Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwonnn

Podajcie proszę przyczynę Waszej niepłodności - ew.?

Polecane posty

Gość iwonnn

Mam prośbę do osób, które cierpią na bezpłodność, by szczerze podzieliły się swoimi odczuciami, doświadczeniami swojej niepłodności. Chciałabym wiedzieć, czy Panie np. wcześniej stosowały antykoncepcję, miały aborcje, nosiły spiralę czy nic z tych rzeczy. A może przeżyły jakiś potworny stres. Z góry serdecznie dziękuję. Dodam , że jestem nauczycielem wychowania do życia w rodzinie.

Gość wanka wstanka
U mnie rozchodzi sie o anoreksje. Co prawda juz dawno wyszłam, ale wyglada na to, ze z dzieckiem nie będzie taka prosta sprawa

Gość endometrioza
jak w nicku :O

Gość iwonnn
Czy to chodzi o to, że masz w organiźmie braki?

Gość iwonnn
do [zgłoś do usunięcia] endometriozy Czy to jest wrodzone czy może jest jaka ś przyczyna?

Gość iwonnn
do endometriozy coś mi się źle skopiowało

Gość wanka wstanka
Nie mam braków, ogólnie jestem zdrowa i silna, ale jakos dziecka przez 2 lata nie udaje mi sie zrobic. Jeszcze sie do lekarza nie zgłaszałam, ale jak przez 2 lata w czasie trwania choroby nie miałam miesiaczki, to prawdopodobnie nie pozostało to bez wpływu

Gość chora tarczyca

Gość iwonnn
Ostatnio coraz więcej słyszy się niepłodności mężczyn, jak myślicie co może być przyczyną?

Gość zatrucie spermy
metalami ciężkimi

Gość endometrioza
Może być dziedziczne ale nie musi. Narażone są kobiety z nadmiarem estrogenu. Prowadzi do zaburzeń zdolności rozrodczych lub całkowitej bezpłodności.

sporo się umówi o negatywnym wpływie telefonów komórkowych.... a chłopcy już od młodości noszą je w kieszeniach spodni, być może ma to wpływ na bezpłodność

Gość byla ana
" U mnie rozchodzi sie o anoreksje. Co prawda juz dawno wyszłam, ale wyglada na to, ze z dzieckiem nie będzie taka prosta sprawa" ja tez nie caly rok temu mialam anoreksje gin powiedzial mi ze malo prawdopodobne ze bede miec dzieci.... a tu prosze wyszlam z tego i juz jestem w 3 miesiacu ciazy:)

Gość oooona
ja mialam zrosty w jajowodach, po badaniu hsg okazalo sie, ze byly one niwielkie i kontrast je "przepchal" , teraz mam zdrowa 3 miesieczna corcie, zaszlam w 1 cyklu po hsg, wczesniej 2 lata bezskutecznych prob...