodziców, ja pominęłam część mało znanej mi rodziny, a znajomych zaprosiłam wszystkich ktorych chciałam...

Gość afdfggl
w sumie to są dwa wyjścia nie robić wesela wcale jeśli nas nie stać, albo zrobić tańszym kosztem, tylko wynajęcie jakieś powiedzmy sali np. gimnastycznej i jakieś kucharki, to podobno aż tak dużo taniej nie wychodzi, no chyba że ma się w bliskiej rodzinie kucharki, no ale nie wiem, czy też by się podjęły, bo jak nie wyjdzie...

Gość afdfggl
a jak zrobisz tańszym kosztem to teoretycznie możesz zaprosić więcej osób...

Gość afdfggl
ale to wszystko jest takie względne, niby po co prosić rodzinę której nie znam, z drugiej strony jak będzie za mało osób i młodego kuzynostwa nie będzie, to bedzie drętwo...

Jeżeli za wesela płacą Wasi rodzice, mają prawo Was prosić żebyście zaprosili rodzinę. Jeśli Wy płacicie- zapraszajcie kogo tylko chcecie. My zapraszamy babcie, rodziców, rodzeństwo rodziców z dziećmi i po dwójce znajomych tylko, bo dla mnie to typowo rodzinna uroczystość. Kontakt z nimi mam. Co do dzieci- możecie prosić żeby byli sami, tylko trzeba to zaznaczyć a trudno zrobić to taktownie, i musicie liczyć się z tym że nie każdy będzie miał gdzie dzieci zostawić.