Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasatkaaa

właśnie się dowiedziałam że będzie syn i ................

Polecane posty

u mnie też drugi syn a chciałam zdrową córeczkę,wszyscy wokół mówią ,że to i tak będzie córka

Gość sasatkaaa
wzystko co ostre pikantne i pomidorowe i kwaśne słodycze czasem paczki lub wz ciastka

a tak na marginesie- podobnie jak u ciebie każdy mówił ze bedzie dziewczynka, nawet niektórzy do tej pory nie moga uwierzyc ze chlopak...ale ja nie wierze w takie przesądy, bo to tylko wymysł ludzi, który sie nie sprawdza w 100%

Gość nie martw sięn zapas
Sasatko - miałam dokładnie taką samą sytuację jak Ty. Marzyłam o córeczce. Nie dopuszczałam do siebie myśli, że mógłby być chłopak. Zawsze chciałam córkę. Gdy zaszłam w ciążę nawet czułam, że to będzie córeczka. Do tego jeszcze teściowie ciągle mówili, że chcę mieć wnuczkę, bo samych facetów mają w rodzinie, teść miał już plany wobec mojej przyszłej córeczki. Mówił, że chciał sobie adoptować dziewczynkę, bo miał dwóch synów, ale nie adoptował więc ja mu mam urodzić wnuczkę. No masakra. Mąż znowu przeciwnie, marzył o synu. Zawsze chciał syna, już mu autka w sklepach oglądał ale mnie to nie obchodziło, chciałam córeczkę i koniec. Gdy zaszłam w ciążę w 16 tygodniu pojechaliśmy na USG 3D. Tam lekarz powiedział \" o proszę jak ładnie widać jajeczka\".... Okazało się, że będzie chłopak. Mężowi pojawił się uśmiech od ucha do ucha a ja musiałam mieć głupią minę bo lekarz zapytał, czy jestem zawiedziona. Wracaliśmy do domu 30 minut a ja siedziałam w aucie bez słowa z łzami w oczach. Nawet teściom wstydziłam się powiedzieć, że nie urodzę im wnuczki. Byłam smutna, zła i zawiedziona. Kochałam to kopiące maleństwo w brzuchu ale byłam wściekła. Przeszło mi zaupełnie tak po dwóch tygodniach. Teściowie o dziwo ucieszyli się, że będzie wnuk. Mąż był wogóle przeszczęśliwy. Ja też zaczęłam sie tym cieszyć. Gdy urodził się mały zakochałam się w nim jak debilka ;) Stał się moją drugą po mężu miłością. Dziś mój Skarbuś ma miesiąc i w życiu nie zamieniłabym go na dziewczynkę - jest cudowny! Piękny! Caułuję go chyba co 10 minut. I pomyśleć że wolałam córkę. Ty też pokochasz swojego syna - zobaczysz. Powodzenia Ci życzę i łatwego porodu :)

A ja bedac w ciazy bardzo marzylam o chlopczyku. Ginekolog stwierdzil, ze urodze dziewczynke. Zaprzeczylam, powiedzialam, ze to nie mozliwe, ze musi byc chlopak. A gin swoje. Ze on widzi dziewczynke. Urodzilam...synka. :) Glowa do gory. Gin moze tak gadac, moze sie mysli, a moze swiadomie Ci kit wciska, zeby byla niespodzianka. Pozdrawiam i zycze zdrowka.

ja mam smaki na dokladnie to samo wiec moze tez bedzie synek:-) moj narzeczony wiem ze by go chcial juz wyobraza sobie jak bedzie go zabierac na deske i narty.... ile kosztuje takie usg 3d? slyszalam ze jest dosyc drogie 100-200zl czy to prawda?

Gość sasatkaaa
bo mnie to się marzyła córka żyby ją ładnie ubierać czesać chodzic na zakupy itp a chłopak to chłopak mąż się cieszy a ja kocham to dziecko a czuje się rozczarowana wstyd mi za siebie ono jest takie malutkie słodkie a ja wymyślam że nie córka

Gość sasatkaaa
270 zł ale ja narazie miałam normalne usg 3d bede miała w 20 tc (gratis)

gosiaczek u mnie kosztowało to 200 zł sasatkaaa Synka również można bardzo fajnie ubierać i chyba nawet nie wiesz jak bardzo

w moim mieście usg 3d kosztuje 200zl. A co do smaków to mam typowe na dziewczynkę: slodycze mogłabym jeść na okrąglo. Mój synek będzie z pewnościa słodziutki skoro tak lubi słodycze:P

strasznie drogie to usg za pare min badania. na pierwszym normalnym usg malenstwo widzialam moze pol min i to koniec troszke jestem rozczarowana bo mialam wrazenie ze sie cieszy ze w koncu wiem ze we mnie jest:-) na synusia tez mnustwo fajnych ciuszkow ale wiadomo ze kobiety maja swoj swiat;-]

no to widze ze nie tylko mnie na slodycze ciagnie z rana mogla bym tylko je jesc wieczorem znowu wszystko z ketchupem pomidorami zupe pomidorowa na okraglo litrami mogla bym polykac. duzo juz przytylyscie drogie mamy?

