Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasieńka

ćwiczenia w ciąży

Polecane posty

Gość jasieńka

Znacie jakieś ciekawe, nieobciążające ćwiczenia, które można stosować w ciąży? Mi lekarka ostatnio powiedziała, żebym już tak nie tyła (w 26tc było +11kg), a ja cały czas jem, siedzę w domu z dzieckiem i wcinam! Pomyślałam więc, ze może by tu wykonywać jakieś ćwiczenia (teraz kończę 29tc), szczególnie chodzi mi o uda...

Gość vibovit
ja tez jestem ciekawa mam ten sam problem tyle ze nie jem caly czas i odzywiam sie zdrowo ale tyje jak glupia:(

Gość jasieńka
to się cieszę, że nie jestem sama:) na poskromienie mojego apetytu nie mam co liczyć, więc pozostały ćwiczenia; pytanie tylko: jakie?

Gość magda pe el
a zapisałaś się do szkoły rodzenia? Tam jest gimnastyka...

Gość ja bym tak nie pokladala
nadziei w te cwiczenia. zeby naprawde spalic tkanke tluszczowa, musialabys mocno dzialac na silowni, a tego nie zrobisz przeciez w ciazy...... postaraj sie jesc mniej, a jezeli juz musisz cos chrupac non stop, to niech to bedzie marchewka, jablko, no cos lekkostrawnego..... jedynie to cie ratuje... poza tym spacery i basen, ulatwia spalanie kalorii.....

Gość samoloty w głowie
jestem w 11 tc i chciałabym utyć, ale ani jeśc nie mogę,a ni sił do ćwiczeń nie mam.

a co myslicie o steperku albo rowerze stacjonarnym..nie mysle tu a jezdzeniu paru godzin ale zastanawia mnie czy 30 minut codziennie na takich sprzetach i najmniejszym obciazeniu mogloby wplynąć negatywnie??

Podnoszę temat, żeby nie było, że znów coś zakładam sama :P Ćwiczycie? Ja do niedawna chodziłam 3 razy w tygodniu na basen po pół godziny, ale jakieś 3 tygodnie temu się przeziębiłam, potem mąż chorował, więc ja się na basen też nie wybierałam. Znalazłam taką płytkę http://www.aktywne9miesiecy.pl/a9m.html i zastanawiam się, czy by troszkę z nią nie poćwiczyć. Zakładam, że te ćwiczenia są bezpieczne i w ogóle. A nie chce mi się tak siedzieć bezczynnie przy książce czy kompie...

Gość mamis
ja jestem w 32 tyg od okolo 2 miesiecy chodze na basen polecam super sprawa na razie mam 8kg na plusie

Ja mam 3 kg na plusie, wagą się na razie nie przejmuję i nie dlatego chcę poćwiczyć. Raczej po prostu żeby się trochę poruszać i nie siedzieć na tyłku cały dzień ;)

basen pewnie fajna sprawa ale w małych miejscowościach nie ma basenu, szkół rodzenia czy ćwiczeń dla ciężarnych. Rower stepper? hmm nie wiem szczerze powiem. Najlepiej zapytać lekarza co o tym myśli.... ja nie myśle o tym by wyglądać jak modelka w ciąży ;) a zrzuceniem zbędnych kg zajme się po porodzie :) pozdrawiam !

Gość mamis
ja nie chodze na basen by byc jak modelka zreszta wiele mi brakuje do tego mam problemy z kregoslupem wczesniej chodzilam na mazase teraz to raczej niemozliwe a basen naprawde pomaga na takie dolegliwosci tez, na allegro so do kupienia plyty dvd z cwiczeniami dla mam ciezarnych i po porodzie tez polecam bo mam taka

Ja właśnie mieszkam w małej miejscowości, ale basen na szczęście jest. Szukałam nawet ogłoszeń z ćwiczeniami organizowanymi, ale nic nie znalazłam. I podkreślam - nie chodzi mi o utratę wagi, bo w ciąży to raczej bezsens. Ja i bez ciąży mam sporą nadwagę, którą teraz się zupełnie nie przejmuję. Chodzi mi tylko o ruch, żeby się żylaki nie porobiły i na zaparcia trochę pomogło.

ja chodziłam na basen i do szkoły rodzenia. zeby nie było mieszkałam na wiosce i na basen jeździłam 25 km a do szkoły 35 i jakoś dałam radę. byłam co najmniej 2-3 razy w tygodniu na basenie. tylko to ratowało mnie przed potwornym bólem kręgosłupa. przytyłam niezbyt dużo, bo 12 kg.

Gość markolcia1
są dobrą opcją, ale właśnie trzeba wiedzieć jak można ćwiczyć i mieć opracowane zestawy dlatego przeszperałam internet i znalazłam ciekawy artykul http://adamed.expert/cwiczenia-podczas-ciazy/ duzo tu informacji ktore przydadza sie kazdej mamusi w ciazy ;)

Gość gość
Jestem już w 6 miesiącu ciąży i jestem aktywną mamą! Przed samą ciążą byłam bardzo aktywną mamą teraz odrobinę przystopowałam- basen, ćwiczenia wzmacniające mięśnie oraz rozciągające wystarczą ;) Jeżeli chodzi o ubiór to polecam stanik w którym wcześniej ćwiczyłam od YajLee, bo przede wszystkim przez dobre trzymanie odciąża kręgosłup :) Jeszcze jak dbamy o sylwetkę to też dobrze zadbać o skórę (rozstępy mnie nękają okropnie), tu świetnie mi się sprawdza krem z Palmersa. Właściwie jeżeli jeszcze chodzi o same ćwiczenia to to jeden z najlepszych wyborów, trzeba tylko pamiętać, żeby nie przesadzić ;)

Gość Sylwia Gnat
Ja jestem w 4 miesiącu ciąży i chciałą bym jakoś zająć się czymś, dlatego myślę o jakiś ćwiczeniach, tu czytam coś takiego http://sportzilla.pl/cwiczyc-czasie-ciazy-cwiczenia-pilce/ ćwiczenia na piłce muszą być spoko, bo dużo o tym słyszałam, wiele kobiet w ciąży to stosuje.