Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona mamaaa

moja córka 4m-ce W OGÓLE się nie podciąga!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Moja córka, która wczoraj skończyła 4m-ce niby rozwija się prawidłowo. Leżąc na brzuszku super trzyma głowę i tułów, w pozycji pionowej też fajnie sobie radzi i z niczym nie ma problemu, ale jak tylko położę ją na pleckach i podaje rączki to ona NIC. Kompletnie NIC, patrzy i się śmieje albo coś tam gada po swojemu, ale kompletnie nie myśli nawet o tym aby się podciągnąć, do pediatry za 2tyg na szczepienie, a ja się już martwię :(

nie martw sie, u mnie było tak samo, tydzień temu zaskoczyl...

dzieki i upppp

Gość glupia jestes i tyle
po co podciagasz dziecko na sile? gdy bedzie gotowe, samo ci to zasygnalizuje.

nie staraj się podciągać dziecka na siłę - jak będzie gotowa to sama wyciągnie rączki. 4 miesiąc jest czasem, kiedy dziecko rozwija się bardzo intensywnie. jeżeli do tej pory rozwijała się dobrze, to nie masz powodów nie niepokojów, pewnie niedługi będzie chciała siadać, może nawet przed tym szczepieniem... cierpliwości :)

zaniepokojona mamo - cieszę się, że zwracasz na to uwagę. Ja mam półrocznego synka i dzieki mojej czujności i mądrości pediatry synek już "nadgonił". Może być tak, że to faktycznie przyjdzie samo. Ja dostałam skierowanie do neurologa i potem na rehabilitacje. Upewniłam się tylko, że neurologicznie synek jest zdrowy a miał wzmożone napięcie mięśniowe - efekt cięzkiego porodu. Rehabilitacja była i jest dla nas sama przyjemnością. Ja bym tego nie zostawiała swojemu biegowi. pozdrawiam

Jakmalutka będzie gotowa to chwyci Twoje ręce i będzie się rwała do podciagania :) spokojnie ;) pewnie jeszcze to nie ten czas, poza tym dziecka które jeszcze nie siedzi nie powinno się na siłe podciągać do tej pozycji. Wszystko w swoim czasie 🌻

Gość dziumdziulaczek
moj synek tez sie dlugo nie podvciagal,jak ciaglam za raczki to glowa mu calkiem opadala, zostawala na podlodze, denerwowalam sie tym wiec przez caly dzien co jakis czas go tak podciagalam trzymajac mu od tylu glowke i na drugi dzien(4,5mies miual)sam zaczal podnasic. ale teraz jak ma pol roczku to okazalo sie ze ma wzmozone napiecie miesniowe

Gość dziumdziulaczek
a wyciaga raczki po zabawki?chwyta juz?jesli tak to z miesniami napewnoi wporzadku a przynajmniej z tymi w obreczy barkowej

moj godzinami lezał na brzuszku i trzymal głowę, a nie umiał jej podniesc w drugą strone, bo mu nie pokazywałam, jak chciałam sprawdzic czy podnosi to zaskoczył. Zabawki chwytał jak skonczył 2 miesiące.

Kurde :( jak jej wkładam zabawke do rączek to owszem - trzyma mocno i długo, ale sama nie wyciąga rączek po zabawki i nie chwyta ich, a jak lezy na macie edukacyjnej to kopie w zabawki, ale rączek nie wyciaga po nie i nie chwyta

up :(:(:(:(:(:(:(