Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alouette

Ginekolog - pierwszy raz i głupi problem...

Polecane posty

Gość alouette

Hej, mam 19 lat i głupi problem mianowicie boje się iść do ginekologa... po prostu wzdrygam się na samą myśl... w dodatku jest taka głupia sprawa - nie mam już błony dziewiczej, z pewnością (masturbacja...;/), więc kiedy lekarz zapyta czy już współżyję a ja odpowiem, że nie, naturalnie... a on potem sam na własne oczy zobaczy jak to u mnie wygląda, to wyjdzie jeszcze na to, że kłamałam czy coś... albo jeszcze lepiej, fakt, że sama się jej pozbawiłam, itd, no świetnie... ;/ mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli... czy jeśli bym ściemniła, że współżyję, to jest to gdzieś zapisywane, będzie pytał o dalsze szczegóły czy jest to jedynie po to, by wiedział, jaką metodę badania zastosować? dziękuję z góry za odpowiedzi...

Gość jest w google
hihihi od masturbacji raczej blony dziewiczej się nie pozbyłaś :) No, chyba, że jakichś narzędzi używałaś, ale to już bardziej samogwałt... Zresztą jak to zwał tak zwał. Jeśli jesteś pewna że nie masz tej błony (tłumaczyć się nie musisz) to powiedz, że współżyłaś i lekarz zbada cię normalnie a nie przez odbyt jak to jest przy dziewicach. Nic sobie nie zapisuje nigdzie, bo guzik go to obchodzi. I bać się nie ma czego

Gość Co za bzdurrrraaa
Po pierwsze slysze ze lekarz bada dziewice przez odbyt. Kompletna bzdura. Nawet jezeli jestes dziewica bedzie sprawdzal np. stan Twoich jajnikow normalnie. Nawet jezeli jestes dziewica to moze wykonac wziernikowanie ( co laczy sie z przebiciem blony) ale jesli zajdzie taka potrzeba.. Po drugie nie musisz sie tlumaczyc powiesz ze nie wspolzylas i tyle..

Gość Co za bzdurrrraaa
A poza tym nie amrtw sie.. Blone dziewcza mozna przebic nawet podczas cwiczen gimnastycznych wiec.. :) Glowa do gory pozdrawiam ;)

Gość Do tej powyżej
Chyba mało wiesz na tematy ginekologiczne, bo własnie dziewice bada sie przez odbyt. Po to by nie pozbawic takiej pacjentki błony dziewiczej. I ciekawa jestem jak lekarz przez wziernikowanie zobaczy jajniki? Bo to niemożliwe jest !!!! Wiesz gdzie są jajniki????? Poczytaj trocgę ksiązek do biologii i sie dokształć w tym temacie bo widzę że krucho u Cebie z wiedzą !!!

Gość to nie jest bzdura
Jak byłam dziewica pani doktor najpierw próbowała zbadac mnie przez pochwe, ale bolało i zbadała mnie przez odbyt. Niezbyt fajne ale da sie wytrzymac

Gość Co za bzdura
To chyba duzo sie zmienilo bo raczej jak ja badalam sie jako dziewica 6 lat temu to raczej nie badano mnie przez odbyt wiec nie napadaj na mnie.. Po drugie czytaj ze zrozumieniem..

Gość jest w google
to trafiłaś na jakąś kretynkę a nie panią doktor. Dziwice bada się per prokura czyli przez odbyt, właśnie dlatego, aby nie uszkodzić błony dziewiczej. Ty w puszczy jakiejś mieszkasz i u znachorki byłaś?

Gość Dokłdnie mnie też
nie badano przez odbyt.. Pani gin "gniotła mi brzuch" i badała przez pochwę, tak wykryli u mnie powiększony lewy jajnik i ogólnie z nim duuuuże problemy.

Gość alouette
A czy dziewicom robi się cytologię jako standard czy trzeba o to poprosić?

Gość Do tej powyżej
Co za lekarzy miałyście - lekarz na początku robi wywiad i pyta czy kobieta współżyje, jesli nie, badanbie wykonuje przez odbyt !!! Fakt, moze źle zinterpretowałam Twoje słowa, aczkolwiek nadal nie zgadzam sie z tym co piszesz. Poza tym jeśli błona ma wystarczająco duzy otwór to można wykonać wziernikowanie. Jesli jest to niemożliwe bez jej naruszania lekarz nie ma prawa pozbawiać pacjentki dziewictwa !!!

Gość Opelek45
Widac ty mieszkasz w puszczy skoro uzywasz takiego slownictwa. Troche szacunku do drugiego czlowieka prostaczko nie naskakuj na dziewczyne

Gość Co za bzdura
To bylo ladnych pare lat temu, moze teraz wiele sie zmienilo. Nie wiem. A wziernikowanie tak jak napisalam jest na zyczenie pacjenta, lub gdy zachodzi taka potrzeba.

Gość fgdgd
Możesz powiedzieć, że nie współżyłas, bo czasem się zdarza, że błona się naderwie przy uprawianiu jakiegos sportu albo coś.

Gość Soniaaaa
Ja mam 17 lat i bylam u gin pierwszy raz jako dziewica. Pani gin zbadala mi piersi i pytala jak chce zostac \"zbadana\". Nie masz sie czego bac :)

Gość jejku ludu
ej ba była m u ginekologa pierwszy raz jakies 10 lat temu- miałam 15 lat i byłam strasznie przerazona-- niewiele pamietam z zbadania ale jestem pewnna że ni ebadała mnie przez odbyt a byłam dziewicą! a pamietam to dlatego że rok temu byłam u proktologa i jak mi palec w dupe włożył to myslałam że mu zaje.... :) nikomu ni epolecam i nie wyobrażam sobie badania ginekologicznego przez odbyt- chyba żeby mnie uśpili- a poza tym to w takim razie przed wizyta zalecam lewatywe- chyba że chcecie sie zwyczajnie sesrac na fotelu- sory za słownictow ale samo życie!

Gość jest w google
jakiego słownictwa używam? Nie użyłam ani jednego słowa, które można powszechnie uznać za obraźliwe bądź wulgarne. I zastanów się jedna z drugą - jak lekarz mógłby pozbawić kobietę dziewictwa badaniem???? Przecież to niedopuszczalne. Ponadto poczytajcie sobie fora medyczne i zobaczcie w jaki sposób wykonuje się badanie ginekologiczne u dziewic. Albo przez odbyt, albo USG. NA PEWNO lekarz nie ma żadnego prawa przerwać błony dziewiczej pacjentki!!! A jeśli by tak zrobił można go pozwać do sądu

Gość to nie jest bzdura
Ja byłam badana przez odbyt 5 lat temu i to nie jest jakas nowosc. Jesli mozliwosc to dziewice bada sie przez pochwe, ale jesli nie pozwala na to jej błona to wtedy przez odbyt, to zalezy od tego jaki jest otwór w błonie, na ile jest elastyczna itd. W trakcie badania przez odbyt tez gin naciskala mi na brzuch.