ojj zupke pomidorową to bym wciągneła:) chyba dzisiaj ugotuję:) A ja w 23 tyg jestem cięższa o około 5-6 kg. Ale brzuszek też juz mam spory. Przed ciążą miałam 67 cm teraz juz 92 cm w brzuszku:)

ale masz nagrane usg zwykle czy to 3d? za taka plytke cos sie placi? ja z pierwszego usg mam tylko 1 zdjecie chyba lekarka stwierdzila ze nie ma co ogladac bo to tylko 10tyg malenstwo

Gość sasatkaaa
ja uwielbiam pomidorówke ummmmmmm może mam mało potasu nie wiem ale pomidorowe produkty są pychaaaaaaaaa

Gość agnieszka m
a ja marzę o synku nawet dwóch a gdy Bozia da mi córeczkę to też będę najszczęśliwsza na świecie byle było zdrowe moje maleństwo

loona moze tez bede miec chlopaka jak na to samo mamy smaki ;-) moje marzenie by sie spelnilo i miala bym spokoj bo moj powiedzial mi ze do poki syna nie bedzie to nie odpusci;-D defakto i tak chce 4 dzieciakow ale nie miala bym obaw hehe;-) no brzuszka Ci przybylo mi dopiero 2cm na 10tydz. syszalam ze niektore w ciazy i 20kg tyja szok

sasatka niby tez syn i te same smaki juz w 3 mamy ochote na to samo;) agus masz racje byle by zdrowe bylo

Gość sasatkaaa
ja 20 napeno skoro juz jestem 4 na plusie w 13 tc

jest to większość 3d ale chwilami i zwykłe jak chciał mierzyć dziecko. miałam robione w 25 tygodniu i razem z płytą i zdjęciami kosztowało właśnie 200 zł

dzieki Karolcia napewno nad tym pomysle swietna pamiatka nawet pozniej dziecku pokazac jakie bylo male;-) musze o tym pogadac z narzeczonym ale nie bedzie mial nic przeciwko;-) myslisz ze z tym usg lepiej poczekac do 20-25tyg? kurcze sasatko nie wiem czy ja juz co przytylam wiem ze przed ciaza 54 bylo na wadze dzis pewnie mnie doktor zwazy i bede wiedziala ile na plus

myślę że najlepiej w przedziel 20 a 25 tydzień bo wtedy ładnie wszystko widać. Jednak nie później niż do 28 tygodnia bo potem to już dziecko ma bardzo mało miejsca a samo jest już duże i na tym usg wtedy mało będzie widać

wlasnie szukalam klinik w krakowie i ok 270 zl trzeba za to dac jakies badania genetyczne sa wraz z takim badaniem chyba sie skusze ale to za 10 tyg dopiero;)

ojej martwicie sie kg ja mam 24 tydz i 13,5 kg na plusie co zrobic ,mam sie glodzic? ze smakow na syna mam pomidorowa ,sos pomidorowy i salatke z pomidorow ,ketchup(normalnie nie lubię);) ser feta,serniki,roznego rodzaju,ser zolty i slodycze okropnie ale staram sie ograniczac o i coca cola z cytryna ale juz mi mija na szczescie:D

Gość twoje maleństwo to czuje
:( zaniedługo będziesz myślała tylko o tym, żeby urodziło sie zdrowe, bez żadnych chorób czy wad genetycznych itp. Bedziesz go bardzo kochać zobaczysz :) życze wszystkiego dobrego i duużo miłości

slyszalam ze malenstwa tak od 12-13tyg potrafia rozroznic humor mamusi i same sa szczesliwe jak mama jest w dobrym nastroju i odwrotnie

Gość wspolczuje dziecku autorki
Nawet jezeli bedzie to dziewczynka. Bo mamusia juz sobie zaplanowala plec, pewnie ma miec blekitne oczy i blod loki. A moze miec oczy szare,rude wlosy, moze miec zainteresowania techniczne zamiast fatalaszkow. Biedne dziecko. Takie kobiety nie powinny miec dzieci. Lalke sobie kup i czesz ja i przebieraj.

Gość zoolzaa
w pozniejszym etapie odczujesz jeszcze bardziej to jak czuje sie maluszek w brzuszku po jego ruchach,kiedy jestes np zdenerwowana