Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

swinka peppa

Co kupic dziecku do przedszkola..?

Polecane posty

jestem kompletnie niedoświadczona w tych sprawach. Prosze o przykladowe listy zakupów które musze zrobic przed pójsciem dziecka do przedszkola.

Na spotkaniu rodziców na pewno Pani poinformują co trzeba kupić maluchowi :) Ja mojemu kupowałam dresik ,podkoszulki - to do ćwiczeń gimnastycznych. Oprócz tego : ćwiczenia/książeczki które nabywało się u Pani dyrektor. szczoteczkę,kubeczek,pastę do zębów blok,wycinanka,kredki bambino,zeszyt.

Gość mamadwojeczki
a takie rzeczy jak fartuszek do malowania i innych prac plastycznych?

U nas na zebraniu o fartuszku babki nie mówiły.Ale to jest świetny pomysł :D świnka ----U nas niestety tak :)

no slyszalam wlasnei ze wyscig szczurów to jzu od najmlodszych,, nei rozumiem tego. Wiadomo ze kazda mama, czy kazdy rodzic chce aby dziecko mialo wszystko itd, ale po co zaraz pokazywac "moje jest lepsze". Idzie z tym jakos walczyc? Co robic... jak to zlekcewazyc i jak pozniej dziecku tlumaczyc takei zachowania:/

Gość stylowaa
ja mojemu dziecku musiałam kupić tylko piżamkę i papcie,a tak to wiadomo ciuszki nadajace się do przedszkola i panie prosiły żeby nie były zbyt "ładne",żeby dziecko mogło się w nich ubrudzić,nie narażając na gniew rodzica absolutnie nie wolno nam było kupować pasty do zębów i szczoteczki,bo stwierdzały,że to nie higieniczne ,kiedy dzieci chcą się dzielić jedną szczoteczką,a fartuszki panie kupiły a my za to zapłaciłyśmy,kupowały one po to żeby dzieciaczki miały takie same więc niestety trzeba poczekać na zebranie,bo w każdym przedszkolu są inne wymogi i się okaże ,że albo kupisz wiele zbędnych rzeczy albo za mało

Gość stylowaa
aaa jeśli chodzi o przybory typu:kredki,wycinanki itp. to była zrzutka rodziców na cały rok płaciliśmy 20 zł i panie wszystko kupiły

no to fajnei ze tak to zorganizowaly, to jest jakis sposob na ten "wyscig" co by nie przychodzily dzieci i sie przechwalaly co maja lepsze;)

Gość wszy głowowe
znajomej syn wracał z przedszkola i sie śmiali ze ma nieorginalny dres, a innej dziewczynki mama mówiła ze z jej córki sieśmieją ze ma brzydkie ubrania. A co to znaczy brzydkie?te które nie sa rózowe ? ze nie maja świecidełek? szok

No w mojej rodzinie niestety jest jedna taka co córke stroi w swiecidelka, dziewczyna ma 10 lat, maluje paznokcie, nosi wiszace do ramion kolczyki. Tak chodzi do szkoly... SZOK a dla jej mamy to normalne... :/ Przy czym ja np dzieci ubieram ładnie, niby oryginalnie, ale nei wiem czy koniecznei z moda. Dla mnei ma byc czysta schludna. Szczerze mowiac nei lubie jej pindraczyc w rózowe ciuszki a juz w ogóle z tymi Hanna Montana itp